Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

Fleur-de-lis

napísala som to zo skúsenosti. Keď som sa ľudí niečo opýtala a reakcia bola, že sa nad tým nikdy nezamýšľali. Preto som si začala myslieť, že veľa ľudí veľa vecí nerieši. Nevidím na tom nič nesprávne. Ty áno?

anjelik *

To, že sa nad sebou a svojim konaním zamýšľaš je rozhodne a bez pochýb chvályhodné, čo ale chvályhodné nie je, je tvoje vyhlásenie, že veľa ľudí to nerobí, pretože ťa to stavia do nie práve najlepšieho svetla. :o)Tak ak sa teda tak rada zamýšľaš, hľadaj odpoveď na túto otázku, prečo si práve toto napísala. :o))

phoe

Mne teda netrha žily, ked mi niekto lichoti a potom nič...lichôtky sú bežná vec v komunikacii. Rovnako ako opatky, vystrihy a sukne sú normálne kusy oblečenia . Ked máš problém so sexualitou, mozes sa odstahovat tam kde chodia ženy zahalené.

Fleur-de-lis

podobny, ja nikomu nekážem ako sa má správať :) Každý má slobodnú vôľu, ktorú rešpektujem. To ale neznamená, že sa nemôžem zaujímať o motívy, nie? :) Ak niekomu vadia také otázky, veď predsa nemusí odpovedať. Ja sa pýtam tých, ktorým otázky nevadia :)

Fleur-de-lis

anjelik, ďakujem za reakciu. No cielene som sa nad vymieňaním energie nezamýšľala. Keď to čítam, tak mi je to v podstate jasné, očividné.

A ja len rada podnieťujem iných ľudí k rozmýšľaniu :P
Veľa ľudí robí veci, nad ktorými sa hlbšie nikdy nezamysleli. A ja osobne sa rada pozerám na svoje zámery úprimne a otvorene, a aj na to čo spôsobujem svojím konaním. Umožňuje mi to spoznávať sa a pracovať na zmene k lepšiemu. Ak o niečom neviem, tak na tom nemôžem pracovať.

anjelik *

Fleur, keby ti boli jasné a obávam sa,že nie sú ti a ani najmenej, zákony obmeny a získavania energie od druhých a rovnako aj jej odovzdávanie, tak by si stále dokola neriešila úplne zbytočnú otázku, prečo sa kto oblieka a akým štýlom a čo tým vlastne sleduje. Pretože je to jednoznačne o získavaní pozornosti od druhého a je to úplne prirodzené. Ak by si nemala potrebu to dokola rozoberať, tak to nerobíš. Čiže robíš to isté, čo robí aj tá pekná žienka v mini, získavaš si tým pozornosť od druhých, ktorá ťa podnecuje. Ľudia sú sociálne bytosti, musia jednoznačne fungovať v kolektíve a musia si navzájom energie obmieňať. Pretože sú na tom závislí... A jeden zo spôsobov je aj vyzývavé oblečenie. Teda to, čo ty tak hodnotíš. Nemá to nič dokopy s morálkou a ani nemorálkou, proste je to len jeden zo spôsobov. A ako žena, ktorá sa oblieka rada pekne a a dá sa povedať, že vyzývavo, naozaj nevidím dôvod, aby som rozmýšľala nad tým, že či a ako to muži riešia, či teda majú doma z toho traumu,že som im *nedala* a iba provokovala. :o)))

podobny

velmi zvlastna tema. mam pocit, ze ti chyba respekt a tolerancia k druhym ludom. kazdy ma pravo sa spravat ako chce, pokial neublizuje druhym. nezijeme v stredoveku.

Fleur-de-lis

napadla mi otázka a som zvedavá koľko žien si to uvedomuje.
Ako dobre vieme, vyzývavé oblečenie chlapov dráždi. Niektoré ženy sa tak oblečú naschvál, aby si zvýšili sebavedomie, tým že mužov zaujmú.

Napadlo vás ale, že je podobné tomu, ako keď muž provokuje ženu, tým, že jej hovorí komplimenty, lichotí jej, je k nej pozorný a milý, a potom nič. Navnadil ju, ale viac nič nechce.

Žena nereaguje rovnako na mužove nahé telo. Mužská reakcia ne ženské telo, sa dá skôr prirovnať k ženinej reakcii na takéto "lichotenie", záujem.

A nie, nerobím tu osvetu, obliekajte sa ako chcete. No to neznamená, že o tom človek nemôže len tak diskutovať :)

ninajenina

v tomto pripade sa to da povazovat za zvlastne :) aj ked nakoniec - kazdy vnimame svet po svojom a keby sme sa kazdy nad kazdym pozastavili tak stojime :)

Fleur-de-lis

A v podstate ma zaujímajú obe možnosti. Teda, že ak si žena toho nie je vedomá, čo má na sebe, v zmysle, že či to provokuje mužov. A teda provokuje mužov nezámerne.

A potom ženy, čo vyslovene chcú provokovať mužov. Či nemajú ten pocit, že používajú svoje telo.
A jedna holka tu písala, že to robí rada preto aby mala moc a že mužov považuje za menejcenných lebo majú rozum v gatiach. No keď som sa nad tým potom zamyslela, a je to na úrovni keď žena využíva svoje telo a ich slabosť aby mala moc? Tiež mi to nepríde ako konanie niekoho "lepšieho". Či?