Chcela by som vediet vas nazor na opakovanu mykozu. Je podla vas normalne, ak zena nou trpi opakovane (da sa povedat ze kazde dva tyzdne) dlhsiu dobu a gynekolog stale predpisuje len lieky kazdeho druhu (macmiror,gynopevaril,canesten,candibene,lomexin,...) ? Nemal by byt pri takomto probleme uz iny postup? Mam na mysli nejaku dlhodobejsiu liecbu alebo cosi ine. Pretoze sa mi nezda primerane davat lieky neustale aj ked vie, ze i tie silnejsie nezaberaju. Ved z tolkych antibiotik,tabletiek uz musi byt zena zvnutra \\\" vyzrata\\\" ( pardon za vyraz). A zmenu lekara si nemoze vybrat nakolko takmer nikde nechcu brat novych pacientov.
Dakujem za kazdy nazor.
Opakovana vaginalna mykoza
podla mna je dolezite toto:
- ked beries antimykotika, aby ich bral aj parner v tej dobe
- pri sexe treba velmi jasne oddelit zadocek od muslicky
- sprcha kratko po sexe
aspon podla osobnej skusenosti by si nemala mat problemy s mykozou a zapalmi...
cau viki, ja uplne suhlasim s adkus-ou, pokial sa ti to opakuje stale a nic nezabera, ten prvotny problem moze byt uplne inde. Teraz som mudra aj ja, ale trvalo mi to 4 roky kym som sa rozhybala a zmenila som doktora a ten mi povedal presne toto Ak si k tomu este alergicka na nieco, tak je velmi pravdepodobne ze je to imunitou. A ten wobenzym ti ozaj pomoze, ide o to ze pocas kury, pocas tych troch mesiacov sa dava imunita do poriadku. Maju k tomu aj studie, vsetko najdes na webe...
Jasne, aj ja si myslim, ze tam uz by mal byt zvoleny specialny postup, zjavne nieco nie je v poriadku v organizme, treba nastavit nejaku dietu, nejake doplnky stravy, este ti chcem poradit, ak pocitujes pocas dna neprijemne svrbenie, ja som to napriklad najviac citila v noci v klude, mohol by ti pomoct Canesten IntimGel, je urceny specialne pocas vaginalnych mykoz a inych gynekologickych problemoch, lebo ma take neskodne zlozenie, ktore nedrazdi pokozku, prave naopak, ukludni podrazdenie, prispeje k prijemnemu pocitu, da sa pouzit 2 x denne, cize pri rannej aj vecernej sprche sa ti ulavi, uvidis, aka to bude pohoda
Lautida/samozrejme že aj nevhodne nohavičky či uz strihǒm(tanga) alebo materiálom môžu podporiť alebo spôsobiť mykozu avšak ja som uz dávno prešla na bavlnene nohavičky a nemôžem povedat že by to pomohko
Trpela som mykozami a zapalmi dost casto.Z mojich skusenosti mozem napisat ze sposobovali mi to tanga nohavicky a ine z umelin.Dnes nosim klasicke bavlnene a uz viac rokov mam po probleme.Ak ta trapia mykozy,kup si tabletky MYCOMAX ktore sa uzivaju ustne nevkladaju sa do posvy.Ber jednu tabletku raz tyzdenne po dobu 1mesiaca a mala by si mat pokoj od mykozy na dlhu dobu.1tableta je bez predpisu viac musis mat recept.Mne mycomax pomohol ale treba brat aspon 3tyzdne po 1tbl.
@Akinom007 - hak neberiem, partner u lekara nebol ale dava si obcas kremy, vies ako to je dostat muza k lekarovi....gynekologicka mi vytery robila a vyslo ze vsetko je v poriadku...Preto si myslim ze nieje normalne ak doberiem dost silne lieky + beriem doplnkove capiky ktore mi gyn. odporucila a akonahle doberiem,mam to zas....uz som myslela aj na ten wobenzym,ibaze pre dokonalu liecbu sa odporuca viac nez 1000 tabliet po dobu 10 tyzdnov, a to sa mi zda nejako privela,navyse ak nezaberie ani to,potom uz fakt neviem co budem robit.
@adkus ake orechy by si odporucila? Hocake alebo nejake specialne?
tiež môže ísť o laktobacilózu, ktorá má prejavy podobné/rovnaké ako mykóza (hustý biel výtok, svrbenie, pálenie, kyslé pH v pošve...), ale vyžaduje si iné liečenie. Lieky na mykózu v tomto prípade nezaberajú. Množstvo lekárov vraj toto ochorenie nepozná alebo ignoruje, lebo vidí typické mykotické príznaky.
dam ti v prvom rade 3 otazky:
prva
1. robi ti gynekolog vzdy kupltivaciu-vyter? si si ista ze ide o mykozu-candidu alebo zmiesanu infekciu s inou bakteriou napr streptokok?
2. partner (ak mas) bol na vysetreni? -to je velmi dolezite
3. beries Hak?
Wobenzym - uzivaj aspon 3 mesiace vkuse. Pravdepodobne mas oslabenu imunitu.
Alternativna volba: prejdi na surovu stravu (iba surove ovocie, zelenina, orechy) a uvidis, ze sa ti organizmus da dokopy a nebudes trpiet takymito neprijemnostami.