Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Milí Donatello založ si svoju tému a debať o čom sa ti hodí. Pôvodný zámer bol aký? Lebo mi to asi uniklo...

ivanan

Noooo takže dnes tu máme kurz varenia,
aj sa nám zišla trochu iná téma, no a tak keď sme pri tom, tak ja som varila taký mňam mňa kelový prívarok, dala som doňho však aj brokoličku+kukuričku, hrášok,mrkvičku. Je taký celý biely aba brokolička kde tu vykúka, niekedy to robím aj tak že do mlieka pridám aj syr a tak to zahustím- to je fakt oblizovačka- no taraz som nemala syr- ale aj tak nevadí, ja takéto zel. prívarky milujem.
Ráno mi bolo celkom fajn, no zas začínam mať tlaky v hlave, asi idem aj ja na chvílku do postele a potom sa vrhnem do roboty-hurááááá.
Tak dievčatká práce zdar.:)))))

donatello

Mne to tu pripada ako na nejakom zenskom fore,kde sa len klebeti,povodny zamer sa uplne vytratil... Neberte to odo mna zle.

myis

caute babulky, ja upratujem, potom musim nakupit a varit. Vcera som kupila uz hotove jedlo, aby bolo dnes na obed, pri nasej robote varia super a dnes uz musim varit, ist nakupovat. Nebola som na pohotovosti, lebo ma to preslo, ale ked ma to chyti tak pojdem dnes vecer uz naisto. Dnes som taka unavena a boli ma chrbat, to je zatial vsetko, co mi je.. Peknu sobotku prajem

ooo

no Lenka také dobroty, idem k vám na tie gaštany, aj kukuricu by som si teda dala... Odkiaľ to teraz berieš? Ja chápem, že človek keď má tie svoje stavy, tak je rád, že je rád. Naši išli všetci ráno na záhradu, tak ja som sa vytešovala, že budem sama v kuchyni, tak som sa tam vrhla :)

lencok1

ahojte babulky len vas chcem pozdravit, ako sa mate? ja mam od ranka tlaky na hrudi, a neviem sa vobec ukludnit, to je hruza, zit stale v takom napati, ale co uz:(

zufala

Vies ked ja sa dostanem k vareniu az vtedy,ked dam maleho hajat.Teraz asi pre pol hodinkou sa zobudil,a kedze som sama doma,tak musim davat na neho pozor.Stale sa necitim dobre,co sa odraza aj na mojej pomalej praci.Robila som kuraciu polievku a z kurata potom perkelt.Je to trosku babracka,my maso jeme take vystipkane.Niekto ho len porcuje.Teraz este robim kukuricu a pecene gastany ako mlsotu.A tento maly cvrcek stale nieco vymysla.

ooo

No veď jasné, že sa nedá stále vysedávať pri PC a ani to nie je zdravé :) A čo ešte varíš, veď my už aj na večeru pomýšľame pomaly, xixi. Aj koláč je už zjedený. Ja dnes budem celý deň sedieť doma som sa rozhodla, jednak som nachladnutá, jednak si chcem oddýchnuť pekne gaučovým štýlom :)