Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

Elanor44

Podľa mňa ženy, ktore sa takto obliekajú cchú aspoň takto na seba upozorniť, viem to z vlastnej skúsenosti:)

Fleur-de-lis

Laara, no to čo si vymenovala ja osobne vnímam už ako vkus danej osoby. Mne sa tiež nepáčia gélové nechty či vytetované obočie alebo kilo makeupu. Ale nespája sa mi to priamo s dôstojnosťou tela a osoby. Niekto to má za gýč, niekomu sa to páči.
Pri oblečení ide viac o zvýrazňovanie tela. Alebo potom priamo správanie, ak niekto stále flirtuje, to mi tiež príde nedôstojné. Také zahrávanie sa s druhými. Nevidím v tom úctu.

ninajenina,

ak by si ťa v tvojom štýle obliekania muži nevšímali,aj vtedy by si sa v ňom cítila príjemne? To nie je útok, len som zvedavá :)

ninajenina

ajeee..mna by ked to uz tak hlboko rozoberame teda zaujimali aj zivotne podmienky skupiny zien ktora ma nejake meritka na to co je vulgarne...pretoze, ja osobne nosim spicate nechty dokoca sa riadim modnymi trendami aj v tejto oblasti konkretne teraz mam kazdy iny francuzku manikuru v pastelovych farbach..kedze konci leto a mojmu priatelovi sa to velmi paci dokonca mi to sam navrhol..myslim ze sa obliekam stylovo a kludne si na seba hodim mini kratasky ked ideme na diskoteku, mam predlzene vlasy pod zadok a venujem svojej starostlivosti maximalnu pozornost. Zijem harmonickym zivotom, mam iq 140 a mozno az nad mieru citim stastie vo vsetkom. V obliekani vidim krasu a vyjadrujem nim lasku k zivotu. Nepotrebujem tym zaujat okolie ale citit sa dobre pri kazdej prilezitosti. Netrpim ziadnym komplexom ani nevedomostou o svojej hodnote. Myslim ze kazda zena by mala posobit autenticky so svojim zivotom a odsudzovania kazdej skupiny je v prvom rade divne a v druhom rade to znaci o prilisnej snahe uputat na seba pozornost a presvedcit samu seba ze to moje je to spravne....aj ked kazda zena je vynimocna tak bohuzial prave takymto pristupom podla mna svoju vynimocnost straca...ked sa na veci nepozera objektivne ale subjektivne lebo jej zivotne podmienky jej dovoluju zit obmedzenym zivotom tak aj ona sama je obmedzena..ci uz v mysleni alebo nazoroch. A k zene patri slobodomyselnost. papa

Laara

a co sa tyka dostojnosti/vulgarnosti..tak sa bavime len o obleceni???

lebo ja napr. nechapem a tiez by ma velmi zaujimalo, preco si niektore zeny davaju tetovat tie hokejky namiesto obocia, nalepuju mihalnice a ked nimi zaklipkaju vyzeraju ako motyl emanuel pri odlete a skombinuju to s kriklavym cervenym ruzom na pery, ktore potom vyspuluju..ja nechapem toto??? pripadne tie nechutne nalepene vlasy a pricesky..a hnusne spicate farebne 3D nechty..a vidavam to cim dalej tym viac aj na mladuckych babach, ktore nieco taketo rozhodne este nepotrebuju..poznam jednu taku osemnastku, ktora ma na sebe tolo omietky a umelin, ze byt jej matka tak jej taku trafim, ze to vsetko z nej poopadava..a zaraza ma, ze vsetci na okolo sa na nej riadne bavia a ona si stale domysla, ze je najkrajsia na svete :) mam takmer o desat rokov viac, ale svojou prirodzenou vizazou ju strcim kedykolvek do vrecka a ten vekovy rozdiel by hadal malokto..

Fleur-de-lis

1,2 a 6 pôsobia celkom ok, aj keď tie kraťasy mohli byť dlhšie. To už je tá dĺžka kedy skoro vidno riť pri pohyboch, a to sa mne osobne už vôbec nepáči a pôsobí to mňa lacno.
Myslím, že aj keď je 35 stupňov, tak o pár centimetrov dlhšie kraťasy nikomu nespôsobia prehriatie :)
Ale ani neni dnes ľahké nájsť kraťasy čo nie sú tesne pod riť :(

Obrázok č.3, no tam tá kombinácia pôsobí dosť "nedôstojne".
5, neviem. Pôsobí romanticky, takže nie vyslovene lacno. Ale ja osobne by som si také tričko nedala ani keby mi zaplatili...

A môj priateľ by to ohodnotil asi ešte horšie ako ja. A to nie je žiadny svätuškár. Ale zas jemu sa páči úplne iný štýl.

ninajenina

porotca obrazok cislo 2 ten kvetovany overal posobi uz vulgarne? no dobre vediet :)) este ze som to sem pichla nakoniec sa nieco vdaka tejto teme naucim o muzkom vnimani :) dakujem za nazor

porotca

na mna ako na chlapa posobi vulgarne obrazok cislo 2 3 4 a 6
1 a 5 moze byt ale ako vidim slecinka ma velmi v oblube kratasky :)