Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

liliFuk

To je potom cudne ,ze ti muz zozerie, ked mu povies ,ze si preoperovana ,potom musi byt na tebe nieco z muza nieco co ho uvtrdi v tom, ze by to aj bolo uveritelne ..... ja by som ho teda urcite nepresvedcila to by som mu mohla tlacit do hlavy bars co :))
inak neohovaram ta ,len konstatujem Cinduša

Cindy35

Ozembuch, ja som dost vysoka, ale este mi nikto nepovedal, ze vyzeram ako chlap :-)
to potom podla Tvojho zmyslania aj vsetky modelky by mali vyzerat ako chlapi, kedze maju nad 175 cm
to skor ja ked som sa nejakeho dotieravca nevedela zbavit, tak som mu povedala, ze som preoperovany chlap, to by si videl, ako utekali prec :-)))))

Cindy35

Lilifuck, ohovaras jedine tak Ty mna.
ja som len opisala situaciu, dokonca jeden spolocny znamy to sam povedal, ze ked ona nema peknu tvar, tak musi zaujat telom - a kedze je mala, treba 15 cm opatky.
keby som sa ja tak obliekala, tak by som vyzerala asi ako 2 metrovy travestita, ale hovorim, nech si kazdy nosi co chce. praveze sa jej niekedy aj zastanem, lebo ked niekto chce za kazdu cenu sokovat, tak si sama koleduje o ohovaranie ostatnych zien.
a zaujem okolia nemam co zavidiet, lebo tak vystrednej osoby sa muzi boja, jedine na co sa zmozu su sususu za jej chrbtom a posmesne emaily

ozembuch

cindy a podla teba taka 180 az 190cm zena nevyzera ako chlap. zober si take basketbalistky ci volejbalistky tie su ako muzatky
pripomenula si mi film Norbit ako ta raspusa volala jednu mala vyziabnuta stetka a pritom sama vyzerala ako nakysnuta ropucha niesi ty taka ropucha? :D

WildWind

teraz mi tak napadlo, ze minisukna, tielka s vystrihom a pod. nie su zle pokial je leto a von je 35 stupnov..to pochopim, vtedy sa to da brat ze zena sa tak oblecie lebo skratka viac zo seba dolu dat nemoze.....ale v chladnom az zimnom obdobi ked vidim tie dievcatka, kludne aj prvacky na strednej skole, ze co robia preto len aby uputali..je to smutne, ked vidim ze maju kratku obtiahnutu suknicku, na nohach natiahnute jedine tak tenke silonky, kratke bundicky az im krize vidno, alebo tenky kozacik ked von je aj pod nulou..toto uz nie je o tom, ze sa v tom dobre citia a preto sa tak obliekaju, toto je jasny znak toho, ze sa snazia uputat aj za cenu vlastneho zdravia, radsej budu trpiet len aby mohli byt "sexi".. :(

Dominika1127

Páči sa mi táto téma pretože niektoré dievčatá by si mali naozaj uvedomiť čo si na seba obliekajú .oblečenie má slúžit na zakrývanie ale niektoré ženy viac odokrývajú ako zakrývajú.myslím si,že z dievčať,ktoré sa tak obliekajú je lahko určiť čo sú a čo majú radi.Ale zase sú typy dievčat,ktoré sú napr.samotárky alebo sú na tom po psychickej stránke zle a takto sa snazia získať si pozornosť.Ja osobne odsudzujem ženy,ktoré sa obliekajú s prepáčením ako "prostitútky" .

Leonka77

haha dobra tema :) ja ked vidim taku vulgarne oblecenu babu tak sa len pousmejem. Naco sa vobec nad tym zamyslat ked o chlapoch co si najdu taku zenu to o nich vypoveda :) ale nechcem tu odsudzovat, je to kazdeho vec vkusu. ja nosim skoro stale teplaky :D lebo zavodne sportujem a nepripadam si ani vtedy antisexy :D

fr

V USA sa každý oblieka ako chce, a nikoho to netrápi. Iba my na Slovensku sme takí puritáni. Obleč si čo chceš a netráp sa nad inými. Hľadaj v inom hodnoty.

Fleur-de-lis

zaujímavé, ako tu hneď označujú ženy čo sa slušnejšie obliekajú, teda že mi nemusí trčať polovica pŕs vytisnutých push up-kou z výstrihu, alebo že sa môžem v sukni aj jemne prehnúť a neukazujem hneď aký mám vkus čo sa spodného prádla týka, za škaredé, závistlivé, hanblivé, alebo neviem čo ešte :D Určite sa nájdu aj také. Ale vtipné je, že tu píšete o škatuľkovaní iných, a sami to robíte.
A pre tých čo tu píšu o vkuse, no asi si aj tak ponecháte svoj názor, ale často tam ide o oveľa viac než vkus.
Preto som položila moju otázku. A kto sa na to uráža alebo útočí, no to samo o sebe vysvetľuje nejaké veci.