Mama mi povedala, že musím schudnúť

Príspevok v téme: Mama mi povedala, že musím schudnúť
JaNatalka

mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)

Lulita

natlaka - netrap sa, najdi si nejaky sport a bude to ok a mamke skus povedat, ze nech zacne doma zdravsie varit napr. :p :) to pojde dole, ty si spokojna, ze vazis 61 kg pri svojej vyske? to je podstatne, aku velkost nosis? 40? L?

Lulita

Aja - mala si o 12 cm viac ako dotycna...co 1 cm, to 1 kg

omg, ludia rozmyslajte poniektori, nad 170 cm nie je divne mat 60 kg

ak sa niekto citi ok s miernou nadvahou v poriadku, nech si vazi, kolko kto chce, mne je to fakt šumafuk

JaNatalka

Bublinka-Sendy- veď to, moje sebavedomie je vďaka mojim byvalym kamaratom veľmi nízke.. ako som začala priberať tak mi začali nadavať, posmievať sa mi a uražať ma takže mať rada samu seba je veľmi veľmi ťažke.. a ešte keď sa k tomu pripojí aj niekto cez internet kto ma vobec nepozna.. je to celkom ťažke mať vobec nejake sebavedomie.. a keďže nemam sebavedomie, dam si čokoladu ktora to na chvílu spraví ale potom... je to ako začarovany kruh

JaNatalka

Katka ja som jedaval kedysi vela čokolady asi tak pred trištvrte rokom a potom už len tak par krat do tyždna jeden pasik ale teraz si dam raz za čas, možno tak raz do tyždňa jeden pasik čokolady

Bublinka-Sendy

Ak ty zlacnes mat rada samu seba tak to prenesies aj na okolie .......vela je o psychike.....o mysleni......môj názor ......

Bublinka-Sendy

Ahoj.....prepac ale píšeš ze si doteraz este nemala chlapca......máš iba 15 ......takze si zbytočne nezatazuj hlavu tým ze si v tak mladom veku "este" nemala chlapca......a kamarátky?kamaratstvo az s tak s vahou nesúvisí .....skôr ide o niečo iné preco ich nemáš ale určite nie koli tvojej vahe ktorá v tvojom veku a s tvojimi centimetrami myslím si nie je hrozna......este sa iba vyvijas......teraz máš hormonalne zmeny.....menis sa z dievcata na ženu.....áno zdravo sa stravovať je skvele.pohyb takisto neuskodi....len absolútne nezacni z dietami ......ja osobne by som ti poradila skôr si cvičiť zdravšie sebavedomie .......si mladunka všetko máš pred sebou vyvijas sa ......

Katka7777777

Janatalka.. a kolko tej čokolády denne papáš? :)..lebo ked sa zdravo stravuješ a sem tam si dás čokoládku tak to nevadí . to robim aj ja..

Aja02

Jedulka, ale veď ten môj príspevok nebol myslený ako útok a nemala si to brať osobne. Len si myslím, že keď sa naozaj stravuje tak ako sa stravuje a hýbe sa (chodí von na prechádzky, cvičí zumbu a na steperi), tak môže mať nejakú poruchu štítnej žľazy, pretože každý zdravý človek by pri takej strave a pohybe schudol aspoň 5kg.

Ja viem, že ty by si ju nikdy nenazvala hrochom ani iným objemným zvieratkom. :)
No dámy pred tebou by s tým až taký problém nemali a nech sa na mňa nikto nehnevá. Napísať na babu, ktorá pri výške 161cm váži 60kg, že má 10kg nadváhy je naozaj tragikomické, pretože od nadváhy je pomerne ďaleko. Takto potom vznikajú zakomplexovaní a introvertní jedinci.