Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

ninajenina

ja by som sa rada autorky temy opytala presne na to co by si oznacila uz ako vulgarne oblecenie konkretne napriklad www.thebeautybybel.com takyto outfit by si uz povazovala za vulgarny alebo nie? alebo je to nejak mimo dostojnosti uz? lebo napriklad ja sa takto bezne obleciem a aj autorka tejto stranky je modernou modnou ikonou a dost uspesnou preto ma zaujima ako to vnimas/ resp. vnimate? :)

Fleur-de-lis

Emily, žiadny problém. Aj tak som nechápala prečo si sa toľko zapájala, keď si tú tému od začiatku brala ako nezmysluplnú.

Fleur-de-lis

precoasi,
opäť ďakujem za odpoveď. Vážim si úprimnosť.
Máš rovnaký postoj k mužom aj v svojej rodine? Neviem či máš otca, brata, uja alebo koho...

Fleur-de-lis

Emily opat,

asi sme na rôznych vlnách, lebo tvoje odpovede neodpovedajú na moje otázky. Nie tak ako som ich myslela. Myslím, že si len zopakovala čo si písala aj pred tým. Ja som chcela kopať hlbšie.
Ale nevadí.
A čo sa týka tej hodnoty, ja som to myslela tak, že tie ženy si jej nie sú vedomé, alebo pre nich nič neznamená. A že svojim správaním vyvolajú u viacerých pocit, že sú na použitie.
Hodnota je daná každému, ale môžem si ju vážiť alebo s ňou zachádzať ako s prostriedkom. Čím ju nestratím, ale si tým ublížim.

A ja si nemyslím, že všetky ženy čo to robia sú hlupane, to si si zas ty vyvodila. Podľa mňa to robia mnohé preto lebo sú vo vnútri smutné, zranené a mnohé majú strach.
Ale dnes si dáva každý masku a málokto ukáže kto skutočne je. Je to pochopiteľné, lebo svet ľahko odmieta. Ale zas neverím, že žiť divadlo je uspokojujúcejšie než nájsť prijatie skutočnej "mňa".
Ale to sa zas radí k psychoanalýzam, že? :P

Emily opat

Emily, "citia sa v nom ziaduce, pritazlive, sexy, rady provokuju". Otázka je, prečo to potrebujú? (PRETOZE KAZDA ZENA SA CHCE PACIT, LEN NIE VSETKY SI ZVOLIA ROVNAKY SPOSOB.) Prečo sa potrebujú cítiť príťažlivé pre každého muža? (ZIADNA ZENA SA NEPACI KAZDEMU MUZOVI, AJ KEBY SA NA HLAVU POSTAVILA.) A keď sú oblečené inak, tak už sú zrazu nikto, lebo sa za nimi muž neobzrie? (TO SU LEN TVOJE DOMNIENKY, ZE KED SU OBLECENE INAK, ZE SA ZA NIMI NIKTO NEOBZRIE.)

Lenže ak má žena za cieľ upútavať na seba, čo samozrejme robia aj muži, len inak, tak je tam dosť veľká pravdepodobnosť, že má buď primálo sebavedomia, respektíve je sebavedomá, len keď má pozornosť, alebo je sebavedomá až príliš, čiže úplne zameraná a zaľúbená do seba. (STALE NECHAPES, ZE SA JEJ TEN STYL MOZE JEDNODUCHO PACIT, STALE TAM PLETIES NEJAKE PSYCHOANALYZY, KTORE NIE SU UNIVERZALNE PLATNE.)

A mne nepríde ani jedna z týchto možností zdravá.

Vyrovnaný človek so zdravým sebavedomím nepotrebuje neustále používať "všetky svoje zbrane" na upútavanie. (VIES TY SI MYSLIS, ZE TIE ZENY SU VSETKY HLUPANE ALEBO VYPOCITAVE, ZE IM NEOSTAVA NIC INE, LEN SA VYZYVAVO OBLIECT. TO NIE JE PRAVDA, DOVODY PRECO SA TAK OBLIEKAJU SU ROZNORODE).

A "hodnota niekoho sa neurcuje pomerom odkrytych a zahalenych casti tela" A to som prosím ťa kde ja povedala? (NO TO MAM ODTIALTO: ". "No aj tak stále nechápem, že niektoré ženy nemajú ani trocha súdnosti. Proste prirodzený "inštinkt" uchrániť svoju hodnotu im úplne chýba." CIM TEDA STRACAJU HODNOTU?

precoasi

nepokladam muzov celkom za rovnocennych. uz to, ze maju rozum v gatiach, ako sa ludovo hovori, z nich robi velmi zranitelne pohlavie. okrem toho horsie znasaju bolest, nedokazu robit viac veci naraz, dozivaju sa nizsieho veku... a naozaj si myslim, ze pridlho neopravnene vladli, vyvoj sa toci smerom k zenam. fyzicka sila totiz nestaci.

kabel

jasne, seksííí leginy zacviknute v rozkroku a v zadku su perfektny odev
aj kurvosaty su dobre, najma v kombinacii s umelymi riasami, umelymi kozami a umelymi vlasmi

xxy

ja stejne nechapem, co ta na tom tak trapi, vsak clovek sa na uliciach nemoze dosmiat, ja to hodnotim pozitivne, inac by bola nuda :D

Fleur-de-lis

A Emily, ja nehovorím 100% platné fakty. Ja vyjadrujem svoje vnímanie, v ktorom samozrejme sú medzery, keďže som len človek. Ale moje vnímanie sa utvorilo na základe nejakej skúsenosti s ľuďmi, takže to nie sú len hypotetické bludy. Ja viem, že je pravda v tom čo hovorím, ale tiež viem, že neviem "celú pravdu".

A prečo som podľa teba súdila? Podľa mňa človek súdi, keď niekoho na základe svojich domnienok odpíše či má za nič, povyšuje sa nad neho. Keď pomenuvávam veci konkrétnym názvom, neznamená to hneď pre mňa, že som človeka súdila.