Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

renatulik

Ja som sa o nej dozvedela tak, že som na internete našla nejakého psychologa z BA a mne je do KE bližšie a po telefonickom rozhovore s ním mi on poradil ju a dal mi na ňu aj kontakt tak to môžeš povedať tiež.

zufala

Renatulik ja som z BA,tam sa nebudem mat kedy dostat,ale kontakt mi na nu prosim ta posli,snad jej to nebude vadit.Mozes to poslat na imitransport@imitransport.sk alebo imitransport@chello.sk..Dakujem,aspon ju skusim poprosit o radu prip. emailovu stranku.Ked ja strasne nerada nieko otravujem,co ked sa ma spyta odkial o nej viem?

zufala

Ja nie som v stave ist niekam sama,pretoze sa na to necitim,chodim len tu na sidlisku ale ak je niekto somnou,ideme aj inde.Len pritom musim vela sily davat do vydrzania.Drzim palce zajtra a urcite daj vediet ako to dopadlo a co ti robili,pa ooo.

renatulik

Zufala vôbec nechceš veľa ja som schopná pre hocikoho urobiť aj maximum aby sa z toho svinstva dostal neviem odkiaľ si ale viem určite , že najlepšie by bolo za ňou ísť osobne. Ona je jedna skvela baba ktorá vie poradiť ako zvládať niektoré situácie a je veľmi diskrétna.Určite by ťa dala do poriadku ja verím ,že po mesiaci by si neverila ,že niečo také ti niekedy bolo . Aj keď liečba trvá o niečo dlhšie ako mesiac , niektorí ľudia su po troch mesiacoch fit. ak by si chcela na ňu telefón meno a kde pôsobí rada ti ho pošlem na tvoj osobný email.

ooo

Soravia zlatko ty si kde? Dúfam, že ti nebolo celý deň zle... Ja idem preč už od PC, zajtra mám to trafené vyšetrenie, keĎ sa odtiaľ dovalím do roboty, tak vám napíšem... teda ak budem v stave :(

ooo

Lenka aha, ja som to pochopila tak, že sa bojíš chodiť von a nikam nechodíš, aspoň tak to tu prezentuješ... Mne pomohlo ísť do roboty, lebo tam proste musíš... ty si na MD, to je ťažšie. Ale neboj, ty si silná, nevzdáš sa, pôjde to... :-)

zufala

Renatulik a zistis nam ako?Nedalo by sa jej napisat mail a poprosit ju o radu?Asi chcem vela a uz mi sibe ale co ked.Dakujem.Lenka

zufala

Ahojte,kupala som drobca,teraz pije mliecko a tak to vyuzivam a pisem.O chvilu bude doma aj tato a ten mi PC asi obsadi,tak uvidim, ci este dnes stihnem nieco napisat.Babule ste naozaj super,velmi vam vsetkym za tie nadherne "slova" dakujem ale pomozu mi az zajtra,teraz ma rozplakali.Viete,keby som vedela aspon z coho tie stavy su,mamina odisla min.rok,takze tym to nezacalo,len je mozne,ze to na mna dolahlo/zhorsilo sa to/ po narodeni drobca a starosti okolo neho,pretoze pocitujem,ze mi chyba ta pomoc.Tato mi ho aj postrazi,zabavi ale to je nic voci tomu co vsetko babo vyzaduje.Asi 7 mes.pred mojou zomrela aj muzova mamina/tiez na rakovinu/.Mame uz iba mojho otca z rodicov.Muzova mamina lubila pit a tak cely zivot s nou nemal najlahsi,i ked bolo o neho postarane.Mala rakovinu uz dlhsie,bola operovana a brala vela liekov.Stale sa stazovala ako jej je a preto si myslim,ze ked mu poviem,ze mi je zle,tak ho to vnutorne stve ale chova sa odmerane,nechce to pocuvat.Povie mi,ze hmmm alebo kedy tebe nie je zle alebo co ti ja s tym spravim.Niekedy sa s nim da o tom hovorit ale nie je to casto,takze Vlamonka poznam to.OOO,ja som s kamoskou z porodnice skoro kazdy den vonku aj s jej malym,vie o vsetkych zdrav.problemoch a sama mi prisahala,ze jej nevadi ked sa stazujem ako mi je.Mam aj dalsie 2 s ktorymi sa stretavame ako som pisala,ale mne je zle aj s nimi.Tolko sa premaham,ze to nejako vydrzim a snazim sa sustredit sa na deti ale potom doma to na mna dolahne a je mi hrozne.Chodime s detmi aj do obch. domov,kde sa mozu vyblaznit,ak to ako tak zvladam.Ja nie som stale doma,len sa stala zo mna nervacka z mnoho aj inych dovodov.Verim,ze keby mi bolo lepsie,som kludas ako predtym.Ja sa nevzdam,len ma to sem tam po takom fasa dni ci jednani somnou polozi.Zajtra zacne novy pekny den.

renatulik

Ahojte chcela by som vám povedať , že poznám jednu doktorku psychiatričku v Košiciach ktorá vie z tetánie na 100% dostať. Kolegyňa sa liečila trištvte roka a už 4roky lieky neberie a je fit. Aj si občas vypije aj fajčí a nevracia sa jej to. Ja už pomaly vysádzam tiž lieky po pol roku a zatial som v pohode až na tie zmeny počasia ale vtedy má problémy každý aj keď nemá tetániu.Zistila som , že musím všetko robiť pomalšie dokonca aj rozprávať.