Vcera mi vybrali 7 znamienok z tvare chirurgicky. Po zhojeni budem pouzivat Contractubex gel, ale co by este pomohlo aby jazvy nebolo vidiet? Pomoze laser?
Jazvy po znamienkach
Ahojte,tak ja som bol vDK a dali mi zatial prec jedno,haluz male znamienko a 4 stehy,budem chodit kazde 2 tyzdne na jedno aby to preplacala post.Vykaslite sa na masticky a drahe gely,ked vam vyberu stehy
davajte si na to repik,kvapkajte na ranu alebo namocte na vatu a nechavajte cez noc aspon 2 tyzdne vzdy pred spanim,vysledok bude super:))
prosim vas,kolko stoji ten gel o ktorom to hovorite?diky moc
neodporucam vam pouzivat Contrakttubex na jazvy z vlastnej skusenosti,ale mozno niekomu pomoze ? hm
mne kamoska vravela ze male znamienka sa daju vybrat aj laserom a vraj neostanu ziadne jazvy je to pravda neviete o tom nieco ?
Ešte niečo,na jazvy po zákrokoch používajte švédske kvapky alebo šťavu z tučnolistej skalnice strechovej,ktorú po dľžke rozrežete a šťavou si potierate jazvy,môžete aj znamienka.Údajne by sa takto môhli dať aj odstrániť.Nikdy som to neskúšala mám to z literatúry.Podobne by mala fungovať aj šťava z hrubej stonky nechtíka.
Ahojte všetci ktorých trápia znamienka.Chcela by som vám povedať,že existuje aj lepší sposob ako si človek môže dať odstrániť znamienka.Ja osobne som ich mala veľa.V ZA poznám lekára,ktorý odstraňuje znamienka pomocou ihly a injekčnej striekačky.Jednoducho do znamienka zapichne ihlu a vstrekuje doň nejakú látku.Bolesť pri tom je minimálna.Znamienko krátko po zákroku najprv obelie,potom sčernie a do dvoch týždňov vám jednoducho odpadne.Ostane vám po ňom slabučký biely fliačik.Po dvoch týždňoch idete na kontrolu.Je to finančne pomerne dosť náročné.Odstránenie jedného znamienka stojí približne 1000,- ale výsledný efekt stojí za to.Spomínaný lekár je dermatológ a volá sa Dr.Chupek.Ambulanciu má v ZA v Dome techniky.
na jazvy po znamienkach je fajn aj contratubex, ale ja som pouzivala aj naplaste na jazvy od firmy coloplast. Problem je v tom, ze ich velmi lekary nechcu predpisovat kvoli zmluve. Ale mne pomohli aj pri jazve po nehode, ked som si roztala bradu a mala som 15 stichov... a teraz tam nemam nic... naplate by mali byt dostupne v zdravotnickych pomockach... alebo treba sa priamo informovat vo firme Coloplast, Dolna ulica (Hustak) v Banskej Bystrici ako je poistovna Alinaz. Po vybrati znamienok na tvari sa musia stehy vybrat do tyzdna,aby neostala hruba jazva, co sa tyka ceny, to zalezi od poistovne, mne isle vonku tri naraz a neplatila som nic (vseobecna poistovna), a aby neostali jazvy dobre hned nabehnut na naplaste, a na krem contratubex... po case je dobry aj lejzer... a netreba sa zlaknut jazvy po znamienkach sa zvyknu roztiahnut... a asi tak 3 mes. po vybrati je fajn nevystavovat jazvy na slnku...