Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Po caji mi krce ustupili, chrbtica ma stale boli,ale to sa da vydrzat. idem varit.
Cakam na otca,tak este stihnem odpisat.Vies Zdenka,niekto si mozno mysli,ze musime byt silne ale to nie je len o tom.Nam nic ine nezostava.Proste bud sa poddame a budeme na vsetko kaslat alebo sa aspon budeme pokusat s tym zit a bojovat za to,aby sme sa citili lepsie.Ja sa prekonavam denno denne,to si vie malokto predstavit kolko ma to stoji sil.Nic sa pritom nemeni len ja mam dieta a preto sa nemozem polozit.Dakujem mu,ze je tu.Stale ale dufam,ze mi nejaka liecba zaberie, aspon o polovicu nech mi je lepsie.
Zufala, aj ja od 19.9., kedy mi problemy zacali, som mala len malo dni uplne bez problemov. Ked som tu citala, ze niektore takto fungujete uz 7 rokov, velmi vas lutujem. ani si to neviem poriadne predstavit. ja mam problemy mesiac a je mi hrozne.
Zdenka,ja som tie inj.absolvovala ked som bola hospitalizovana a trochu mi pomohli.Ale ja nechcem trochu pomoct,chcem sa citit dobre!Keby ma to chytilo len sem-tam,ale cele dni,to je vycerpavajuce.OOO ale ty si dnes isla na to VEP a nie na EMG,nie?To sachovnicove vysetrenie robili aj mne,pred asi 5-timi rokmi,vtedy mi profesor neurol.povedal,ze mam panicku poruchu.On o nej napisal aj knihu.Bolo to tazke vys.,aj ked som sa sustredila,sem tam sa mi oci rozutekali a museli dat prst na monitor aby ma zase natrafili na ten bod.Zdenuska oddychuj,ooo ty sa tiez zohrej,ja si idem o chvilu pichnut-hura.
Caute baby, ja mam dnes taky divny pocit pri srdci, ale ako keby sa mi to tahalo od chrbtice.
Konecne som doma v teple, uvarila som si caj a idem si lahnut,ak sa mi bude dat.V pondelok idem znovu na vysetrenie. Zufala, som zvedava, ci Ti tie inj. pomozu, potom napis. Ja , ked som mala zachvat a dali mi Magn. inj. , pomohlo mi to.
Ešte pre IVANAN: Neviem otom, žeby sa to rýchlo a ľahko liečilo... Vidíš, resp. čítaš tu, že všetky to takto ťaháme už roky... a skúšame a snažíme sa, ale fungovať normálne už asi nebudeme nikdy, iba v rámci našich limitov a hraníc...
SORAVIA vidíš aká si ty baba silná :-) som vedela, že to dobre dopadne. Inak ja som myslela že si z BA a ty nie si???
Tak už som v práci dievočky... to sme baby bavili o EMG vyšetrení o tej ihle-neihle, ale toto bolo úúúplne iné. Posadila ma pred monitor, dala nahlavu a na ruky elektródy, prekryla jedno oko a čumela som na obrazovku. Tak bola taká šachovnica, no viete, biele ačierne štvorce a uprostred maličký žltý štvorček, ona to spustila a tá šachovnica začala skákať ako besná a ja som musela fixovať tým jedným okom iba to malé žlté... no proste horor, sa mi to rozplývalo a behalo a zahmlievalo... doktorku som ani nevidela, len sestrička to robila a povedala mi, že to vyzerá pekne, ale výsledky budú v stredu a ona skutočne nevie, aké... ale že sa tým dá zistiť aj rakovina, haluz čo? Takže zase čakáme... ale už na to serem, nestresujem sa, neriešim. A chce sa mi spať a treští mi hlava, no jo