mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)
Mama mi povedala, že musím schudnúť
Mas nizky vek na to, aby sa zacala chudnut. Pridaj pohyb, ten je podstatny pre kazdeho s akoukolvek vahou v akomkolvek veku. Co sa tyka stravovania, tak ak jes zdravo, ziadnu dietu si nedavaj. Cokolada sa obmedzit da ;-), takisto obmedz ovocie na vecer. Ale hlavne si neznic zdravie dietami a chudnutim. Ako tu niekto pisal, nevidime, ako vyzeras. Spevnovat postavu si takisto doma mozes cvicenim. Hlavne sa nenechaj balamutit nejakymi hereckami a modelkami, ktore su dneska vsade. Same dokonale chude krasky. Bud sama sebou a taka, aka si. Cit sa dobre vo svojom tele, maj sa rada....
Jedulka, ospravedľnujem sa ti ak som ťa urazil, môj komentár sa nijako nevzťahoval na teba, ale na tú väčšinu ľudí, ktorá tu píše také sračky.
Aby som to uzavrel, JaNatalka pochybujem, že máš zdravotné problémy. To že sa ti nedarí schudnúť, je možno tým, že máš len 60 kíl a máš genetické predpoklady na žensky tvarovanú postavu. Keď budeš vážiť 90 kíl a nebude sa ti dariť schudnúť, vtedy to budeš musieť riešiť, ale teraz sa na to môžeš vysrať.
Rob šport pre radosť a nie preto aby si schudla x kíl, nedávaj si nejaké ciele, zbytočne budeš pod stresom. Ak na teba tlačí okolie, ser na nich, ľudia sú škodoradostní idioti, ktoré potrebujú zvýšiť svoje vlastné sebavedomie tým, že urážajú druhých.
no vždyť!!!Vážím 110kg/168cm.A víš co, mám to na háku.Ráda byh zhubla samozřejmě,ale dokuď nevyzdravím abych se mohla vrátit k pohybu,tak s tím taky nic nenadělám.A co?Mám se jít odstřelit? Jo? Rozumíte mi.Podle mě je děvče naprosto v pořádku,vždyť to stlé píšu, jak jídelníček ...mno ten pohyb,nevím proč nejde ven na procházku jak už jsem tady psala...,ale netlačím, jen jsem řekla názor a když vidí raději šlapání na nějakém brr trenažéry,tak at na něm alespoň šlape jak má.No né?
Jedulka, ak sa hybe a stravuje tak ako pise, tak tam bude nejaky iny- zdravotny problem. Inak suhlasim so vsetkym s oveckou a jimmom. Niektore tu z nej robia doslova hrocha s tazkou obezitou, pritom ma normalnu vahu. Nie kazda vazi 50kg.
Inak, neviem co je take divne vazit na ZS 60kg. Ja som ako 15 rocna vazila pri vyske 173cm, 63kg. Teraz mam 183cm a vazim 67- 68kg a necitim sa ako velryba aj ked podla niektorych tu pritomnych dam by som urcite mala zajst na odtucnovaciu kuru. :-D
Ak by mala nejakych 70-80kg, tak nepoviem nic, ale 60kg pri jej vyske mi nepride nic hrozne.
2 jedulka 15 rocne decko s jej vahou nepotrebuje trenera. Sorrac ale toto su hlupe rady. Sa tvarite ako keby s nou nieco nebolo v poriadku. Ma v pohode vahu a aj kebyze ma o 10kg viac tak si myslim ze su aj dolezitejsie veci ako sa trapit aby bola podla tabuliek. A najme v jej veku.
2 snehuliatko z tych tvojich prispevkov ta vyrovnanost uplne srsi. Ty nemas absolutne ziadny dovod na to aby mala slecna schudnut, BMI ma ok a to ze si nejaka slecna v puberte mysli ze ma par kg naviac je uplne normalne. Skor si myslim ze ty mas nejaky problem so svojou vahou. Kebyze tu da svoje foto tak by sa o tom dalo mozno diskutovat ale na zaklade tych udajov co sme dostali su taketo rady trosku od veci.