Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Ahojky babule,prajem dobre rano.Ja som vcera presne vedela,ze bude zmena pocasia a teraz kuknem von a je tam mokro.Aj preto mi bolo cely den tak uchvatne.Teraz je to kludnejsie.Soravia,mne sa ani tak nezda,ze ty mas tu tetaniu zo stresu/mozno ano/ale skor z tych problemov,v ktorych zijes.Ziadny prejav lasky,odmalicka len pocuvat,ze z teba nic nebude a pod.,to sposobuje tieto stavy.Ale povedz si,ze si dokazala vela,mas rodinu/aj ked to niekedy nefunguje/krasne dieta,pracu.Vies co by dalo plno zien za to keby mohli mat babo?Nepocuvaj od nikoho take sproste reci,dokazala si toho dost a kto si to nevazi tak nech ide do r..i.Priniesla si novy zivot,to je to naj co nedokaze kazdy.My ta mame radi a vzdy sa tesime ked s tebou piseme.Tak hlavu hore mojka.No mne teraz tato povedal,ze este nevie ci ma bude moct odviezt k neur.,pretoze ma pracu,ale mali by sme to stihnut.Prinajhorsom sa preobjednam ale chcela by som to mat za sebou uz teraz.Myis,budem na teba mysliet.OOO,to zvladnes ako nic,par decak.Zdenka,tie stavy to je asi nas udel.Musimprebalit drobca,zatial pa.

soravia123

OOO, aj ja ta mam rada...aspon ty ma chapes..dnes idem s kamoskou do cukrarne dufam, že nebudem musiet odtial utekat:))) desim sa..

ooo

Mám pridať aj povinné hlásenie o tom, ako mi dnes je? :-)))) Stále sa celá trasiem, večer mi bolo otrasne, úplne divné pocity v rukách aj nohách, ledva sa vlečiem... ale inak pekný deň, o 10-tej vyrážam za deckami na školy a potom idem na terapiu a keď prídem domov, tak kuknem na vás...

ooo

Soravia ty si riadne trdlo! Ja ťa náhodou mám rada... a kopec iných ľudí tiež... by si potrebovala kurz Asertivity, ktorý u nás odvčera beží, som naň chcela ísť, ale však nestíham všetko.

ooo

Ránko, som si počítala, čo ste písali... Mne už večer prišlo lepšie zaliezť s havinkom pod deku a čítať... potom prišiel priateľ s kyticou, tak sme pribrali aj jeho do partie... Sa mi zdá, že hrozne veľa času trávim za PC a že mi to moc dobre nerobí, som z toho unavená... Každopádne LENKA A MYIS držím palce, hneĎ dajte vedieť. Myis no ten neurológ ti nepovie dnes nič, maximálne ťa objedná na nejaké Ďalšie vyšetrenia, len neviem na aké, keď ich už toľko máš :-)

zdenka

Ahojte, od utorku vcera mi je otrasne. V noci som nemohla spat,velmi ma boli krcna chrbtica a prave rameno, nohy, zle sa mi dycha. Vcera som myslela, ze si budem musiet zavolat pohotovost. Dnes idem k Dr., už to vidim, ako mi bude vraviet, ze mi nic nie je. Majte pekny den.

soravia123

Zufalka, hmmhmh aj ja som zažila niečo podobne. od r. 2000 nemám bohov klud..stale nieco..od pocitov na odpadnutie po sucho v ustach, vobec si nevazim samu seba mam komplexy..proste keby som bola aspon sebavedomejsia... alee..stale si myslim ze ma nik nema rad a vsetci ma povazuju za nulu...a pritom skoncila som vysku, vydala som sa mam dieta snad len také h...nie som...potrebuýjem aby ma niekto miloval a stiskal...
Moj otec je výbusny viackrat mi opakoval si ho.....nic nedokažeš...aj na gympli...som bola taká precitlivela...
Inak pochádzam z rodiny kde su vsetci riaditelia nejakých podnikov, majitelia- vážení ludia. pracháci...a ja len "krepá ucka" kt. h..zarobí a este jej aj drbká:((( tak ma berie aj svokra aj vsetci ako hlupe dieta:))
už mam toho dost..
potrebuje kurz sebaucty...lebo sa zblaznim....

zufala

Ale fakt baby ved to uz nie je normalne,co sa nam deje.Ze by sme boli naozaj take sracky/ospravedlnujem sa za vyraz/,ale citim to tak.Nepoviem keby sa u nas v rodine pilo a niekto by ma tyral,to je na psychyku.MOjho otca otec uskrtil ich mamu a sam sa obesil v kuchyni.Viackrat sa pred nim museli skryvat a stahovat,tomu hovorim peklo a dovod na psych.poruchy.Nastastie on nepije a okrem toho,ze niekedy vybuchne/ako kazdy ked je na neho toho vela/,mame super vztah.Asi sme totalne citlivky.Nechapem,ze sa to neprejavilo pocas studia a pod..A aj keby to u mna spustila ta moja prva praca kde som trpela,tak preco ma to este drzi?Je to uz 6 rokov co tam nerobim.Co sa tyka 1 neurolog.vysetrenia,tak ma islo slaktrafit ked som povedala ako mi je a ona tam na mna vybrala kladivko,celu ma pobuchala a potom kuk sum za prstom a tam.Viem,ze je to take vstupne vys. ale je to smiesne.Zajtra sa ma opyta ako mi je,ja poviem,ze na nic,a budem trvat na tej mr.Pocitam aj s tym,ze bude vymyslat.No golda,vitaj.Mna vyhodil od PC brat,ale uz som tu.Ak chcete,tak este nieco napiste.Mala som v plane ist skoro spat a vidim,ze zase pojdem v noci.Dobru.