Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Trend mladých bývať doma - váš názor

Príspevok v téme: Trend mladých bývať doma - váš názor
Cukrikova

Obaja s priatelom mame 25 rokov. Skoncili sme VS, ja pracujem, priatel si pomaly rozbieha tiez karieru. Nase zarobky su dost nizke, respektive vyzijeme z toho, ale neodlozime si takmer nic bokom. Chodime spolu 4 roky, pocas toho obdobia sme sa videli najma cez vikendy, priatel totiz dochadzal za skolou do ineho mesta. V pohode sme to zvladli, ale dalsie roky tak zit uz nechcem. 4 roky mi stacilo....myslim, ze je cas, kedy by som tuzila po spolocnom byvani. Priatel vsak o tom nechce ani pocut. Chce aby sme byvali doma az kym nebudeme mat dostatok penazi na kupu niecoho vlastneho (odmieta platit niekomu cudziemu podnajom). Priatel, aj jeho mama ma presviedcaju o tom, ze teraz je taky trend, ze mladi ludia byvaju doma a ze to caka aj nas. Okej, trend netrend, chapem, ze ekonomicka a socialna situacia brani mladym v osamostatneni sa, ale poviem vam, co mi vadi na byvani doma. Ze sa tiesnime bud u neho alebo u mna v izbe a za zadkom mame vecne jeho alebo moju mamu ako nam nosia jedlo. Moja mama je taka, ze ma necha doma varit, ale priatelova nam pripravuje vsetko od ranajok, obeda az po veceru. A nenecha mna absolutne u nich nic pripravit.
Kym ja doma upratujem, nakupujem jedlo, periem, prispievam na ucty a robim si sama jedlo, priatel vyuziva pohodlie mamineho servisu a nema zaujem sa toho vzdat. Vsetko to skryva za to, ze z domu odist nemoze, lebo nemame peniaze na vlastne byvanie. Pritom doma nic nepomoze, nepohne absolutne prstom, len vyuziva to pohodlie doma......Bojim sa, ze takeho chlapa nechcem. Nechcem ani taku buducnost, nepaci sa mi cely tento trend, zaroven neviem ako proti nemu bojovat. Chceme odist do zahranicia o rok, dva, ale dovtedy budeme na hromadke u neho, alebo u mna a za zadkom mat maminky. Ak ma niekto k tomu nejaky nazor, vyjadrite sa prosim. Ak niekto nieco podobne preziva, dajte tiez svoj nazor. Dakujem

Maoam

a uz ked sa na to pozrieme globalne, vdaka tomu, ako to v AT s vynimku oblasti Steiermark je, mozu tisicky slovenskych mladsich i starsich zien zarobit slusne peniaze na uzemi AT a zabezpecit si slusny zivot

Maoam

Agnes, sorry, nemala som cas citat vsetky prispevky, co si taka nabrusena? Vsak si inak totalna pohodacka, vsak klud, nic sa nedeje, ak to tak je v AT, tak v pohode, ja proti tebe nic nemam a nemyslim, ze by som patrila k tupym ludom ;-).

Agnes998

Maoam: ako som pisala, okrem Stajerska preplaca opatrovatelku rodinam v Rak. stat, takze aj citaj co som napisala. Oni to neplatia z vlastneho vrecka ak nechapes.

Maoam

ja som sa minule normalne musela pozastavit nad tym, ked mi jedna znama, zijuca na Slovensku, veselo s uplnou samozrejmostou rozpravala, ze ona (27) a jej priatel (31) obaja este stale ziju u rodicov, podotykam, ze obaja skoncili velmi dobre vys. skoly a nasli si okamzite a velmi dobre platene prac. miesta na SVK, ale stale ziju obaja u rodicov a ziju si na vysokej nohe, vela odkladaju + vkuse nejake zurky, chaty, nove laptopy, teraz novucicke auto atd.

pri otazke, ci nemaju ani len trocha zle svedomie (kludne by si obaja spolu mohli dovolit prenajom ci hypoteku a ist do vlastneho, rodicia su aj ochotni udajne zaplatit zariadenie do ich este len imaginarneho spol. bytu...a to je uz co povedat), som dostala odpoved - ze naco, ze by boli sprosti, keby to urobili

ako sorry, ale toto uz pre mna hranici s vyuzivanim

chapem ludi, ktori zarabaju malo a nemaju sancu ist do prenajmu alebo si vziat hypoteku, ale toto ten pripad naozaj nie je

Agnes: ved sa tolko nerozculuj, navyse poznas v AT iba niekolko pripadov a predpokladam, ze si pracovala v rodinach, ktore si tu opatrovatelku (teba) mohli velmi dobre dovolit

beries iba jednu vzorku z celku a to nie je objektivne

Cukrikova

Podnikavec, Agnes nie je blba, aby to nepochopila. Lenze ako vidis, tu sa stretli trosku ini ludia ako si ty, teda s inymi nazormi.
Prajeme ti, aby ti stale vsetko vychadzalo, aby si bol stastny a neviem co vsetko este, ale kazdy mame ine priority, iny sposob zivota, ine nazory, takze tak :)

podnikavec

Agnes :) dakujem za nazor a dakujem, ze su ludia ako ty, lebo ma to utvrdzuje v tom, co stale tvrdim o Slovakoch. Vcera som skoncil o 23:00, lebo lietadlo s mojimi japonskymi obchodnymi partnermi malo taky blby letovy cas. No uzavreli sme kontrakt nad ktorym sme makali takmer rok. Jedna sa o najnovsie nanotechnologie a velmi sa tesim, ze to vyslo, lebo budem moct zamestnat dalsich ludi a rozvinut sa. Ja netvrdim, ze nevlastnim nic, napriklad vsetky vyrobne priestory mam na mna a tiez cely vozovy park. Ja som pisal, ze si z fleku mozem kupit dom, ale nechcem mat pri mojej zaneprazdnenosti taku starost navyse. Asi to nepochopis, ale to je dobre, najma ak si v zivote stastna, to je to najdolezitejsie :)

AfterEight

tam nemalo byt mam 31rocneho priatela,ale tak znama ma :) ...a co viem,doma absolutne nic nepomaha.

Aspon im tie peniaze dava. A varit vie tak parky,cestoviny...

Ja mam priatela,skoncil teraz VS uz ma robotu a ja koncim o necely rok.
Sama sa chcem osamostatnit,nebavili sme sa o tejto teme "byvanie"... ale urcite ti mozem povedat,ze ak by nechcel,dala by som mu casom ultimatum.Kedze teraz este len zacal pracovat a nema tolko financnych prostriedkov a vlastne ani ja.
Ale zase ten moj vie opravit cokolvek,doma neustale pomaha,len to varenie je pochabejsie,ale zase mna varit bavi.

Ber to ako nejaku etapu vo vztahu, ci vas toto spoji,alebo rozdeli.

Drzim ti palce :)