Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
(ak by si chcela vediet viac, napisem-alebo poradim, kde hladat-ale musim na chvilu odist)
porozprava sa s tebou -bude chciet vediet, odkedy mas menzes, aky dlhy cyklus a mal by sa pytat, ci si uz mala sex. styk(panny sa nevysetruju cez posvu, ale cez konecnik). Zoberie ti vyter (nie je to nic hrozne)-bud este v ten den, ale skor Ta zavola na odber niektore rano (podla toho ci je niekde na poliklinike alebo v nemocnici)
mam 16.som panna..a u gyn.som este nebola.co mi bude robit??
ale co jej mam povedat.ako??a co si mylsis ze to je??
vies, kde mas lekarku (gynekologicku)? Teoreticky tam s mamou nemusis ist, vezmi kamosku (ako dusevnu podporu).
Neviem kolko mas rokov-ale nezavisle od veku, neodkladaj to, infekcia sa ti zhorsi. ak treba, prekonaj ,,ten divny pocit" a oslov maminu
mam problem..mam silny vytok.tam dole ma to svrbi a stipe.musim ist ku kgyn.lenze s mamou som sa o tom nikdy nebavila.a je mi to trapne jje o otm hovorit..bojim sa
heli, taketo temy zakladaju aj 12 rocne dievcata, robia to preto-ze maju obavy. Ak by si niektora z nich precitala len ten tvoj, asi by ju to neposmelilo
hela tak toto bolo fakt Ftipne
kym to nebude zmazane-dievcata, urcite sa tym neriadte,niekto ma velmi divny druh humoru
Je to úplne v pohode. Doma sa najprv celá poumývaš a oholíš, lebo ti to potom robí ten starý sanitár v nemocničných sprchách. Ale holiť zvyknú len tí mladí čo sú na civilnej službe, lebo majú jemnejšie ruky. Potom ťa zavolá najprv sestra, ktorá ťa pripraví na vyšetrenie a cez kabínku, v ktorej sa vyzlečieš donaha, prejdeš do pracovne lekára. Ten ťa za tri minúty vyspovedá, ak si panna, zavolá sestru, aby ti dala klystír. Neboj sa on ti tú hadičku do zadku pchať nebude! Keď ti naleje do hrubého čreva asi tak jeden a pol litra mydlovej vody, počkáš 15 minút a pôjdeš na toaletu, aby sa ti všetko z čreva dostalo von. To ti poviem.., v živote som nemala také nafúknuté brucho! Ale všetky tie rakoviny sa perfektne vyplavili. Bez klystíra to jednoducho nejde. Potom, ešte stále celkom nahá ideš pred lekára. On ti vyšetrí pohmatom a hnetaním prsia či nemáš rakovinu. Potom si sadneš do vyšetrovacieho kresla-stola (kozy), ktoré lekárovi sprostredkuje bezpečný prístup do tvojej pošvy. Neboj sa smiešne ti to určite nebude, lebo z krčka bude so sterilnými nástrojmi zoškrabávať takzvaný cytologicky ster. Ak sa budeš báť, alebo to nebudeš chcieť absolvovať, pre taký prípad je stále v ordinácii aj starý silný sanitár, ktorý ťa podrží, takže sa ti nič nestane. Potom si budeš musieť kľaknúť na štyri na vyšší stôl, aby ťa mohol vyšetriť cez konečník. Do konečníka zavedie tak zo tri prsty, aby ohmatom zistil polohu jednotlivých orgánov. Potom ti dá ešte nejaké odporúčania a pošle do kabínky aby si sa už obliekla. Vidíš, je to absolútne v pohode a ani nemusíš špekuľovať so sukňami, kožuchmi a pančucháčmi a pod. Myslím, že to je asi tak také bežné gynekologické vyšetrenie u panien.