Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zdeno70

Hi., ako ste sa vyspali?? Ja velmi zle
nemohol som vstat,ruky,nohy strpnute,tocaky,hlava mi ide aj teraz vybuchnut.Trasiem sa ,triaska na odpadnutie.Musim si napisat vsetky,vsetucke priznaky dufam,ze ani na jeden nezabudnem! Aspon 10 stran pocitam! Sem,tam ma picha aj pri srdci neviem ci je to od chrbtice,alebo co??? Velmi sa bojim,neviem ako dlho budu tie stavy trvat!Nemozem ist ani do obchodu co sa tak bojim ci ma to niekde na ulici nechyti! Ataky su strasne,hned sa idem objednat k neurologovi nech mi spravi CT.Hm.... CT nie,radsej Magneticku rezonanciu ta je presnejsia.Istota je istota!
myis- ak cakas babo tak by si sa mala tesit ako blcha nie sa stresovat z chorob! Idem si lahnut ...

soravia123

baby kto je to RNG- dava celkom dobre rady...ja sa len pýtam..
Inak, myis prsne najprv si zistit co a ako s mazgom a potom dalej patrat.lenze na Sk je to drahe vys...
co už..

myis

ja si myslim, ze kazdeho by najprv mali poslat na MR a potom robit ostatne testy. Tu v Espani to robia tak. Doktor si chce byt isty, ci pacient nema nejake zmeny na mozgu, mna hned poslal na CT a az potom mozu rozmyslat o inych

myis

Mne to zacalo tak, ze sme boli v nakupnom centre a ja som zrazu dostavala take zachvaty ako pri infarkte.. Strasne sa mi rozbuchalo srdce, ocervenela som a mala som take tlaky do hlavy. Ako nejake zachvaty strachu.. Strasne sa mi tocila hlava.. Moj priatel ma zobral domov a nemohla som ani v posteli lezat, lebo akokeby mi nieco do hlavy narazalo. Na druhy den ma zobral na pohotovost a tam mi dali vitaminy, vraj mam len nachylnost na zmenu rocnych obdobi(?) No a odvtedy som akosi neni ok...

ivanan

Mne to začalo asi tak pred pol rokom, išla som do roboty a zrazu som dostala silný záchvat a vykrútilo mi ruky. Muž ma hneď zaviezol na pohotovosť. Tipovali čo je so mnou, ležala som na are, atie slovka pravdepodobne poznáte určite aj vi.Odhadli embóliu, tak som si pichala do brucha cca3 mes. 2x denne injekcie-brrr. ale vôbec mi to neprechádzalo. Asi pred 1 mes. som bola na EMG, a tam mi zistili tetániu.
Prvé mesiace som mala strašné, naozaj som myslela, že zomieram, potom som si sama začala dávať nejaké vitámíny a trochu sa to utlmilo. No posledný týždeń, zas katastrofa- ako fajn,kéď prídu na to čo mi je, sa to zhorší? Nechápem?
Ale prvýkrát som pri tom stave večer nemala kŕče, ktoré sa mi poslednú dobu začali objavovať nie len na ruke a nohe, ale aj na ústach. Včera mi dala neurologička MYDOCALM, potláča kŕče, dala som si ho len večer, tak uvidím ako dopadne pokus, dám vedieť.
Ja mám 26, dcérku 5 a spolu s mužom a jeho 2 kindermi ale už stredoškolákmi bývame v B.Štiavnici- neviem či vám to niečo hovorí..
Ozi baby letím do obchodu lebo mi ho zavrú. Ráno som síce mala ešte v hlave taký menší kolotoč po včerajšku, ale už je to fajn, a pri robote na nič nemyslím. potom sa vám ozvem. Zatieľ sa majte pekne, u nás svieti slniečko tak bude pekný deň:-)

zufala

Ahoj Ivanann,tie pocity,ze odpadnem su u mna tym najhorsim stavom,ostatne viem prekusnut.Vecer po 2 dnoch mi presla migrena ale mala som zase krce v bruchu a v krizoch.Rano sa zobudim,hura krce nikde a hura migrena je spat aj so zavratou.Teraz je to hlavne tym pocasim,aj zdravy ludia maju problemy.Tu v BA aj chvilu snezilo.Ja tiez nechcem prijat fakt,ze to tak bude navzdy a preto hladam pomoc kde sa da,i ked len malu.Co to spustilo u teba?Snazim sa tvarit zdravo a silno ale nejde to niekedy.