Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
A bola si u toho lekara ako si chcela myis?Ja som stale mimo ale cez den to trosku povolilo,tak som isla s manzelom do obchodu,on potom isiel robit na byt a ja som vydrzala s krpcom byt pol hodinu vonku.Bola som stastna ako blcha.I ked sa musim strasne premahat ale aspon trosku.Pred hodinou mi zaspal,takze bude dlho hore ked sa zobudi.Asi mu ide zub,mal 38 horucku,tak som mu dala detsky panadol sirup proti bolesti,chuda.
uz ma tak nenapina, Lenka, ale zato mam taky divny pocit na srdci..
moj partner to zvlada tak, ze ma ignoruje. A potom to ignorujem aj ja. On ma pozna ako takeho sasa jasa, co mal vzdy super naladu a niekedy ma to pochyti tak si mysli, ze su to len hormony. Inak, vela pracujeme tak to az tak nedolieha na nas vztah. Ked sa mi tie stavy zacali, tak to bolo hrozne, ale teraz si uz zvykol. Teraz som tehotna tak si mysli, ze to je ono
Ahoj lencok1,tazko povedat ale moj muz je z toho nestastny ako ja,len sa nechce o tom moc bavit.Ja mu poviem ako mi je a on,ze tebe je furt zle,alebo co ja s tym spravim musis to vydrzat.Radsej sa ma snazi uputat na nieco ine,ved co mu uz zostava ked si ma zobral.Keby vedel ako mi pomoct,hned pre to vsetko urobi.Stale dufam,ze sa z toho aspon do nejakej miery dostanem aby som mohla zit ako normalny clovek.Ved ma to vo vsetkom obmedzuje a lezie mi to na nervy.Moj 14 mesacny syn ma teraz velmi potrebuje a kedze obom nam zomreli mamy,musime to zvladat sami.Kazda mame ine zdravotne problemy ale ja za seba mozem povedat,ze u mna je to daleko od plnohodnotneho zivota.Ale bude lepsie,zrejma nie tak ako mi bolo pred tymi 7-mimi rokmi ked to zacalo,ale snad aspon tak ako min.rok.Drzim ti palce.Dieta sa da zvladat pokial na mna nepride ten extrem.Najdolezitejsie je nevzdat to a hlavne ked ti ma kto prve mesiace pomoct,to som ja nepoznala.Som vycerpana a unavena.
ajojte baby? ako tuto vasu chorobu "zvladaju" partneri? a ako si mam s nou predstavit moj zivot a rodinu? mam priatela uz sedem rokov a neveim si predstavit ako by som zvladala deti, rodinku:(...da sa to? da sa vies plnoohodnotny zivot?
O.k. myis,daj potom vediet co ti povedali.A co zaludok,este ta napina?Nezabudnem na tu radost ked sme my kupovali postilku,vybavicku atd..Uzi si to,dnes je toho vela,zalezi len na tom,co si moze clovek po financnej stranke dovolit.Dnes je tu nejako mrtvo,asi maju vsetci vela prace.
pojdem, aj ked sa mi moc nechce. Dobru malickemu, ja akurat kukam na internete nejake napady, ako zariadit detsku izbu..
Ahoj myis,mam to s tym srdcom dnes tiez.Tak som bola rada,ze aspon to prestalo a posledne dni to mam stale castejsie.Ak mas cas,tak skoc k lekarovi.Je dost mozne,ze ti povedia,ze to nic nie je a mas oddychovat ale vyhovor sa,ze cakas babo a tak chces mat istotu,to ta musia pozriet.Drz sa moja.Idem uspat drobca.
Ahoj Lenik, ja som mala hroznu noc, prejedla so sa vecer ako som prisla z roboty a isla som si lahnut, zobudila som sa v noci nato, ze mi hrozne bije srdce a mala som pri nom bolest, strasne som sa zlakla, myslela som, ze mam infarkt. Rozmyslam, ze zbehnem k doktorke s tym srdcom.
Dobre ranko vsetkym.Pozeram,ze dnes som tu prva ja.Volala som s obvodnou lekarkou,ze co mam robit,ved takto to dalej nejde,ani nejem skoro a tie hnusne stavy.Mam sa objednat na gastro/pomoc,je to hnusne/,ten citalec 10mg mam brat ale rano a 2 tabletky,dve hodiny na to si mam dat xanax 0,5mg a potom este xanax na obed a aj vecer.Vraj to co mam od neur. je strasne slabe na tie moje stavy.Aj na zaludok mi dala quamatel 20mg.Netesim sa dalsim liekom ale vyskusam vsetko ked uz neviem ako dalej a nevladzem.V utorok ma caka to psych.vysetrenie,uvidim co povedia na tieto lieky,ci to zmenia.Pojdem aj na odber krvi.Dufam,ze vam sa vsetkym dari omnoho lepsie ako mne,nikto si nezasluti takto trpiet.Drzte sa a prijemny den.Pa.