Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
ja som bola prvykrat ked som mala cerstvych 17. mala som nejake problemy s cyklom.. ujo ma v pohode vysetril, popytal sa na anamnezu, problemy atd. a sla som domov. sice ked som tam sla tak som bola ako v mrakotach:D robil mi aj cytoster, no vtedy to nebolelo. az ked som prisla domov tak ma zacala trochu boliet pisula. ale do dna preslo taze uplne v pohode, nebojte sa
ahoojteee.....tak mam to za sebou,bolo to uplne v pohode vobec som si neuvedomila ze som pred doktorkou hola.....je to ako ked idete ku zubarovi stym rozdielom ze nemate otvorene usta ale nohy odseba :o) baby vazne sa nemate coho bat doktorka bude na vas milucka porozpravate sa a ani sa nenazdate a bude po vysetreni :-) budem vam drzat palceky aby ste to zvladli
baby ničoho sa nebojte, nie je to príjemné ale úplne v pohode ak ste panny mali by vás vyšetrovať cez konečník ale nebolí to a trvá len chvíľku, inak s vami lekár len pokecá a valíte domov určite je nepríjemnejšie vyšetrenie u zuvára:)no normálne ľahnete na ležadlo roztiahnete nohy on vám tam strčí zo dva prsty trochu pohmatá postláča brucho a je hotovo nemali by ste byť strnulé len sa pekne uvoľnite a je to v pohode, ak vám bude odoberať vzorku na cytológiu dá vam tam taký prístroj a odvŕta trochu tkaniva a vôbec to nebolí je to v pohode!
ahooojtee,ja idem na prvu prehliadku v utorok a tiez sa trochu bojim co ma bude cakat.Kartu mi zalozila ked som sa bola osobne objednat,tak otazky mam uz za sebou uz len na vystrtenie musim cakat a bude mi na 100% sono :o) toho sa nnebojim ale samotneho vysetrenia jo....mam 18 rokov a som este panna ....nechapem naco kazu brat si sukne alebo dlhe tricka,ved tam budem len ja a doktorka a ked sa mi uz bude pozerat na pixu tak preco by som tam nemohla pobehovat s holou prdelkou ? :o)
cawko ...no vsetci co tu pisete ste nepovedali swoj vek kedy ste boli po prvy kraat pls napiste ak budete pisat zase nieco
cawko baby potrebujem poradit... ta panennska blana sa da aj nejako nahmatat al. tak ci je vidiet? dakujeeem
ahoj sonka pls porad mimam ist ku gynekologovi? moj prispevok je tu uverejneni pls precitaj a odpis dakujeeem moc
Poviem ti len jedno, nič sa neboj, lebo strach zvazuje ruky. Mám roblémy s menštruačným cyklom a už v skorom veku som bola nútená navštíviť gynekol. amb. Išla som k tomu ešte k lekárovi, takže ešte viac som sa vyšetrenia bála, čo bála, bola som taká roztrasená ako keby bolo vonku niekoľko stup. pod nulou. No keď som z amb. vyšla, len som sa zasmiala a povedala si: ,,Čoho som sa to ja vlastne tak bála?´´ S úsmevom na to spomínam stále, keď tam idem, ale aj tak sa nemáš čoho býť, lebo strachom sa nič nevyrieši, práve naopak, ešte sa vveci skomplikojú.