mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)
Mama mi povedala, že musím schudnúť
hlavne vynechať z jedálnička hlúposti, ako krekery, chipsy, chrumky, keksíky, žiadne horalky, twixi a chujoviny, žiadnu čokoládu, žiadne sušienky, či už sladké alebo slané, toto treba hlavne vylúčiť, jesť len čisto raňajky obed večeru v normálnych množstvách a zo zdravých ingrediencií...
0vecka napíš mi jeden vulgarizmus, ktorý som tu použila... a ked sa bavime stále o tom nešťastnom a ORINTACNOM BMI, tak by si sa toho nemala tak zasadne držať, pretože ešte raz zdôrazňujem, je to ORIENTACNY výpočet, nie 100%-ntný.. a keď je dievča psychicky vyrovnané a cíti sa zdravo a šťastne vo svojom tele a nemá žiadne zdravotné problémy len kvoli tomu, že sa jej páči byť štíhla, vieš čo si može nejaká prihlupa kalkulačka na internete...
ďakujem za rady ľudia ale mala by som to trošku viac objasniť... už rok mám tú istú váhu čo je okolo 60 kíl.. na raňajky mávam už rok iba tmave pečio a zeleninu či jogurt, za deň vypijem približne 1,5 litra čistej vody, už rok nepijem malinovky a neprejedávam sa cez večer, na obed mam normalnu porciu, jem iba kuracie maso a ryby takže.. a večere mavam buď mlieko s cerealiami alebo jogur či tmave pečivo so zeleninov.. je pravda že večer asi tak o 8 som si zvykla davať vždy ovocie.. a cez deň som si občas asi tak tri krat do tydžňa dala trocha (jeden pasik) čokolady... ale vahu mam stale taku istu....
klára- Ďakujem za povzbudenie, určite to mojmu nulovemu sebavedomiu pomože ;)
Pribrala pätnásť kíl za rok! Záťaž na srdce, cievny systém, nábeh na diabetes! Keby vaše decko pribralo 15 kíl je vám to jedno?
presne tak, boli sme stihlucke a zdrave, teraz to je sama slanina, ked to ide zo ZS, 60 kg v 15 rokoch je naozaj vela, vseobecne BMI tabulky su na prd, ked uz tak zo stranky Mira V. ale chce to komplexnejsi pohlad na postavu, clovek moze mat BMI v norme a sadlo tuku na sebe, si pamatam ako kedysi sa merala "dobra postava" tak ze bolo treba odcitat 100 zo svojej vysky, no dakujem pekne keby som mala vazit 74 kg by som bola poriadny slon :)))
Nosiť desať kíl nadvahy, no ďakujem pekne, a vy sa už zobuďte, tu podporujete obezitu, sa pozrite na tie tučné decká, pomaly je to štandard a dofrasa nie je to zdravé! Za mojich detských čias bol tučný jeden z ročníka, jeden zo sto, teraz je to každý druhy. S obezitou su spojené len problémy, choroby a kto uz je skutocne rád že je tučný? So svojimi telami si robte čo chcete, dievča chcela radu ako schudnúť, tak sa toho držte.
2 snehuliatko mas nizke BMI a preto by bolo pre tvoje zdravie dobre nieco pribrat. Takze ohanaj sa tu ako chces pouzivaj aj vulgarne vyrazy ale an fakte ze mas podvahu to nic nezmeni.
A ďalšia dobrá rada odo mňa, keď budeš chcieť nabudúce poradiť o hocičom, internetové fóra (chaty, diskusie...) sú to posledné miesto kam by som išiel. Chceš naozaj dobre poradiť? Choď za expertom, nedávaj si radiť od týchto retardov.
Klára co děláš? Podseknout jí sebevědomí, protože všichni musíme vypadat jak v amerických filmech?To není nic než zažité vzorec chování ala TV,časopisy a podobně, vlastní názor nemáš,víš, takový co jde z toho orgánu co máš mezi ušima.
Nenormálnía,Doremi ,plně s vámi souhlasím!Když chceš nějakou konkrétní radu, dám ti jí.Dejme tomu, že si dáš po ránu dva namazané chleby.Dej si je když chceš.(stále je to o psychice jak ti ženský říkají)sněz jedno a za půl hodiny né dříve,sněz ten druhý.Dojde ti,že v podstatě ten druhý už ani nechceš.A tak to dělej.Musíš to sama cítit a né se tvrdě drilovat, pak opravdu stejně neschudneš ani kilo.A jak už ženské přidaly,pohyb jen takový co se ti bude líbit a co tě bude bavit.
Každému co se mu líbí.