Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

Emily opat

fiiiha ake zmysluplne psychicke rozanalyzovanie zien...
Nedajte sa vysmiat.
Nech si kazdy oblieka co chce. To ze je niekto smiesny, ci vulgarny je len jeho vec. Zato ze sa zena oblecie vyzyvavo este nemusi byt zufala nesebavedoma chudera. Ak sa jej to paci a citi sa tak pekna, tak preco nie.
Keby sa kazdy staral o seba a neriesil druhych a nestaral sa a nemal potrebu rozpitvavat kazdu kravinu na inych, joj o co by bol zivot krajsi.

Fleur-de-lis

Sejla, hej, tiež som podobného názoru. Ľudia riešia túto tému ako že ide o každého vkus, no asi som bola zvedavá, že koľko ľudí si uvedomí, že ide o hlbšie záležitosti. Ale čo už, radšej sa tu hádajú o tranzvestitoch. Lebo to je fakt zmysluplnejšie....
Žena čo sa tak veľmi snaží zaujať výzorom, je zvyčajne vo vnútri osamelá, nevyrovnaná osoba, ktorej sa v detstve či puberte nedostalo dostatok rodičovskej (pozitívnej) pozornosti, a tak sa snaží túto základnú potrebu naplniť pozornosťou iných. A popri tom všetkom zo seba urobí "kus nábytku".
Samozrejme, že sú aj výnimky, kde ide o iné dôvody.
No aj tak stále nechápem, že niektoré ženy nemajú ani trocha súdnosti. Proste prirodzený "inštinkt" uchrániť svoju hodnotu im úplne chýba. Respektíve je asi problém tam, že svoju hodnotu vidia len v tele, a možno ani tam nie.

Z dievčat/žien čo poznám, čo viac odkrývajú než zakrývajú, zapadajú asi skoro všetky do tej teórie. Smutné.

Sejla

Neviem, vulgárne oblečenie signalizuje nedostatok sebavedomia. Myslia si, že keď im chlapi čumia na kozy, znamená to, že sú krásne, dáva im to pocit moci nad chlapom a veľmi často si myslia, že menej odhalené ženy im závidia, pričom im nedopne fakt, že nahodiť sa do sexy handričiek a dať na ksicht kilo make upu je dosť jednoduchá "zručnosť". V skutočnosti je to ale presne naopak a ony vlastne závidia tým ostatným. Preto zvyknú byť také protivné.. Aspoň takto si to vysvetlujem..

&

Alfonz ostrich teda pstrosice : D
Ja vysoké volám giraf :D
Čo sa oblečenie tyka tak teraz letia tie leginy a neznášam na zenskej priesvitné leginy a nohavičky vidieť. Bože baby aspoň dlhé tričko k tomu!!!

Jaaaaaaaaaaa

Cindy, tak potom naozaj neviem kde je pravda, ja som chlap a "podmienkou" je, ze partnerka by mala byt nizsia, resp. mna nizke zeny beru a ak sa uz bavime o tom vzhlade, nevimenil by som za vysoku. Viac sa mi to paci. A neviem teda preco by som mal byt za to zakomplexovany.

capognapva

podla mna si muzi viac vsimaju herecky ako modelky, pretoze modelky su sice krasne, ale nic viac s toho nemaju, narozdiel od charizmy a pod, skratka su oblubenejsie, sice blby priklad, ale je to tak. Navyse modelky vyzeraju kazda rovnako. Ja tiez nesuhlasim a mimochodom mam 175 cm a spravila by som vsetko preto, aby som bola nizsia. Je to mile :-) dievcenske.
zakomplexovany je to aasi niekto iny :)

Cindy35

a ja inak ani neviem co sa vobec zapajam do tejto temy o vyzyvavom obleceni, kedze ja osobne uz roky skoro vsade chodim v teplakoch
pohodlnost nadovsetko

Cindy35

joj, tak teraz sa tu budeme hadat o vyske.. vy ste ale.. vsak na tom ako je kto vysoky maju podiel akurat tak jeho rodicia, on sam vobec

ale je samozrejme ze vyssia zena je zaujimavejsia, skor si ju clovek vsimne, vsak vsetky modelky su vysoke. co mam kamosky, tak niektore maju aj 195 cm v opatkoch a muzi im lezia pri nohach a volaju ich Bohyne.. a nizka zena v minisukni co ukaze- akurat tak kratke nohy. to som chcela povedat, ze ta dotycna zena musi chodit takmer polohanaha, aby niecim zaujala medzi vysokymi kamaratkami

zato zakomplexovani nizki muzi toto tazko pochopia

inak, ten Thajcan preoperovany nebol moc vysoky, do 175 by som povedala

liliFuk

Tak to si zabil alfonz ,lebo aj ja pochybujem ,ze Cindy je zenska .... podla mna reaguje az moc nezensky ,hlavne na moje "ataky"