Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
no prosím, a tu je kameň úrazu... ja to viem podľa seba, že kým som sedela doma, tak som sa išla zblázniť... keˇ)d som zmenila životný štýl a napriek všetkému sa vybrala do práce a do spoločnosti, tak sa to postupne trochu upravilo... nie celkom samozrejme, ale som schopná fungovať v spoločnosti, ísť von kedy chcem... atď. Ak sa smiem spýtať, prečo ti zakázal ísť do práce?
Tak to sa neni čo čudovať, že psychika niekde takto vystrelí... ona je zákerná sviňa, ale treba s ňou bojovať. Musíš si vytvoriť také miesto pre seba, nejaké aktivity, ktoré budú len tvoje, kde si nájdeš svoj okruh ľudí, ktorí sú v pohode, s ktorými sa normálne zasmeješ a uvoľniš...
ooo, to je pravda , ked zomrela mama , tak som myslela , ze mi pukne srdce , mala som tam taky silny tlak a trvalo to asi mesiac , mozno , ze sa ta tetania spustila u mna takto...A prejavilo sa to po case , este mam aj svokru schyzofrenicku , ktora sa nechce liecit a zijem s nou uz 10rokov , tiez sam stres...hlavne ked v noci zoberie do ruky noz a orezuje zarubne dveri , ze vraj je tam diabol a podobne voloviny...ja uz neviem ako daleeej...
Baby čo je to dnes za chlapov preboha, mňa ide až poraziť, keď to hovoríte, že ako sa k vám správajú. Ja nehovorím, že ten môj je super ideál, ale čo sa tohto týka, tak väčšinou je mi oporou, niekedy to síce poserie, ale zase cítim v ňom istotu, nemyslí si, že som hysterka, iba trochu hypochonder. Napríklad sám od seba si vybavil zajtra voľno, že pôjde so mnou na to VEP vyšetrenie...
Vlamonka to nie je že možno, smrť blízkych ľudí je neskutočný stres a ty to ani nemusíš cítiť ani si byť toho vedomá, ale on vie takúúú šarapatu narobiť, že až...
Zufala aj mne zomrela maminka , tiez ma nema kto pohladit a ked sa stazujem manzelovi , ze mi je zle tak vraj len som hysterka,,,Mala som aj super babku , ale ta tiez zomrela pred rokom , a dedko po nej asi styri mesiace...takze v priebehu 5 rokov som stratila 3ludi...Mozno , ze stres mame aj z toho...
Lenka ty si fest napálená. Vieš, ono tie lieky samé o sebe... ty si proste celý deň sama, nemá ťa kto rozptýliť,ako som pochopila, tak muža máš stále preč, je to všetko na tebe, to je ťažké bez takej opory... Musíš ísť medzi ľudí a začať fungovať. Proste musíš. Začni sa stretávať s niekým, kto vie o tvojej diagnóze, povedz mu ako to prebieha, aké stavy mávaš, aby vedel... najlepšie nejaká kamoška s bábätkom, predsa hovoríš, že na návšteve ti je vždy dobre a odreaguješ sa. Presne to potrebuješ - vyjsť z ulity medzi ľudí a prestať sa báť. Nečakaj na lieky, začni sama niečo robiť. Možno to znie tvrdo, ale takto som to spravila aj ja. Treba začať komunikovať, zmeniť stereotyp a dostaneš sa postupne z toho...
Zufala, mamina je tvoj anjel, ona nedopusti, aby sa ti nieco stalo.. Raz budes este stastna a zdrava a budes sa tesit zo zivota. Ja neviem, kto nas to tak skusa tam hore, ci sme boli nejaki zli ludia v minulom zivote a teraz sa nam to takto vracia ako karma, ja neviem.
zufala, ano to mozes byt rada ale povec me si narovinu hladas tam kde nenajdes lebo vsetko co mame ide s nervou a ty to dobre vies ako aj ja ale sa bojime si to priznat a hladame nieco ine kazda znas co to ma niecim presla niecim tazsim ,ja mam maminu ktora ma pohladka a velmi mi pomaha bez nej by som to nezvladla ale ..........mas ju aj ty v SRDIECKU lebo ti dava velku silu a tomu ver lebo mat tetaniu a panicu s strach a zvladas to bez toho aby ta niekdo pohladil tak ti poviem ze sa pred tebou klaniam a to myslim sakra vazne a vies preco mas tu silu??? lebo ti ju dava ona tak sa neboj moja a nebuc smutna ty si velmi silna tomu ver