mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)
Mama mi povedala, že musím schudnúť
JaNatalka, ziadna dieta nie je dobra, dobre je mat pravidelny stravovaci rezim a to natrvalo a toho sa drzat.
Katka ďakujem skusim si niečo ppozreŤ... a nema niekto skusenosti s Dash dietou? braj je to najzdravšia dieta ale potrebujem vedieŤ niekoho nazor na ňu kto ju už držal
Lulita- nepamatam si ako sa tie tabletky volali ale viem že najprv som brala nejake a tie nezabrali tak mi dala doktorka nejake silnejšie pretože keď som bola male decko som bola bacuľata a zrazu som rapídne schudla, potom som mala nomralnu vahu a teraz trochu viac... takže no neviem :/
Skús Delenú stravu :).. (Telo trávi bielkoviny inak ako sacharidy,zeleninu inak ako ovocie.....) zeleninu možeš jesť so všetkým len nie kombinovať s ovocím :) ovocie a sacharidy nekombinuj s bielkovinami, (orechy med a korenie su neutralne možeš jesť vždy :Da kedže to nebude zaťažovať žaludok tak ti bude rychlejsie traviť.. :) ja už ani nechcem chudnuť a som velmi stihla preto papám vela ale zdravo :D (sice dne som mala aj čoko aj muffiny lebo som mala velku chuť lebo mám menzes)ale skus si viac preičtať na nete o delenej strave ;)
Aja, neviem co stale riesis, ona sa nepytala ci je tucna, pytala sa AKO schudnut, a pytala sa kolko by asi tak mala, a pri jej veku a vyske je 51kg myslim uplne primerama vaha, ja som mala v jej veku 52 a to meriam 168, a nebola som podvyzivena ani nic, a kedze pribrala 15kg, tych 5 moze byt este v pohode ale tych desat by bolo fajn dat dole, bude sa aj lepsie citit, omg...co je dobre na tom mat kila navyse?? nepises to len preto, ze mas tiez kila navyse a potrebujes si to ospravedlnit)? ze akoze si ok? to je uz tvoja vec, ale ona si je vedoma , ze pribrala, ma kvoli tomu problemy, tak neviem co stale rypes. Janatalka si vie urcite porovnat vahu s rovnako vysokymi rovesnickami a vidi ten rozdiel...
Natalka - tak vidis, tam je ten problem, tusila som to, ja som to mala tak isto, spomalilo ti to metabolizmus, takze teraz ak ho chces zrychlit, lebo podla toho, co pises, jedavas uplne normalne, musis jest aspon 4-6 x denne v mensich porciach, mna trapilo, ze som prilis chuda, ja som vysoka mam 174 cm a mala som nejakych 46 kg, potom som pribrala na 54 a bola som idealna, neskor sa mi spomalil metabolizmus aj som podlahla caru sladkosti a dostala som sa na vahu cez 60 kg, teraz sa opat chcem dostat do normalu a snazim sa zdravo jest, ale nehladovat
ake tabletky si brala?
Lulita- brala som tabletky na pribratie pretože keDˇsom bola menšia (do 10 rokov) som bola veľmi chudá na svoj vek a brala som dva krat nejake tabletky ale netuším už čo to bolo... a potom som mala nomralnu vahu aj keď trochu menšiu ako by som mala mať a teraz už maš viac ako by som mala mať
este ma napadlo, nerbala si B 12 ked si bola chude dievca? lebo ja som bola tiez chuducka, brala som B12 na pribratie a dostala som sa na 56 kg vdaka nim
Natalka - tak to je dobre, vidis z L si sa dostala na M a rifle 27 su ok, inak mala som spoluziacku co bola taka baculatejsia dost dlho a teraz je uplne stihla ako modelka, nepise, ze by hladovala, len zmenila stravu nie velke porcie ale normalne, ziadne duply a vynechala sladkosti, drasticke diety urcite nie v tvojom veku, len zdravo jest a bude to ok