Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

pandorica

Všetko to záleží len od vkusu a nevkusu konkrétnej baby.Niektoré fakt akokeby stratili súdnosť.Pôsobia nie sexi ale lacno a vulgárne a sťažujú sa, že na ne chlapi čumia ako na kusy mäsa a nie na ľudské bytosti.Ale keď vyzerajú ako kusy mäsa, ako na ne majú pozerať?A nie každý za nimi otáča preto, že sa mu to páči, ale preto lebo neverí vlastným očiam v čom sú schopné výjsť na ulicu.

beacon

kazdy ma pravo obliect sa ako chce ako sa oblieka taku ma psychiku.a preco by neukazala pekne dlhe nohy ci plny vystrih a k tomu pekne ramena.nie preyo sa tak zeny obliekaju aby provokovali ale ze sa tak citia sexi seba vzrusuju a podstatne je ze citia sa tak dobre.druha strana jw ze niektore zeny to frusyruje lebo nevedia konkurovat alebo oni nemaju co ukazat a trapi ich ze su spaty.kazdeho obliekanie je zrkadlom psychiky.poznam aj krasne zeny co sa obliekaju ako chlapev lebo v tom sa citia dobre lebo maju taku psychiku.necg si uz kazdy vezme na seba co chce tym o sebe dava vediet svetu nielen tvarom ale aj farbami som tu otvorwna pokecaj si so mnou alebo daj pokoj som uzatvorena a tak je mi dobre.

Žužova

Nech si každá nosí čo chce.. prečo by som mala provokovat mužov že si dám suknu a odhalím pekné nohy ? ich to provokuje a obzru sa zamnou a ja sa mam cítit previnilo?? je to ich chyba, myslím že vela báb to nerobí kvoli tomu aby balila cudzích mužov na ulici alebo zvádzala..proste sa v tom dobre cítia ,páčia sa samé sebe tak a nemaju dovod skrývat prednosti..
Iné je ak je takto nahodená baba aj dotieravá a koketná aj v správaní.. že by začala so zadaným chlapom flirtovat a podobne..to už by sa ani mne nepáčilo .. ale oblečenie je o vkuse tak nech si nosia čo chcu a to že sa chlap za nou otočí je jeho problem či sa vie udržat alebo nie..

A ešte jedno..vadí ti že sa pekné baby oblečú vyzývavo..sukne,výstrih.. Ale ja si myslím že horšie je to ked sa takto obliekaju nejaké 150cm kysne s celulitídou až pod kolena...
alebo to už by ti tak nevadilo ?? mna by skor to zaujímalo..čo ich k tomu vedie ukazovat svoje nedokonalosti??

liliFuk

No naozaj super tema na zasmiatie :D
Cindy priznaj farbu, ze ti vadi ,ked sa muzi viac zaujmaju o kolegynu v tangacoch ako o teba ;DDD
Aspon ze ju tu mozes poriadne znemoznit a poohovarat ,ze moja nadherna :))

Cindy35

malicka a chuducka zena, o ktorej som pisala, by bez vsetkych tych habov vyzerala ako chlapec, tak vyzyvave oblecenie a vysokanske topanky je jediny sposob ako na seba upozornit

niekedy si jej kolegovia posielaju maily o tom, videl si ake ma dnes tangace? :-) ja to neodsudzujem, len by som skratka ani nemala na to odvahu :-) nehovoriac, ze urcite nie kazdy je zvedavy pozerat sa na cudzie spodne pradlo, napr. v autobuse, kde su aj starsi ludia a deti, by som sa asi citila dost trapne

WildWind

Celkom chapem autorku temy, pretoze ja chodim do mesta do skoly, kde uz dievcata naozaj nemaju ziadnu sudnost, v nasej triede mame babu, ktora je schopna si dat na seba v zime priesvitne tricko tak aby jej bolo vidiet podprsenku cez a aj von z neho, do toho cierne pancuchace, kratasky ktore jej odhalia skoro pol zadku,a naozaj neprehanam, este teraz v triede to tak bezne nosi hoci rano je zima neskutocna, a do toho vysoke topanky. TOTO je podla mojho nazoru uz nevkusne, lacne, vulgarne. NIekedy sa za nu az hanbim pred ucitelmi, ked musi ist k nim nieco vysvetlit alebo sa zasa z niecoho vyhovorit. Z jej spravania je jasne, ze sa snazi uputat a ostatne dievcata, ktore su oblecene slusne su pre nu uboziacky. Na kazdeho sa diva s ohrnutym nosom a pred chalanmi sa tvari nevinne, rada sa pred nimi pretrca a tak nenapadne puta pozornost, a jej reakcie na cokolvek su neskutocne preafektovane. Nie som proti tomu ked si niekto da vacsi vystrih s ale uz dlhymi nohavicami, alebo tielko ktore neodhali prsia a k tomu suknu, alebo vysoke topanky k rifliam a pulovru alebo tielku, tak aby to posobilo elegantne. Ale kombinacia vsetkych troch veci je katastrofa. Nepisem to preto, lebo inym zenam zavidim, naopak, sama mam dobru postavu lepsiu nez ktorakolvek ina lacne oblecena "kraska" a castokrat ma to sere, ked si niekto vsimne takuto stetku lebo jej vidno polka rite a slusne a krajsie dievcata sa potom povazovane za sede mysi, pritom keby chceli ,tiez sa mozu dohabat jak pobehlice a maju stokrat vacsiu pozornost. A ja osobne si casto rada obleciem tricko s vystrihom, citim sa viac pritazlivo, to je asi jediny kusok oblecenia. Naopak v minisukni s vysokymi topankami by som si pripadala uz lacno. To sa mi ozaj nepaci, hoci by som vyzerala mozno sexi..ale nie, hanbila by som sa tak vyjst na ulicu.

ninajenina

kazde miesto a prilezitost si predsa vyzaduje ine obliekanie a aj tak je to vec zivotneho stylu vkusu a sebavyjadrenia. Nechapem co chces na tom pochopit :D no proste sa tak oblecie lebo ma taku sebavedomu naladu a rada provokuje a ma hranice inde ako ty. Alebo sa pohybuje v takej spolocnosti inej ako ty a pre nu je to krasne. Ja zase nepochopim zeny ktore rozmyslaju nad takymito vecami a tiez by ma zaujimalo ci je to komplex alebo len uvaha lebo k takym uvaham musi nieco viest.

box-ok

Ja napriklad poznam jednu nadhernu babu z tohto fora po ktorej sa neotacaju len muzi ,ale i baby a mozem potvrdit ,ze ta je krasna i v teplakoch ,ze liliFuk alebo dnes budes za LILIII ;) :-D

krasnyden

ja napr. nejake exta vystrihy nenosim, hanbim sa, ked mi kukaju na cicky potom :) ale napr. mam extra dlhe nohy, takze hocijaku suknu si obleciem su dlhe :) nemam dovod ich skryvat, takze nosim kratke sukne, nevidno mi zadok, ale nie su ani po kolena, take a mi nepacia, zavistlive zeny neriesim :)