Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
pamätá si jeden zážitok, kedy si jeden zákazník u nás zabudol recept, kt. mal od psych. a ja som sa tomu rehotala, baby dnes sa cítim ako chudera, a mám v sebe viac pokory a pochopenia.
Myis, nežartuj s tým, nemôžeš vedieť z čoho to máš, veď si aj tehotná. Ja na Tvojom mieste som na pohotovosti už dávno, veď sa tu jedná aj o Tvojho drobca.
Ak je to nezvyčajná bolesť, podla mňa sa jedná o niečo iné. Myis nerozmýšlaj dlho, -skús si lahnúť. ak Ti to nepovolí do pol hodiny, choď a nerozmýšlaj už ani minútu. Som s Tebou.
lexaurin je tiež návykový
Lexaurin musím povedať, že aj mne zaberá ako kedy, niekedy ich musím zhltnúť 2 aby zabrali,- je to také dijetnejšie- brala som neurol, ten bol naozaj super, no vravím, je návikový- takže dosť opatrne s ním. Skús niečo podobné. Ja by som na základe vl. skúseností zostala pri ňom, no tiež sa snažia mi niečo nasadiť, čo by som mohla užívať dlhodobo bez toho , že by mi to škodilo.
Moja som s Tebou naozaj. ten strach a bezradnosť sú najhoršie.
Nemôžem pochopiť tomu, že v dnešnej dobe nám mikto nevie pomôcť a stále sa točíme okolo toho istého.
pár mesiacou spätne som vo chvíli keď na mňa išiel záchvat, dostala panický strach, a myslela som si , že zomriem. Bolo to strašné pomyslenie.
Zúfala,možo Ti naozaj trochu pomôže psychiater, aj mne ho odporúčali, že vie nasadiť dobré lieky kt. pomáhajú pri tlakoch na hrudi. kt. vytvárajú záchvat. On je na to špecializovaný. Ale najväčšia urážka je , keď sa na Teba pozrú ako na zúfalca, a iné je keď Ti chcú pomôcť.
Uf trochu silné kafe-7 rokov- tomu už hovorím neschopnosť doktorov.
Myslite, ze mam ist na pohotovost?
baby, ja sa mam naprd uplne. Ja mam pocit akokeby som mala nieco so srdcom a ked si stisnem pod pazuchou tak ma tam hrozne boli.. Ide mi to k srdcu a ked si stisnem takisto vpredu na lavej strane na hrudi tak to citim v chrbte. Zufalka Lenka, to ma velmi velmi mrzi, ja som tiez kripel, ale keby sme byvali blizko seba tak by som ti aspon s malym pomohla.. Soravia, Xanax je super, mne pomohol najviac zo vsetkych liekov
Ivanan ja som po diagnoze tetanie zacala brat quajacuran-ten nezaberal,potom lexaurin-ten mi trosku pomohol ale tam to aj zostalo,a tak sme teraz skusili citalec.Otec mi kupi nejake vitaminy.Som hotova a myslim to doslovne,uplne odstavena.Maly tomu ale nerozumie,a tak to velmi tazko zvladam.A tak som sa tesila,ze zistili co mi je konecne skoro po 7-mich rokoch.Co z toho ked som zase na zaciatku.
Ahojte babulky, dnes som aj ja mala dosť roboty a nestíhala som nič, no myslela som na vás ako sa máte. zúfala, je mi ťa tak lúto, musíš to mať ťažké, malý je v tako období kedy si veľa vyžaduje. moja malá je tiež riadna potvorka, no tá sa už vie aj sama zahrať.Ty sa však musíš zvŕtať. Skús si dávať pravidelne vitamíny aby si si upravila hladinu minerálov, ktoré spôsobujú tieto stavy. Ja mám na utlmenie tlakov na hrudi Lexaurin , neni taký drastický. ani nemá nejaké nežiadúce úšinky, skús sa naň popýtať. Aj kŕče, poviem vám, vďaka Bohu sa vytrácajú.
No neviem čo s hlavou, mám pocit, ako by som s ňou do niečoho narazila.neviete niečo na ňu?
Cez deň mi býva celkom fajn a na večer sa to akosi na mňa zosype.
Zúfala, doktory si to všetko čo prežívaš vedia predstaviť len tak TEORETICKY, a berú ťa už ako takú vyplašenú čudáčku, kde im je najlahšie povedať aby si išla k psychiatrovi.
Dávaj si na seba pozor a fakt sa skús nadopovať aj vitamínmi, veď z toho vzniká pôvod tejto choroby, len keby si už mala nastavenú liečbu, aby si sa nemusela už plaziť.
Myis, a Ty ako? Neviem si takéto stavy predstaviť v tehotenstve, ale je fajn, že dnes sa cítiš celkom :-).
Ani si neviete predstaviť ako by som vám všetkým rada pomohla.
Mám známeho doktora,ponúkol sa, že mi pomôže s liečbou- baby každý :-) krok a postup budem referovať. Majte sa krásne.
Ja som strašná, buď nemám čas , alebo úptom toho zas popííííííšem.Sorry
Dakujem kocky.Mariaa a myslis si,ze ten B-komplex by som mohla brat zaroven s citalecom alebo s inymi liekmi,co mi predpisu?Ja naozaj nemam kam dat maleho,takze oddychovat mozem vecer ked spi,aj to sa budi a aj ja.Dnes ma hladkal,mam pocit,ze citi,ze nieco nie je v poriadku.Teraz som nasilu jedla,pali ma na hrudi a bolia aj svaly,to som nemavala.Uz nech leje alebo snezi,mozno to polavi.Pa.Z toho sa mozem akurat zblaznit,ze mi zase nepomohli.Nejde to takto dalej.
Ahojte, dnes som bola u psychy..dala mi xanax...co to e baba? a nebude mi zle? mam silnu uzkost s panikou:((((
ale tá uzkost je extremna. zovrelo mi u nej hrdlo nevedela som nist povedat.ani vodu vypit..
mam unavene oci, a boli ma hlava..uvidime ako to bude po xanaxe..
zufalka, myslim na teba, drz sa..mne sa tak hlava tocila vcera ..dnes lepsie ale citim sa ako starena
Zufala,pisem len tak na rychlo,je mi ta luto.Viem ake to je byt bezradna.Ty si potrebujes poriadne oddychnut.Ty si psychicky aj fyzicky vycerpana.Podla toho co si pisala,staras sa o dieta nonstop aj o otca brata celu domacnost.Kup si B-komplex na stres.Viem co to je.Ja som tiez chodila po styroch a musela som robit.Keby som bola blizsie urcite by som Ti pomohla.I ked z maleho mas urcite radost,potrebujes si oddychnut.A teraz on je v tom obdobi,kedy nebude len tak sediet.Prajem Ti aby si to nejak prekonala.Ja som len tak k PC prisla na chvilu.uz ma dcera Vyhadzuje.Tak sa maj krasne,aj Tvoj maly nech sa ma krasne.Aj ostanym zelam pekny zb.dna.PA PA