Chcela by som vediet vas nazor na opakovanu mykozu. Je podla vas normalne, ak zena nou trpi opakovane (da sa povedat ze kazde dva tyzdne) dlhsiu dobu a gynekolog stale predpisuje len lieky kazdeho druhu (macmiror,gynopevaril,canesten,candibene,lomexin,...) ? Nemal by byt pri takomto probleme uz iny postup? Mam na mysli nejaku dlhodobejsiu liecbu alebo cosi ine. Pretoze sa mi nezda primerane davat lieky neustale aj ked vie, ze i tie silnejsie nezaberaju. Ved z tolkych antibiotik,tabletiek uz musi byt zena zvnutra \\\" vyzrata\\\" ( pardon za vyraz). A zmenu lekara si nemoze vybrat nakolko takmer nikde nechcu brat novych pacientov.
Dakujem za kazdy nazor.
Opakovana vaginalna mykoza
ja som mala s gynekologom podobny problem, ale druha co som si vybrala ma zas nechcela zobrat, lebo som nebola z jej "reviru", aj ked kamosku pred par rokmi vzala a je odkial aj ja, tak potom nechapem. kazdopadne mykozu som bohuzial mala aj ja a niekde v diskusii som sa tiez docitala o wobenzyme. mykoza zmizla o par dni, brala som to vsak az dokonca balenia, lebo ma to byt aj na imunitu a treba to brat dlhsie, tak som zvedava, kolko teraz vydrzim bez choroby :P
Nespoliehajte sa len ne Candidu albicans, viac figuje Candida kruseiz čokolády, candida parapsilosis ,..., penicília,trichophytomy a baktérie plesňového typu...
nie u každého jedinca je príčina rovnaká
je potrebné vyidentifikovať sprievodcov kandidóznych prejavov...
sú to energetické zaťaženia - preťaženia, ktorým bunkové systémy pri nesprávnej výžive a nedostatočnosti obnovy slizníc - nemajú z čoho - následok opätovné objavovanie sa problémov.
Z praktických skúseností , súčasťou candíd sú súbežné baktérie, ktoré narušujú ozdravenie slizníc...
pouzivam caneste intime gel. ma dobre zlozenie, ukludni ju. pouzivam dva krat denne, rano a vecer. som v poho.
Mne zas velmi pomohla protiplesnova dieta bez cukru a vsetkych sladkosti, kvalitne probiotika na upravu crevnej aj vaginalnej flory a cesnak v tabletach. Odporucanie som nasla na stranke liecebnej vyzivy mojezdravie.sk Ked je mykoza chronicka, tak ti nepomoze len uzivat rozne vaginalne tab. a kremy, musis hlavne upravit vnutro organizmu. Vaginalnu mykozu sposobuje candida albicans a ta sa premnozi pri zlej strave, zivi sa cukrom, takze hlavne ten musis vylucit, ale aj vsetko co zaplesnuje. To ze sa ti to stale opakuje znamena ze mas zaplesnene aj crevo a cely trakt.
Super Acidophilus z mojezdravie.sk uzivam uz dlho aj preventivne a nemala som mykozu niekolko rokov. Staci 1 tobolka raz za cas, ale na stravu davam stale pozor.
Ahojte. Ja som tiež mala dlhodobo problém s opakujúcou vaginálnou mykózou. Lieky zaberali len krátkodobo. Mne pomohol roztok sódy bikarbóny. 1 kopcovitú lyžičku sódy bikarbóny zalejem 1,5 - 2 dl vriacej vody. Nechám vychladnúť a potom urobím výplach. Zaberá okamžite. V rámci preventívneho výplachu postačí aj menej sódy. V prípade, že máte akútnu silnú mykózu,tak je lepšie kvôli páleniu urobiť roztok s použitím trošku viac vody, aby to nebolo nepríjemné. Vtedy pálenie ustúpi až po 3-4 dňoch. Prípadne použite canesten a potom si už len robte tento výplach. Výplach pošvy treba robiť každý deň 1 týždeň a potom už len preventívne. Ja už som nemala tento problém viac ako 3 roky. Robím si výplach preventívne raz za 3-6 týždnov. Netreba to preháňať, aby sa nenarušila prirodzená ochrana. Občas namiesto sódy rozrobím vo vychladenej vode probiotiká z kapsule a to potom použijem na výplach. Všetko robím so zvýšenou hygienou, aby som namiesto kvasiniek nepozvala baktérie. Súhlasím s vyššie uvedenými príspevkami. Príčina spočíva naozaj obyčajne v imunite, alebo opakovanom nakazení nepreliečenýcm partnerom. Dôležitá je preto aj zmena stravovania. Je dôležité vylúčiť cukor, bielu múku a nasadiť probiotiká. Ja osobne som to len obmädzila. Namiesto cukru používam stéviu, alebo kombinujem s cukrom 1:1. Nemám až takú pevnú vôľu :) Ak to vyskúšate, prosím, dajte vedieť, či Vám to tiež pomohlo. Veľa šťastia ;)
mne tiez pomohli enzymy, podporia imunitu a to je dolezite. Skusala som viacere znacky, najlepsie mi zabral wobenzym. Tak, drzim palce
viki003/ ja viem ze je to tazke ale mne sa to nakoniec podarilo isiel an vyter aj na kontrolu a velmi to pomohlo po mne uz zvysil hlas gyn.dokedy chcem do seba pchat antibiotika kedze ja som mala stale streptokoka a partner samozrejme detto VELMI to pomohlo ked sa preliecil VZDY mal vo vytere vsetko to co ja aj partner VZDY ci to bola candida alebo gardanella alebo nieoc ine
Laxius/ mozem povedat z vlastnej skusenosti ze toto nestaci
podla mna je dolezite toto:
- ked beries antimykotika, aby ich bral aj parner v tej dobe
- pri sexe treba velmi jasne oddelit zadocek od muslicky
- sprcha kratko po sexe
aspon podla osobnej skusenosti by si nemala mat problemy s mykozou a zapalmi...
cau viki, ja uplne suhlasim s adkus-ou, pokial sa ti to opakuje stale a nic nezabera, ten prvotny problem moze byt uplne inde. Teraz som mudra aj ja, ale trvalo mi to 4 roky kym som sa rozhybala a zmenila som doktora a ten mi povedal presne toto Ak si k tomu este alergicka na nieco, tak je velmi pravdepodobne ze je to imunitou. A ten wobenzym ti ozaj pomoze, ide o to ze pocas kury, pocas tych troch mesiacov sa dava imunita do poriadku. Maju k tomu aj studie, vsetko najdes na webe...