Ahojte.. viem, že je tu téma silikonove prsia, kde je milion prispevkov, no tam sa pise o vselijakych doktoroch, mna by zaujimal nazor dievcat, ktoré boli u doktora Červeňa. V piatok mam termin konzultacie, operacia neviem kedy bude .. mozno este tento rok, mozno buduci .. mne je to v podstate jedno, aspon si este nasetrim :) chcela by som vediet cely priebeh, kolko tyzdnov trva zotavenie, ako dlho nemozem pracovat, sportovat, ci to velmi boli a ci to nikto z vas neolutoval :) z coho pozostava predoperacne ? za akykolvek nazor ci prispevok vopred velmi pekne dakujem ..
Silikónové prsia - MUDr. Červeň
Peta79
Dakujeem a gratulujem. Ako.dlho si sa.davala.do normalu?
Ja som na tom presne ako ty. Isla.som k obvodnej,zobrala mi krv a potom na interne. Skor sestry boli zvedave kam to idem,doktorky to neriesili. Mna interne stalo 30€. Ale zato bolo poriadne.
Luky2112
Veď mu nebudeš klamať. Máš urobenú ročnú preventívnu prehliadku na ktorú máš nárok? ak nie,tak mu to navrhni,že vieš,že máš nato nárok a že takto to robia aj iné baby. Ak je normálny,tak to pochopí ;-)
Kordelia22
Toho poklesu sa az tak nebojim ale ked som zbadala ten dvojity prsnik :-O no uz nato nemyslim :) treba mysliet pozitivne
A kedy mas opku a aku velkost budes mat?
Peta79
dakujem za rozpis ;) takto to bolo vysvetlene aj mne,obvodny je moj ex-sused takze urcite ho niako neoklamem :(
Ale tak ved som dospela tak hadam si mozem robit co chcem....
Baby
vôbec si netreba robiť starosti s pyžamom,hlavne s vrchným dielom. Ja som bola len v tej pooperačnej podprde a v nohavičkách a ani mne,ani nikomu to vôbec nevadilo. Keď som išla na operačku,dali mi takú ich košeľu,ale tú som potom nepotrebovala. Inak čo sa týka narkózy je to individuálne. Ja som mala za sebou 6-narkóz a z každej som vracala,aj keď som 100% dodržiavala pokyny(nepiť,nejesť,nefajčiť). Keď bol teraz pred opkou za mnou dr. anesteziológ na izbe,tak som mu to povedala a povedal,že sa bude snažiť,že pridávajú niečo,čo dávajú onkologyckým pacientom po chemoterapii,aby nevracali. A? podarilo sa,nevracala som :-) Ja som bola pred mesiacom na opke ešte v Novamede a bola som tiež maxi spoko. Opku som mala poobede,takže som bola tiež vyhladovaná a smädná. Sestrička ma dala na izbu,kde som si v kľude pozerala tv. Dostala som infúziu aby som nebola dehydrovaná a boli v nej aj antibiotiká. Potom prišla tabletka-náladovka. Tá mne vždy zaberie a už si potom len matne pamätám odchod z izby a sálu. Po prebudení som bola milo prekvapená,lebo som čakala peklo,riadne bolesti,ale bolo to úplne v pohode,dalo sa vydržať. Večer mi prišlo pri prvom vstávaní z postele zle,ale rozdýchala som to. Bol to strašne divný pocit-tlak na hrudi. Prešla som sama na wc a už bolo fajn. Na večeru som tiež dostala len piškóty a čaj,aby som nevracala. Ráno som sama vstala,sama som sa poobliekala,poumývala,učesala :-) dostala som raňajky a išla spokojná domov :-) Na oblečenie si nerobte žiadne starosti s róbou,to vám môže byť jedno,hlavne treba pohodlné veci. Mykynu,tepláky,alebo voľné rifle,nejaké našuchovacie čižmy,alebo tenisky. Takže takto v ,,skratke" moje info a skúsenosti :-) keby niekto niečo,kľudne sa pýtajte :-)
Luky2112
ja som bola najskôr u obvodnej a až potom s výsledkami krvi ma poslala k internému dr. Ak ti môžem poradiť a aj ostatným babám,tak sa skús so sestričkou dohodnúť,že ti tie krvné testy dá ako ročnú preventívnu prehliadku a za to potom neplatíš,inak sa za ne platí. Ja som doplácala len za testy na krvnú skupinu. U interného som tiež platila 40€. A potom s celou zdravotnou kartou,krvnými výsledkami a výsledkami z interného ideš na operáciu :-)
VeVerka11
gratulujem k novým prsíčkam a čítam,že to tiež znášaš celkom dobre,tak ako aj ja :-) áno, Dr.Červeň je maximálny odborník a vie čo robí. Ja som bola tiež posledná,ako aj ty,ale nie až tak neskoro,bola som okolo 13hod. Ja som po opke už skoro mesiac :-)
Luky2112:
toto všetko že odber krvi a neviem aké testy, tak to ti všetko môže spraviť aj obvodná, ak to tak chceš a vtedy si od nej vypýtaš aj celú zdravotnú dokumentáciu ...
v normálnom prípade pôjdeš najprv za obvodnou, povieš o čo sa jedná a oni ti zoberú krv a všetko spravia čo k tomu potrebuješ.. a potom pojdeš k internistovi ..
no ja chcem vynechať ten krok, že isť za obvodnou tak preto som sa dohodla so sestričkou v novamede, že nemusím tú zdravotnú dokumentáciu, tak idem len za internistom a tam mi tiež spravia aj odbery atď :)
ale ak ty nemáš problém s obvodnou, tak ideš za ňou normálne :P to len ja to chcem zatajiť pred "dedinčanmi" :) :) no viem, že obvodná by to vykecala hneď... :)
joj ďakujem, to si ma ukľudnila :) potrebujem si čítať také pozitíva ohľadom silikónov a športu !! no presne ja som tiež čítala, že po kojení niektorým babám ovisli prsia, no niektoré písali že vôbec, že sú krásne.. aj preto som rozmýšľala, či lepšie si dať silikóny ešte pred bábom alebo radšej po .. ale keď ešte neplánujem bábo cca takých 4-5 rokov, tak nevidím dôvod teraz odkladať opku .. ale to je fakt, každé telo je iné ..
Kordelia
Ozaj a podla mna je to blbost s tym cvicenim,mam znamu ktora ma silikony uz minimalne 10 rokov,pravidelne chodi do fitka a este k tomu je to aj ucitelka telesnej na strednej skole..netreba si nic take citat..ja som zase videla teraz jednu foto ake prsia zostali jednej kocke po kojeni (uz mala inplantaty? a mam dost ti poviem (ma dvojite prsia) ale tak nemozem to tak brat,kazda zena ma ine telo ;)
Kordelia22
Aha takze ja potrebujem od obvodneho iba kartu nic viac?ja som si myslela ze obvodny mi zoberiem krv na nejake tie testy a ze potom s tymi vysledkami pojdem k internistovi....tak teraz fakt neviem kam mam skor ist :-D
VeVerka:
no však presne, lepšie si nič nečítať, ale aj tak ma to ťahá a potom mám také debilné myšlienky :)
ja to chcem veľmi, ja to zvažujem už od strednej (dovtedy som vždycky dúfala, že mi narastú :) ešte možno keby som bola nízka a uplne štihlučká, tak si poviem ok, ani mi tam tie prsia nechýbajú.. ale tak som vysoká a a proste.. kvôli tomu nemám sebavedomie ! .. takže ja som rozhodnutá na 10000%, len ten šport :D moje najväčšie hobby ! ..
tak ja dúfam, že sa mi podarí aj so silikónmi normálne športovať ! musím byť pozitívna !!
ja som tiez bojko a tak isto ako píšeš ty, aj ja si musím všetko preveriť, overiť, pozisťovať do podrobna :)
dakujem ti za podporu a prajem ti skoré zotavenie a potom radosť z nových pŕs :P