Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Trend mladých bývať doma - váš názor

Príspevok v téme: Trend mladých bývať doma - váš názor
Cukrikova

Obaja s priatelom mame 25 rokov. Skoncili sme VS, ja pracujem, priatel si pomaly rozbieha tiez karieru. Nase zarobky su dost nizke, respektive vyzijeme z toho, ale neodlozime si takmer nic bokom. Chodime spolu 4 roky, pocas toho obdobia sme sa videli najma cez vikendy, priatel totiz dochadzal za skolou do ineho mesta. V pohode sme to zvladli, ale dalsie roky tak zit uz nechcem. 4 roky mi stacilo....myslim, ze je cas, kedy by som tuzila po spolocnom byvani. Priatel vsak o tom nechce ani pocut. Chce aby sme byvali doma az kym nebudeme mat dostatok penazi na kupu niecoho vlastneho (odmieta platit niekomu cudziemu podnajom). Priatel, aj jeho mama ma presviedcaju o tom, ze teraz je taky trend, ze mladi ludia byvaju doma a ze to caka aj nas. Okej, trend netrend, chapem, ze ekonomicka a socialna situacia brani mladym v osamostatneni sa, ale poviem vam, co mi vadi na byvani doma. Ze sa tiesnime bud u neho alebo u mna v izbe a za zadkom mame vecne jeho alebo moju mamu ako nam nosia jedlo. Moja mama je taka, ze ma necha doma varit, ale priatelova nam pripravuje vsetko od ranajok, obeda az po veceru. A nenecha mna absolutne u nich nic pripravit.
Kym ja doma upratujem, nakupujem jedlo, periem, prispievam na ucty a robim si sama jedlo, priatel vyuziva pohodlie mamineho servisu a nema zaujem sa toho vzdat. Vsetko to skryva za to, ze z domu odist nemoze, lebo nemame peniaze na vlastne byvanie. Pritom doma nic nepomoze, nepohne absolutne prstom, len vyuziva to pohodlie doma......Bojim sa, ze takeho chlapa nechcem. Nechcem ani taku buducnost, nepaci sa mi cely tento trend, zaroven neviem ako proti nemu bojovat. Chceme odist do zahranicia o rok, dva, ale dovtedy budeme na hromadke u neho, alebo u mna a za zadkom mat maminky. Ak ma niekto k tomu nejaky nazor, vyjadrite sa prosim. Ak niekto nieco podobne preziva, dajte tiez svoj nazor. Dakujem

Cukrikova

AfterEight, velmi pekne napisane :)
S maminou sme vsetko prediskutovali a dohodli sme sa, ze jej budem posielat peniaze zo zahranicia...ak by som pekne zarabala, nemam s tym problem
Ono, ked chcu mladi byvat doma, lebo musia, lebo inak sa im neda, prosim...ved ja to nezavrhujem ked niekto nema inu moznost, alebo mu to tak vyhovuje, len probuh, niektori by mohli aj doma prstom pohnut...vid priklad moj priatel

Cukrikova

podnikavec, tak ja mam napriklad dnes volno :) Ale to je len vynimocne, nie zeby som kazdy piatok mala takyto.
A preco stale hovoris o podnikani? Preco by mali vsetci podnikat, hoci ako ty hovoris, maju na to predpoklady? :D mojim snom nie je podnikanie, tak preco by som mala brat uver na to. Chcem prosto chodit normalne do prace, zarobit si tak, aby som mohla cestovat, mat svojich tisic konickov, ale pritom mat domov, kde sa vzdy rada vratim. Ty po tom netuzis, ale ja ako zakladatelka tejto temy ano :) A je sice obdivuhodne, ze tebe sa dari, ale ja by som nemohla zit tak, ako ty.

AfterEight

Ahoj,precitala som si skoro vsetky prispevky a keby sa toto tyka mna,urcite by som mu dala altimatum.

Ked chcete svoj vztah posunut na dalsi level,musite si predsa vyskusat spolu viest domacnost,ci vobec dokazete na hromadke spolu vydrzat denno denne, kolkokrat do tyzdna bude k mamicke utekat(dufam,ze nie velakrat,lebo takeho by som hned kopla ...) :)

A ano, podla mna je to trend. Sledujem to tiez okolo seba a aj poznam dost ludi, hlavne chalanov,co sa takto nechaju "vydrziavat" od mamiciek,nevedia potom vobec varit,ani zapnut pracku,nie to este si nieco ozehlit...proste su strateni.

Mam znamu,co konci teraz VS a mam 31rocneho frajera,ktory byva doteraz s rodicmi (tiez im plati najom ako ty,lebo jeho rodicia by potom zili len od vyplaty do vyplaty,a ona chuda mu stale hovori,ze ako sa tesi,ked skonci skolu,ze ako budu spolu byvat (on ma velmi dobre platenu pracu) ale nechysta sa to akosi zmenit.... a inak potom co bude robit tvoja mama,ked ty odides?

Agnes998

podnikavec zato ze ty nic nevlastnis, nemusia byt vsetci co nieco vlastnia alebo splacaju hypoteku za byt lenivi asocialy. Tebe skrachuje podnikanie, nebudes mat ziadnu nehnutelnost, nebudes mat nic, pojdes spat pod most. Kupa nehnutelnosti je ta najlepsia investicia penazi a tvrdit, ze len blbi Slovaci vlastnia nehnutelnosti a mudri Nemci nic nevlastnia moze len s prepacenim magor. Si dobre namysleny horenos co si otvoril zivnost a teraz sa citi majitel zemegule, ako nieco viac, mas pocit, ze na nas cervov hladis z obrovskej vysky. A co si ty vlastne cely den robil? Rano si kavickoval a potom si bol na porade od osmej rano do 16stej vecer? No to asi moc nezarobis ked cele dni sedis len na poradach a nic zmysluplne nerobis. Ani sa nedivim, ze nemas ani na to, aby si si zobral hypoteku. Tam totiz treba nejaku hotovost aj mat.

podnikavec

Ludia, ja som prisiel na to, ze preco sa vam nedari a iba tu nadavate. Ja som toto pisal rano pred poradou pocas pitia kavy a teraz pred dalsim rokovanim. Dnes budem koncit okolo 21:00. Prezradte mi, co vsetci robite cely den, ze si tu mozete dovolit pisat a nie ste v praci? Vecer si to tu precitam.
Moja teoria je, ze peniaze, co si zoberie clovek na hypoteku a splaca cely zivot jednu nehnutelnost, tak treba radsej zobrat pozicku na podnikanie a tie peniaze NASOBIT, nie splacat! Ja sa stahujem podla potreby a nejaky cas som aj v zahranici a tak, takze je somarina sa uviazat na jedno miesto. Alebo ano, uviazte sa a splacajte, suhlasim, ALE NENADAVAJTE na system, ten je dobry, iba vy neviete ako na to a nechce sa vam. Kazdy ma predpoklady na podnikanie, tomu verte a netreba ani nejaky bomba napad, staci nieco vsedne, ale poctivo a uctivo k zakaznikovi a konkurencia je z trhu prec. Moji ludia su tak plateni, ze sa im neoplati podnikat, maju podiely na zisku, lebo inak schopnych ludi nezozeniem, len lenivcov, ktori pracuju, kym nevytiahnem paty z firmy. Ale to je vlastnost slovakov s ktorou tu kazdy musi ratat. Toho dokazom je aj ten pan, co opisuje zakladatelka temy - pohodlny lenoch.

0vecka

2 Agnes998 lenze ty si vyberas nejakych nahodnych ktorym sa nahodou dobre dari. Je nezmysel aby mal kazdy rakusak nehnutelnost lebo tolko nehnutelnosti v rakusku asi ani nieje.

Po druhe ak by aj ten system pocitania bol taky ze mas nehnutelnost v hodnote 300 000 a hypoteku 250 000 tak ze mas majetok 300 000 tak si to zober tak ze za 40 rokov bude ta nehnutelnost tvoja cize uz to bude tvoj majetok ale ten rakusak si svoj plat preje.

Cukrikova

Prezyvka :D Jooj.... precitaj si este raz moj prispevok...Ja hovorim o tom, ze AK by som priatela opustila, ze si mozno najde zenu, ktorej bude vyhovovat byvat takym sposobom, ze budu stale u jeho maminy v izbe meter krat meter :D To nehovorim o sebe!

Dawia

Je fajn, že si napísala, lebo je zREJmé, že v sebe dusíš čosi, čo nedokážeš povedat priatelovi.. Je to nepríjemná situácia. Iné je ak yb ste boli spolu 4 roky, ale mali by ste naprikald 22 rokov. Priatel by sa mal prebrat a naozaj zacat preylsat o spolocnom bývaní. Povedz mu to!! Tak ako si to anpisala tu, ze rpeco sa skryva za tvrdenie , ze enmate peniaze na bývanie.. Uvidíš ako zareaguje, ak s ním nephneš, tak NEviem:( Naozaj po 4roch rokoch, si nezasluzis najme vo veku 25 rokov sa tlacit unho alebo u Váas drzim prsty

Dawia

Je fajn, že si napísala, lebo je zREJmé, že v sebe dusíš čosi, čo nedokážeš povedat priatelovi.. Je to nepríjemná situácia. Iné je ak yb ste boli spolu 4 roky, ale mali by ste naprikald 22 rokov. Priatel by sa mal prebrat a naozaj zacat preylsat o spolocnom bývaní. Povedz mu to!! Tak ako si to anpisala tu, ze rpeco sa skryva za tvrdenie , ze enmate peniaze na bývanie.. Uvidíš ako zareaguje, ak s ním nephneš, tak NEviem:( Naozaj po 4roch rokoch, si nezasluzis najme vo veku 25 rokov sa tlacit unho alebo u Váas drzim prsty