no teda, precitala som si vsetko a poviem ti dievca jedno, taku chut som ta mala zdrapit a preplieskat... aj moja 11 rocna neter ma daleko viac rozumu ako ty... ty, ze mas zlu despoticku mamu? ty asi vazne nevies co je to zla mama...
ze ti vycita, ze nemas vztah k detom? keby ta nemala rada, tak kasle na teba, ona ma uz svoj vek a vie co to znamena mat deti a na druhej strane uz urcite videla u inych ludi, co to znamena deti nemat a ona chce aby si bola stastna a predsa nemozes od nej ziadat, aby kvoli tebe zmenila nazor... a ked ti to vadi, tak si ju vypocuj a hod to za hlavu, nevidim dovod aby si sa za toto na mamu hnevala...
a s tou stuzkovou si to tiez riadne pohnojila... kazdy zrely 18 rocny clovek vie, ze stuzkova nie je pre nich, ale pre rodicov a uvedomuju si to, nech je kolektiv akykolvek... ja som sa v triede normalne bavila len s jednou babou a cely kolektiv bol uplne rozbity a tu stuzkovu sme rodicom pre radost urobili, pretoze sme boli zreli ludia na prahu dospelosti!
a naco sa s mamou vadis vobec o svadbe? predpokladam, ze trvaleho partnera nemas, ked neriesis ani deti ani nic, tak naco to riesis ked sa este vydavat nejdes... to su take veci, ako by si na mame za kazdu cenu chcela hladat nieco zle, len preto, ze ma ine nazory a ako kazda matka sa ich snazi podat svojim detom, lebo KAZDA MATKA chce aby boli jej deti stastne a predpoklada, ze budu stastne tak ako si ona predstavuje, ze by mali zit... a dospele inteligentne dieta z toho nerobi taketo halo a neriesi hovadiny...
ja by som ti dopriala moju mamu, cely zivot so mnou sutazi, ked som uz dospela tak ma umyselne vzdy provokovala a vrtala do mna len aby ma vynervacila, byvali sme so starymi rodicmi a uz aj oni sa do nej pustili aby ma nedostala na psychiatriu... a nech to bolo akokolvek, tak som sa jej nikdy takto nesla pomstit (napriek vsetkemu je to moja mama a mam ju rada), namiesto toho som sa osamostatnila, dnes mam 25, dve krasne deti a vlastnu domacnost a tym som jej dokazala, ze som naozaj niekto, ze som naozaj hodnotny clovek a aj tak si zijem podla seba a neriesim, ze si ona predstavovala, ze najskor dostudujem, urobim asi zavratnu karieru a az potom deti... a ja som to vzala trocha opacne :-)...
a kedze ma vychovavali aj stari rodicia a velakrat som sa na nich hnevala, ze mi zakazovali a rozkazovali a dodnes mam na mnohe veci ine nazory ako oni (oni mi vlastne boli rodicmi), ale aj tak dnes, ked som uz kdesi inde a bez nich, tak som nie raz za nimi prisla a povedala som im aka som vdacna za ich vychovu a tiez sa snazim svojim detom nieco odovzdat... a prave teraz, ked uz by som nemusela sa chodim pytat na nazor svojej 71rocnej babky a to je uz fakt ina generacia, ale vazim si ju a vypocujem si ju...
ty mas 21, ja mam 25, ale pri tom co tu zo seba pustas mam pocit, ze mam minimalne 50 nazorovo, alebo opacne, ty mas hadam rozum 5rocneho dietata... spamataj sa a neries hovadiny a ked ti mama vadi so svojimi nazormy, tak sa osamostatni...
mne dava nevyziadane rady aj svokra a obcas aj viac ako sa mi paci a predsa ju mam rada a viem, ze to mysli v najlepsom a chce pre nas dobre... tvoje postoje su neuveritelne detinske a nevyzrete, zamysli sa nad sebou... uz len to, ze si uvazovala nad tym ako vedome ublizit mame je prejav hrozne nezrelej osobnosti!
jedulka, tlieskam pri kazdom tvojom prispevku