Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

Fleur-de-lis

Emily, "citia sa v nom ziaduce, pritazlive, sexy, rady provokuju". Otázka je, prečo to potrebujú? Prečo sa potrebujú cítiť príťažlivé pre každého muža? A keď sú oblečené inak, tak už sú zrazu nikto, lebo sa za nimi muž neobzrie?
A áno, súdnosť je subjektívna.
Lenže ak má žena za cieľ upútavať na seba, čo samozrejme robia aj muži, len inak, tak je tam dosť veľká pravdepodobnosť, že má buď primálo sebavedomia, respektíve je sebavedomá, len keď má pozornosť, alebo je sebavedomá až príliš, čiže úplne zameraná a zaľúbená do seba.
A mne nepríde ani jedna z týchto možností zdravá.
Vyrovnaný človek so zdravým sebavedomím nepotrebuje neustále používať "všetky svoje zbrane" na upútavanie.

A "hodnota niekoho sa neurcuje pomerom odkrytych a zahalenych casti tela" A to som prosím ťa kde ja povedala? Odhalená žena má v mojich očiach takú istú hodnotu ako slušnejšie oblečená.

precoasi,

ďakujem za reakciu.
A prečo máš rada túto moc nad mužmi? Máš k mužom pozitívny vzťah či ani nie? Vnímaš ich ako rovnocenných, alebo ako niekoho kto pridlho "vládol" a teraz môže konečne vládnuť žena?

miska_M

Ja tiež chápem čo tým chcela autorka povedať, a podľa mňa dobrá téma.. Je normálne že ženy chcú vyzdvihnúť svoje prednosti (hoci mnohé aj zadnosti) ale určite by som to nerobila štýlom veľký výstrih a krátka sukňa... Áno, keď si dám v lete kraťasy a k tomu vysoké topánky (tričko úplne obyčajné, bez výstrihu a prípadne s nejakou šatkou alebo sakom), všetci sa po mne pozerajú a preto to nenosím rada, cítim sa zle keď som stredobod pozornosti a keď po mne vypiskujú roboši z lešenia... Oveľa lepšie sa cítim napríklad v nepriesvitných legínach a obyčajnom tričku, prípadne úzkych rifliach, pri ktorých môžem aj viac rozopnúť košelu ale nie tak že mi vidno podprdu. a stále to nevyzerá vulgárne. Podľa mňa sa ľahko obliekajú len baby ktoré majú buď málo sebavedomia alebo také ktoré by hockomu aj rady ponúkli to čo ukazujú..

precoasi

katka298, uplny suhlas, tiez nikdy necumim na muza, ktory ide so svojou priatelkou. je to maximalne nefer voci jeho partnerke a vobec by som sa necitila ako vitaz, keby si ma taky chlap obzeral. ine prispevky som necitala.

Emily opat

Katka: "NEPOTREBUJEM a hlavne mi je veľmi ľúto, ak sa po mne pozrie muž, ktorý ide so svojou priateľkou ... vždy ked idem oproti páriku, automaticky sklopím hlavu..."

Tak ja teda hlavu nesklanam. Je mi totalne jedno, ci sa na mna ten chlap pozrie alebo nie. A je mi jedno, ci sa pozrie moj chlap ak vidi peknu zenu. Na peknu zena su rada pozriem aj ja. A ked sa pozrie priatel, nijako mi to neublizi a mojim sebavedomim to neotrasie. Viem ocenit krasu inych zien, bez toho aby sa ma to dotklo, citila som sa ublizena a nebodaj urazena.

Preco sa zeny obliekaju vyzyvavo? tak napriklad preto, lebo:
- pre kazdeho je hranica vyzyvavosti inde
- proste sa im take oblecenie paci
- citia sa v nom ziaduce, pritazlive, sexy
- rady provokuju
- tesi ich pozornost a pohlady

Fleur.. "No aj tak stále nechápem, že niektoré ženy nemajú ani trocha súdnosti. Proste prirodzený "inštinkt" uchrániť svoju hodnotu im úplne chýba. Respektíve je asi problém tam, že svoju hodnotu vidia len v tele, a možno ani tam nie. Z dievčat/žien čo poznám, čo viac odkrývajú než zakrývajú, zapadajú asi skoro všetky do tej teórie. Smutné."

Vies Fleur:
- ta "sudnost" je subjektivna
- hodnota niekoho sa neurcuje pomerom odkrytych a zahalenych casti tela
- smutne? sa mi zdalo, ze ty nechces SUDIT

Z mojho pohladu.. nech zeny ukazu dlhe stihle nohy, plny dekolt, krasne ramena, chrbat. Je na uvazenosti kazdej ako to spravi, ci jemne, ci prvoplanovo.

a toto Fleur "A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti." to su len tvoje vyplody, z mojho pohladu nepravdive.

precoasi

nikdy som sa nad tym doteraz nezamyslela, ale ked som si teraz precitala tvoj prispevok, tak som porozmyslala.
tak predovsetkym - nechodim s vystrihom po pupok, ale ano, rada sa obleciem sexy, som rada, ked sa muzom pacim a ked sa za mnou otocia. a presne viem, kedy to urobia: ked som oblecena istym sposobom. ak by som sa obliekla nenapadne, do sedivych a nevyraznych farieb a do volnych nepriliehavych siat, potom by si ma az tak neobzerali.
a co mi to prinasa? je to isty stupen moci. nie nejakej prehnanej, ale kazda zena ako zacne dospievat si uvedomuje, ze muzi su viac orientovani na eroticno, viac vnimaju zensky exterier a spaja sa im to s predstavami o sexe. jednoducho je to tak. ako zena, ktora ma tieto veci viac pod kontrolou, sa na tom aj dobre zabavam. je mi jasne, ze pri pohlade na mna muzovi vselico prebehne hlavou, ze ma mozno v duchu vyzlieka, alebo si predstavuje, ze uz ma ma pod sebou. ale ja viem, ze som to prave ja, co rozhoduje, ci sa jeho predstavy naplnia alebo nie. ja vladnem nad svojim telom, nie ti muzi, ktori na mna pozeraju. takze sa ukazujem, ale nikomu sa nedam. neviem, ci vies ako to myslim. som dost hrda na to, aby som si chranila aj svoje telo a sama o nom rozhodovala. aj taka sofia loren bola svojho casu vyzyvava, ukazovala takmer vsetko, cim ju priroda obdarila, ale zato este neisla s kazdym. cely zivot zila s jedinym muzom, mala mozno nejakeho jedneho dvoch milencov, to neviem, ale inak bola verna manzelka. vyzyvava zena nemusi byt hned stetka, jednoducho ukazuje to, co je na jej tele pekne, vypichne to, lebo sa jednak paci sama sebe a jednak si ustavicne potvrdzuje, ze sa paci aj inym. a to dodava tiez sebavedomie, darmo by si niekto myslel, ze to tak nie je. kazda zena chce byt pekna a ziaduca. dolezite je, aby pri tom neostalo, aby to nebol jej jediny ciel. aby si uvedomovala, ze najvacsiu hodnotu ma v sebe, nie na sebe.

Fleur-de-lis

katka298,

ďakujem. Už som si fakt nebola istá, či ja som sa tak nezrozumiteľne vyjadrila, alebo že prečo tu niektorí reagujú na niečo, čo tým vôbec nebolo myslené.
Príspevok je dlhý, tak možno sa viacerí nesústredili. Ale tak keď chcem reagovať tak si najprv poriadne prečítam, na čo idem reagovať, či nie?

katka298

Podla mňa náhodou fajn téma. Inak prvých 15 komentárov celkom smiešnych, ľudia absolútne neviete čítať s porozumením. Zakladateľka témy nikoho nenúti ani nepresviedča aby sa obliekal do habitu , len nedokáže pochopiť ( čo je normálna ľud. vlastnosť) myslenie a konanie iných ľudí. .

Inak ja sama sa veľmi zaujímam o módu, rada sa prejavím svojím výzorom, ale takisto mám svoje morálne zábrany . Veľké výstrihy, prikrátke kraťase a sukne mi neprídu ani tak vulgárne, ako neskutočne nevkusné. Nikoho nesúdim ale na základe výzoru ( aj ked zčasti je to prirodzené pre človeka ako takého) ...myslím ale, že na základe oblečenia sa dá veľmi dobre ( nie vždy ) určit mentalita človeka, taká prirodzená inteligencia...a súhlasím s tým, že NEPOTREBUJEM a hlavne mi je veľmi ľúto, ak sa po mne pozrie muž, ktorý ide so svojou priateľkou ... vždy ked idem oproti páriku, automaticky sklopím hlavu...

Fleur-de-lis

Emily opat,

ako som písala, všetci máme rozdielne záujmy a rozumieme odlišným veciam.
Ty toto považuješ za dríst, v poriadku, tvoj názor. Ja ti ho neberiem.
A mať svoj vlastný názor nijak nevylučuje možnosť snažiť sa pochopiť názory a konania druhých. Prečo si to myslíš, že áno? Možno ty sama tak konáš?
Pochopiť druhých mi často pomôže k tomu aby som ich neposudzovala a neodsudzovala, aby som sa neurážala keď sú útoční a vedela citlivejšie komunikovať keď sú precitlivení. Prosto ja rada rozumiem konaniu ľudí. Taká som :)
Toto je mimo tvojich záujmov, lebo si iná osobnosť, zaujímajú ťa iné veci. Taká si zas ty ;) Nikto ťa nenúti čítať túto tému :)

Emily opat

Co ty akoze chces "pochopit"? Ty si svoj nazor jasne prezentovala.

Asi sa strasne nudis, ked mas potrebu rozoberat podobne zalezitosti. Najviac sa zabavam na takychto a podobnych "psychologickych" analyzach.. s prepacenim DRISTOCH.

Fleur-de-lis

Emily opat,

je rozdiel "riešiť" druhých s tým, že ich chceš pochopiť, a nie ohovárať.
Kto rozumie túto tému ako príležitosť na ohováranie a zhadzovanie iných, tak sa nemusí unúvať sem písať.
A hej, predstav si, že to akí sme, všetko čo robíme je výsledok našej psychiky, ktorú ovplyvnilo najmä detstvo. Ja viem, že nie každého zaujíma tento pohľad na človeka. A to je fajn. Ty máš určite iné silné stránky :)