mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)
Mama mi povedala, že musím schudnúť
0vecka jaj tak na mňa dokonca, ale do toho je ťa prd či mne treba pribrať, o radu alebo názor som nežiadala totiž ja, ale zakladateľka témy, tak sa podľa toho zariaď laskavo
Toľko sračiek, čo sa tu popísalo som ešte nevidel, vrátane tvojho príspevku.
Po prvé, to že si nemala žiadneho chlapca, a že nemáš žiadne kamarátky s tvojou váhou úplne nesúvisí. Stačí mať zdravé sebavedomie a byť v pohode a všetko príde samo. A len tak mimochodom, mnoho chalanom, vrátane mňa, sa vôbec nepáčia vychudnuté anorexičky.
Po druhé, nie si vôbec tučná, BMI máš stále v norme. Je ti 15, si v puberte, je úplne normálne, že si pribrala, tvoje telo sa stále ešte vyvíja. S cvičením by som počkal, až prejdeš pubertou, väčšinou tie kilá pôjdu dole samy. Ale keď tak veľmi chceš schudnúť, určite by som ti neodporučil len behať. Začal by som s posilovňou maximálne 3krát do týždňa (keď cvičíš poriadne naozaj netreba viac), na úvod sa oplatí zaplatiť si aj dobrého trénera. Nielenže schudneš, ale sa aj vytvaruješ a nebudeš vyzerať ako tie ženy, ktoré si myslia, že všetko pod 50 kíl je zdravé a sexy.
ja si myslim, ze v 15tke je ok mat trochu viac kil, doteraz si bola chuda lebo si bola decko a teraz ti zacalo chutit jest, zacala si sa zaoblovat. treba cvicit a spravne sa stravovat, v tom ma tvoja mama pravdu, podla mna ti nechce zle a nejde tu o to, aby si mala postavu ako modelka. jednoducho ale mala by si sa vo svojom tele citit dobre a tiez dobre vyzerat. velku ulohu zohrava genetika, ty sama vies, ci mas postavu zdedenu podla mamy ci otca alebo po kom. jednoducho bez pohybu a spravnej stravy to nepojde. vseobecne plati sacharidy doobeda, bielkoviny poobede - to ti moze pomoct hlavne zo zaciatku. zdrava strava je vsade dost omielana, takze to do detailov ti rozpravat nebudem, najdolezitejsie je jest vela zeleniny a ovocia a pit tekutiny a jest pravidelne, aby si sa vyhla vlciemu hladu. zo zaciatku to pojde pomaly, ale potom sa to podda, ak nezahodis flintu do zita.
2 snehuliatko to s pribratim bolo na teba a nie na nu.
jedulka - fajn, trochu som to prehnala beriem, ale nemožem si pomocť mna proste dostalo to ako jej napisali že má pribrať...
a podla mna dievčina chce určite zhodiť pár kg, inak by sem nepísala že by sme jej mohli poradiť "dietu alebo niečo take"
tak je otazne, co myslis tym spravne jest, pretoze clovek co je spravne ako to nazyvas ty, nepriberie 15kg ani ked si tu cokoladu obcas da...neexistuje. takze v prvom rade skus napisat ako sa stravujes, co jes a poradime, co treba zmenit. dalsia vec je, ze ti mama povedala ze mas schudnut, to je prvy krok k tomu neustale sa rypat v cislach na vahe a byt so sebou neustale nespokojna. Preto podstatna otazka je nie co si mysli tvoja mama, ale ako sa vo svojom tele citis ty. Ak si spokojna taka aka si, tak na to kasli, ak nie, skus to po castiach postupne menit. Urcite by ti okrem tej zmeny stravy prospel aj pohyb...ano, beh mam aj ja rada, ale je otazne ako si na tom ty kondicne a najma ci ta to bavi, ved vyskusaj, uvidis :) Ale v prvom rade tu zmenu musis chciet ty sama, nie robit co ti ktosi povie...lebo mama povedala, tak idem chudnut... :)
urcite zjes toho viac ako mas, preto priberas, aj ja som nechapala z coho priberam, az kym som si nevsimla, ze ze si dam 2 rozky na veceru, zjeem na desiatu kavenky atd. povedala osm dost! jedz len to, co je nevyhnutne a z obedu, vecere sa nenaprac kym nie si spokojna, ale zjedz len polovicnu davku, co by si zjedla obyvkel, sacharidy si dopraj pre energiu na ranajky a obed (rano pol krajca chleba, na obed zemiaky, ryza) a vecer uz len bielkoviny a klasicke pecivo vymenit za ryzove suchare a pojde, naozaj mas nadvahu, nie katastrofalnu, ale mala by si malt tak o 11 kg menej v tvojom veku a pri tvojej nizkej vyske
Nech si nájde pohyb, ktorý ju baví :) niektoré kamošky prepadli pilatesu, iné joge, zumbe. Ja zas na týchto aktivitách nevidím nič, nenadchýnajú ma. Ani ten beh :D Namiesto toho mám radšej orbitrek a posilku, potrebujem sa spotiť a "ponapínať".. mne toto vyhovuje. Holt, každý sme iný :)Ale ani s tou rýchlou chôdzou to nie je zlý nápad. Veľa ľudí pasívne priberá tým, že si podvedome "uľahčujú" život autami, výťahmi, k tomu pridajú spomalený pohyb a šetriaci režim a je to. Tam, kam sa jej dá ísť pešo-nech ide pešo. Takisto schody, keď upratuje, nech to má dynamiku. Tým sa spáli veľa.
Moje heslo je: nepočúvaj ľudí, ktorí ti hladkajú ego a ťahajú dole, keď môžeš byť aj lepšia. Prečo by mala mať primárny cieľ schudnúť? Mala by si dať za cieľ byť zdravá, plná energie, mať peknú vyformovanú postavu.. a upraviť myslenie!! To TAK zdvihne ego a sebavedomie, ani nebude vedieť :) a kamarátstva a lásky nie sú o tom, koľko máme kíl, ale ako sa cítime. Poznám baby, ktoré majú postavy..no..strašné. Ale tie osobnosti, nikdy nie sú samé, každý ich zbožňuje a sú šťastné :) o tom to je.. darmo budeš mať postavu ako Candice z Victoria´s secret, keď nebudeš šťastná vo svojom vnútri
snehuliatko ...tohle je debata a každý si může říct svůj názor a nekřičet hned po lidech.Když ti dojdou argumenty jsi si zaběhat niko ti to nebere a pak s klidem napiš.
JaNatálka
Na běhu taky nevidím, nic krásného.Prsa ti lítají všude možně a vaječníky také.Nechceš běhat neběhej.Ale pochyb je zdraví najdi si něco co se ti bude líbit.Když se nehýbeš, máš lenivé srdce a v podstatě všechno co k tělu patří až po střevy, která si prostě pracují pomalu a pomalu taky stráví tuky.Klidně ti stačí procházky delší.To sladké,já ho taky tak měl ráda,ale náhodou jsem přišla na to, že mi chybí v těle chybí vitamíny a minerály.Tak jsem si je koupila.Milgamma N,Omega 3,6,9,Calcium s vitamínem D,Vitamín Cé 1000mb.Mafne G6,jód a draslík.Už druhý den jsem neměla chuť na sladké a ještě se mi protivilo.A protiví stále,protože jím ty doplňky.Úplně se otřesu,když mi můj dává jak je zvyklej čokoládu a nebo něco jiného, fuj i myšlenka na to ně oklepe.Ten pohyb přijde sám od sebe i s těma doplňkama, protože cítíš víc v sobě víc energie.Tak se ti bude i lepší a s radostí hýbat.Běhaní pro mě není,ale našla jsem se v aerobiku.Blbý co, taky hopsat,ale asi proto se mi to líbí, protože je u toho muzika a chodím tam s ženskýma.A upřimně hlídat každé kilo to je o psychice.Prostě stravuj se dobře, to není jen na ted, to je do života, stejně bys se zdravím stravováním dřív a nebo později začla, tak není důvod proč né ted.
a ešte jedna vec mi nedá, milá/ý 0večka kedže si tak zamerany na BMI, tak podla neho je skoro na hranici už s nadvahou!! jej BMI je 24 a 25,1 je už nadvaha podla toho čo čítam, tak ju podporuj ešte smelo, nech priberie na tú nadváhu ;)