Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
:D, ja som mamina 16-rocnej kocky. Asi pred rokom mala problem s vytokom. Povedala, ze ju to svrbi a stipe a tak sme isli k lekarke. Brala som ju k pedogynekologicke (to je gynekolog pre deti). Bola to taka starsia doktorka-mna sa povypytoval, dcery sa povypytovala a ked ju isla vysetrovat, isla som von, aby jej to nebolo trapne. Potom ma zavolala a povedala mi o postupe liecby.
Tiez s dcerou denne nepreberame intimne zalezitosti-ale toto mi povedala uplne normalne
a je lepsi muz alebo zena??
to som zabudla dopisat pre ja som..
a ako by si jej to ty povedala.mamine..taky navod..
aha..cize ziadne take ako k obvodnej na kontrolu alebo tak:D...cize pridem ked budem chciet...no dobre...a to s tymi prsnikmy patrilo mne ci to si odpovedala niekmou inemu??
nikto ti nic neposle , je to na tebe. Ale podla mna by si tam mala ist pred prvym sexualnym stykom (ak kvoli nicomu inemu, tak kvoli antikoncepcii). ak nemas zdravotne problemy, menzes je tiez bez problemov a sexualne este nezijes, mas cas do osemnastky. Potom urcite treba ist-uz len kvoli prevencii (kvoli rakovine krcka maternice)
a k tym prsnikom-myslim ze v 16tich ti este nebude vysetrovat prsia
mozem ist ku gyn. kedy chcem alebo mi poslu nejaky listok ze mam prost..mam 15 a este som tam nebola...chcem ist az ked nebudem panna...
niekde sa objednava, niekde nie-takze neviem povedat. Doporucenie asi netreba-ale ak sa da, skus si zavolat do ambulancie kam pojdes (aj kvoli tomu objednavaniu) a radsej sa opytaj-teraz sa to menilo (netusim, ci aj na gyndu treba papier).
najjednoduchsie by to bolo s maminou, ta ti vybavi vsetko-a ci bude vnutri, to zalezi na tebe(ak chces, moze byt-ak nechces, tak nebude).Ale asi sa budes lepsie citit, ked tam bude (ale len v cakarni)
ja som tam prisla sama, bez papiera a povedala som, ze idem na vstupnu prehliadku. Sestricka mi zalozila kartu, doktorka sa pytala na cyklus a prvy menzes a to bolo vsetko. Ak nemas problemy, staci ist raz za rok, ak mas, tak sa zapis a hned ta vezme. Nie je to nic hrozne. Aj ja som sa prvykrat bala, ale ked som tym presla, tak som bola rada, lebo to nebolo nic strasne:) drzim palce
este by som chcela vediet.ze ako sa mam u nho prihlasit.ci tam mma zavolat.prist?a treba ist aj k obvodnej-dorastovej lekarke..a vnutri nemusi byt so mnou nikto.mamina.a pod.strasne sa bojima.le fakt by som to mala prekonat.lebo bude len horsie.a bude mi vysetrov.aj prsniky.dik