Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahoj Ivka, vies, ale ja sa uz citim trapne na tu pohotovost ist, ze sa tam budu na mne smiat, stale to boli jak slak, aj kolegovia ma posielali, pojdem bud este teraz alebo rano.. Uz som sa kvoli tomu aj s priatelom pochytila, lebo si mysli, ze si to namyslam. Az som sa rozplakala.. Peknu dobru nocku ak idete spat
No ja uz amam manzela doma,tak ho este nakrmim a ulozim spat.Snad sa zajtra zobudim aspon v takom stave v akom som teraz.Dobru nocku kocky.Cez vikend ked budete chciet,tak mozeme popisat.Myis,veru posluchaj ivanun a nezanedbaj nic,drzim palce.Pa.
No teda, človek sa iba na chvíku vzdiali, a už si myslíte, že sme zdravé. To by sem musel najprv prísť ten spomínaný Copperfield, ale akosi je asi zaneprázdnený keď sú z nás stále trosky.
Babule, ale nie- pravdu?
Včerá sa mi strašne točila hlava, bol to pre mňa úpne nový príznak a poviem vám , že som mala pocit, že sa celý svet kolíše, a popri tom som na lodi, kde som vypila už riadne veľa drinkov.
Nemohla som sa v robote ano postaviť, normálne ma ťahalo k zemi. Na obed sa to už ukludnilo, ale poviem vám- riadna haluz ešte nikdy som to nezažila.
Dnes mi bolo akože naozaj super- (samozréjme v rámci našej normi,) dajme si tu otázku, čo je super. Super už síse nebude nikdy(možno hej)ale ničím som dnes takým silným netrpela, až zase teraz začínam mať tlaky(mierne na hrudi) ale to mi vždy prichádza večer- takže normálka, na to som si už zvykla.
Mô muž to berie asi podobne ako Tvoj Myis. Predým som mala šťavu, ešte donedávna, a zrazu , ako keby mi na chrbte niekto vymenil baterky, kt.majú polovičný výkon.Veľmi ma ľutoval keď som mala strašné stavy, no bol bezradný, nemal mi ako pomôsť- to je na tom najhoršie. Teraz to čas od času tiež ignoruje, tak to ign. aj ja, no keď mi je naozaj:-(( tak sa ma to troch dotkne- ale čo chudák so mnou urobí- veď nemôže za mňa dýchať.
A stále mu mám hovoriť, bolí ma to, a ešte to, + toto, tam to zašklbne,tam v strede mám tlaky- no ja na jeho mieste sa z toho už zbláznim.
Ale čo máme robiť keď je to naozaj tak- my sme už také obetavé baby, keď nás niečo bolí, nech je toho už riadne veľa, no nebudeme trocháriť nie?
Myis, ja byť pri Tebe, už ťa vylátam, chceš na niečo doplatiť? Veď čakáš bábo a na poh. sa chystáš ako ku kaderníčke, no tú keď zmeškáš nič sa nedeje, ale zdravie je dôležité.Moja švagrina mala od pond. silné bolesti a tiež si po nete zháňala lieky a sama si stanovila liečbu- no ma malú, kt. kojí . mliečko skoro stratila, u doktorky bola až dnes a zistili jej že mala kameň.Myis ono to nie je riešenie, keď si sama stanivíš diagnózu. Zajtra nech ťa na nete ráno ani nevidím, užaj bež k doktorovi, keby si bola bližšie tak ťa už dávno vyženiem.
Zúfalka:-))), to je super, síce robíš pomalé pokroky, ale predsa, teším sa s Tebou, Dúfam, že sa ešte ozvem. Muž hrá na nete turnaje šachu, takže mi nezostáva veľa priestoru, ale pokúsim sa.pa pa pa a pi,,,,tra la la
Lencok1, ja mam vraj aj panicku poruchu/i ked neviem z coho/ a teraz v lete mi diagnostikovali tetaniu.Na nu som zacala brat quajacuran-ten vobec nezaberal,potom lexaurin-ten to trosku ukludnil ale dalej sa to nepohlo/tie stavy sa objavovali/,a nakonic minuly tyzden som zacala uzivat citalec.Vtedy mi zacalo byt zle co trva dodnes a vraj to nie je z tych liekov.Dnes mi obvodna doplnila cialec aj xanaxom.Uvidime ci to pomoze.V utorok idem k psych. a bud mi tie lieky ponecha alebo da nieco silnejsie.V minulosti som uz AD brala,sem tam som bola schopna aj normalne existovat,chodila som aj k terapeutke ale ked som min.rok otehotnela,tak som ich postupne vysadila.Bolo mi cele tehotenstvo celkom fajn ale po porode to zacalo znova.Najpr 1 zly den,potom tyzden az som tam kde som.Ale musim verit,ze sa postavim zase na nohy a budem schopna existovat.Myis len chod na tu pohotovost,istota je istota.Daj vediet ako si dopadla.Ak sa sem uz dnes nedostanem,tak si to precitam zajtra.Tak dobru noc,uvidim.
Lencok,ja som brala, trvalo to dlho, dokym som si na nich zvykla, asi tak mesiac, ale potom to bolo zas ako po starom, aj ked som bola trosku otapena, ale to bol najmensi problem. Teraz neberiem, lebo som tehotna
babulky a vy beriete na tu tetaniu nejake antidepresiva?
ja som este stale v robotke, moja. Za hodinu koncim a pojdem asi na pohotovost. Aj ked najradsej by som isla domov. Asi sa vsetci naozaj maju dobre. Ja tiez beriem vitaminy, Femivit, co vraj obsahuje vsetko potrebne pre zenu v tehotenstve. A nemozem sa dozrat salatovych uhoriek, nosim si ich do roboty stale. Uz sa mi smeju moji kolegovia, ze maju na co mysliet, ked budu vo vani (perverti). Ja velmi dufam, ze male bude zdrave
Myis moja,dnes sme tu zda sa iba my dve.Asi je vsetkym dobre a nemaju potrebu pripominat si tie stavy alebo maju vela roboty.Co sa tyka zubkov,tak to nie je vzdy sranda.Zatial ich ma 5 a nemali sme s nimi problemy.Teraz je taky mrncavy ale da sa to.Pospal si a je kludnejsi,teraz to s nim musim vydrzat min. do 22:00h kym ho pojdem uspat.Som uz dost unavena ale co narobim.Mna tiez boli pri srdiecku aj na prsiach a pleciach.Brat povedal,ze mi u frajerkynej znamej vybavil masaz,tak sa pojdem uvolnit len este neviem kedy.Ja som tiez nebola upne o.k. a vidis,narodil sa mi zdravy chlapcek.Snazila som sa jest vela ovocia a zeleniny,vela pit a gynekologicka mi navrhla brat vitaminy v tehotenstve.Tak som si ich kupila.Maly ked sa narodil mal 55cm 4010g.Pokial ide u teba tiez len o psych.problem,tak sa neboj.Este pracujes?Ja som sama s krpcom a hrame sa.
babulku, kde ste???
este nie, nemam cas, z roboty ma posielaju, ale ja chcem ostat a potom pojdem. Ak nie tak zbehnem zajtra. Malemu idu zubky, to je take zlate, ked maju taky jeden dva zubky a skeria sa, ha ha. Uz sa tesim, ked moje babo sa bude skerit, len dufam, ze sa narodi zdrave, ked ma mamu takeho kripla.. Velmi sa bojim aj toho. Som rada, ze sa ti polepsilo, ja nechcem moc chodit po doktoroch, lebo sa bojim, ze ma vysmaria z poistenia. Nemala som cas si to zistit..