Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Idem uz chrapat, prajem peknu nocku a zajtra pokecame..
Ivanan, ja poznam to napatie, ja si pripadam ako struna, akokeby som isla z koze vyskocit a pride to hocikedy, aj ked si v pohode.. To je to najhorsie. Ja mam pocit, ze to uz nevydrzim v takom pripade, je to hnusne. Ako keby ti nieco hovorilo, ze sa musis bat a pritom nemas coho
Ja s tym bojujem uz rok aj pol, zaciatky boli hrozne, mne to prislo doslova zo dna na den, presne si to pamatam, bolo to prveho marca, na ten den nikdy nezabudnem, v ten den sa mi zmenil zivot na nocnu moru.. nenavidim ten den do konca zivota!
Veď práve to, vieš myisna mňa to presne tak prišlo nečakane.Nemala som žiadne zdravotné problémy a jedným dňom sa mi úplne zmenil život. Každý deň som v očakávaní- ako to všetko dopadne. Bola som aj u psychologičky, a viem ,že nie je dobré sa na to sústrediť, niekedy sa snažím to v sebe potlačiť , no nie vždy sa to dá. Cez víkend sme boli s mužom na oslave, a už som mala taký pocit ako keď je ticho pred búrkou, bola som síce v pohode,ale už som cítila v sebe také napätie.počas večera som zjedla 3 tabletky, no nieekedy mám pocit, že sú to lentilky a tie stavy sa objavia aj tak. Je to zvláštne, nemôžeš to ovládať,-príde to kedy chce ,a o intenzite radšej už ani nehovorím. Teba to trápi ako dlho, aj sa liečiš alebo ako sa vlastne snažíš s tým vysporiadať? Ja som sa pokúsila objednať k tej :-) doktorke, no musím čakať os sept. do nov. a cítim, že už by som ako soľ potrebovala nasadiť nejakú liečbu.Lebo ako vravím, už to takto ťahám už pol roka a už nevládzem.
ivanan, ver mi, my vieme ako sa citis, a aj keby si napisala za dve strany ako sa citis, nikto by sa tu na teba nehneval :-). Vitaj medzi nami.. Mne ked sa tieto stavy zacali, tak som si myslela, ze mam nejaku strasnu chorobu, ved predsa taketo stavy zdravy clovek nema - to mi islo hlavou. Aj ked mi vsetci doktori povedali, ze som v poriadku tak ja som tomu nechcela verit... A stale si to myslim, stale mi to ide v tej hlave, ze preboha, 24 rokov som sa citila super a viem, aky to je pocit byt zdravy a ked je nieco v neporiadku..
Ahojte,neviem na koho sa mám obrátiť. Tiež ma trápia a už pekne dlho -asi pol roka tie :-( stavy. Ale najlepšie na všetkom je, že za celý ten čas doktory ani nevedeli čo mi vlastne je, len tak každý týždeń typovali akúsi chorobu.Najťažšie bolo však to sa s tým všetkým vysporiadať bez liekov.Častokrát keď na mňa prišli tie stavy myslela som,že sú posledné-bolo to dosť silné.Ale teraz ´PANI´doktorka sa zmohla k tomu,že mi predpísala nejaké viamíniky, trochu sa to síce utlmilo. No týždeň ani neviem,čo mi bolo a zrazu sek- je mi už trápne sa niekomu s tým sťažovať ale už som z toho veľmi vyčerpaná. Vo ZV som bola na nevrológií, bola tam fakt :-))doktorka,ale ona robila iba vyšetrenia,výsledok na teániu som mala pozitívny, ale ubezpečila ma , že sa to dá pekne liečiť- no moja dokktorka mi predpísala ma moje dosť silné stavy iba spomínané vitamíniky. Ak máte niekto nejaký kontakt na nejakého doktora alebo liečbu prosím dajte nejaké info. Veľmi mi pomáha aj práca, vtedy sa odreagujem, ale väčšinou to na mňa príde večer, buď mám kŕčena ruke, začínam mať aj na tvári, neskôr sa to vystupňuje do silnej bolesti hrudníka,a prechádza to do ťažkého dýchania:-(. A už som myslela pred týždňom , že sa to vytráca. Asi som toho poriadne popísala, asi už len toľko, že vás všetkých chápem ako vám je,držím vám palce a prajem skoré uzdravenie...
Caute babenky, trosku som zmizla, bolo mi akosi divne od zaludka, jedla som chlieb a skoncil v zachode, prislo mi akosi blbo a potom som si musela lahnut a pit vela vody lebo som zostala akasi slaba a bolest hlavy ma chytila. Malemu v brusku sa asi nieco nepozdavalo.. Zufalka, dobru nocku a boztek malemu, vyspi sa poriadne, vsak nemozes takto tahat.. Soravia, prezijes, mna caka magneticka nabuduci tyzden a uz teraz mam nocne mory.. Majte pekny vecer babule..
Ahojte babulenky,ja viem,musim to prezivat aj dalej.Chytila ma taka migrena,ze mi ani 2 tabl.od bolesti nepomahaju.Malemu sa nechce spat,tak sa tu jasi,ako naschval ked som mimo.Dakujem vam,mariaa si zlata,ze tomu mojmu pokladu vzdy zazelas nieco pekne.Aj vam vsetkym prejem dobru noc a pekne snicky,neviem dokedy budem hore,mozno aj celu noc ak to trochu neprejde.Za 1/2 hodinku je uz aj manzel doma,teraz prisiel dedo,tak je s malym.Mam vas rada.Pa.
Ahoj zufala,neviem ci budes priPC,tak len tak na rychlo,lebo na PC sme uz4,mam aj trochu viac prace,ale len tak na rychlo som citala ako TI je.Drz sa,a chapem ta v niektorych situaciach.Aj mna rozculilo,ked som prisla k lek.tyzden som krv.z kon.a on na mna pozeral ako keby som od neho chcela milion.TRiasla som sa ako syka,a on mi drzal prednasku,ze som mlada atd.Skoda reci.Prajem ti kludnu noc aj ostatnym.A malemu,nech sa snivaju pekne snicky,sak aj tebe.PA
caute babizne, ja vas citam...a teraz poslušne hlásim aktualny stav:)) mam sa tak tak. žijem bola som s babami von,- PREZILA som bez ataku:)
malu manžel uspava a ja sadam za Pc... ESTE POZRIEM MAILY A IDEM TA HET DO HAJáN..
DAKUJEM VAM ZA POVZBUDENIE VSETKýM, STE ZLATé:)
ooo NA TEBA ZAJTRA MYSLIM,och caps lock:))))
zufalka, bud rada ze je to tetania:)) hoc viem tá mrcha cloveka vytrapi..
myis - vidis tá Mr ti potvrdí ze si ok a Sm to nie je..
držte sa babizne. mna dnes boli ruka...do toho som dostala menzes...a hlavne pred krámami mi je teda na minďár:)))
Zajtra idem do BA- desim sa ze mi bude zle...ale mam vodu v kabele- naschval mam taku velku tasku aby som tam celu litrovku napchala:)))a pomaha ked sa stipem do ruk.---som si istá že neodpadnem..a ked mi trpne brada alebo kutiky ust tak si natriem alpu- vystipe a prejde trpnutie:))
paaaaaaaaa