mám 15, meriam cca 161 cm a vážim okolo 61 kg... približne pred rokom a pol som začala priberať, dovtedy som bola veľmi chudé dievča. No odvtedy som pribrala takmer 15 kíl.. už asi trištvrte roka sa snažím správne jesť ale moja slabosť na čokoládu to vždy pokazí. asi pol roka si držím váhu 59 kg a za posledný tyždeň keĎ som bola u starkej som pribrala na 61... moja mama mi povedala že musím začať cvičiť, pred tym som občas behavala na stroji ale žiadne zmeny.. hovorí mi aby som menej jedla, aby som nejedla sladké, aby som to nepreháňala s naberaním jedla, aby som dlhšie cvičila a pod. Je to strašne ťažke pre mňa ale chápem že chce pre mňa to najlepšie, veď kto by chcel tučné dievča.. asi preto som nemala doteraz žiadneho chlapca a nemám takmer žiadne kamarátky... prosím mohli by ste mi poradiť nejaku dobru dietu alebo niečo take? ale aby to bolo zdrave pretože ja zbižnujem ovocie a zeleninu a tak ale ta čokolada no.. ďakujem :)
Mama mi povedala, že musím schudnúť
preboha sa všetci zobudte!! ona sama chce tiež určite schudnúť a ked sa tak stane o pár kíl(ja nevravím že má dať dole 8kg ako ja lebo som to tak chcela a cítim sa výborne!) tak to bude mať pozitívny vplyv nie len na jej fyzickú schránku ale aj psychickú pretože sa bude cítiť určite príťažlivejšie!! nie je nič horšie ako ked sa mladí ľudia zanedbávajú, kysnú doma na zadku a nevenujú sa aspon sem-tam dákemu športu, pre svoje zdravie!! nepoviem keby jej ozaj nebolo dobre dať pár zbytočných kg dole, ale váži na moj vkus trochu viac ako by mala, keby to boli aj tri kila napr, hned by sa sama cítila lepšie, už len kvoli tomu že to dokázala!!
plne súhlasim s NEnormalna a Ovecka by si mal/mala nechať svoje hlupučne nazory pre seba, pretože podla toho čo píše podporuje nezdravý životný štýl, nech sa páči ked tebe to tak vyhovuje, ale ľudí, ktorí sú ochotní pre seba niečo spraviť treba povzbudiť, nie im písať dovody prečo tak neurobiť!! s tým behom si pekne na omyle, čo je na behaní drasticke preboha?!?! nevravim nech behá do bezvedomia, len kolko bude vládať a postupne ísť stále vyššie a s tými hormonami šťastia je to tiež pravda, nenahraditelny pocit ked urobíš niečo pre svoje zdravie a telo sa za to po čase odmení!!..a dalšia vec, pekna kravina že by mala ešte pribrať, velrybu z nej nikto nerobí ale pribrať jej netreba určite nehnevaj sa ale ozaj riadne dristaš...
Ja suhlasim s Agnes. Ma len 15 a nema az tak vela kil. Neviem preco do nej tak mama rype. Ked bude chciet tak, schudne, len tu z nej prosim vas zase nerobte nejaku velrybu. Ma normalnu vahu. A beh 4-5x tyzdenne je hovadina a hlavne pol hodina vkuse. Ked nebude vladat tak ju to akurat demotivuje. Ak chces zacat cvicit, tak zacni bicyklom alebo niecim, co ta bavi. Zapni si doma pesnicky a tancuj. To ta mozno bude bavit a nebudes to brat ako tyranie.
Inak, tie kecy o tom, ze aky je sport super a ako ta to bude straaasne bavit ani nemusis citat. Ak sa nerada hybes, tak sport bude pre teba len nutne zlo vdaka ktoremu si ako tak udrzis vahu, ale nikdy ta to nebude extra bavit. Vlastna skusenost.
A este nieco. Ak chces schudnut len kvoli chalanom, tak s tym chudnutim ani nezacinaj. Vies co sa stane, ked schudnes? NIC. To, ze si sama, bez priatela a bez kamaratok nie je v tvojej vahe, ale v tvojej hlave. Ked schudnes, tak sa nezmeni nic. Zacni zmenou svojho myslenia.
Tlieskam Agnes, krásna demotivacia. Presne to potrebuje počuť, aby si ospravedlnila to, že nechce prestať jesť sladkosti. Výborne. A jej mama, ktora sa o ňu stará, nerypala, nenadavala jej, ani ju neurazala, len konštatovala fakt, že pribrala priveľa a mala by sa zdravšie stravovať, lebo práve z blbej stravy tie kilá navyše má.
2 snehuliatko mam to na sebe otestovane. Este nieco?
Co sa chudnutia tyka fakt si nemyslim ze je rozumne nejako drastickejsie chudnut ak ma 15 a aj behanie 4x do tyzdna mi pride uplne zbytocne. Podla mna by si mohla trosku pribrat. A BMI nieje blbost da to priblizny obraz o tom ako je na tom clovek s hmosnostou.
Inak uvedomujes si ten tvoj argument ze BMI je blbost a ty vyhlasis ze ma slecna schudnut na zaklade vahy a vysky teda takisto kvazy BMI? Podla mna v tomto pripade ma BMI ovela vecsiu sancu sa trafit ako ty. Najme pri tvojej vahe.
Nepride mi rozumne od tvojej mamy takto do teba rypat v tomto kritickom veku. Tak nie si chuda jak modelka a co ma byt? Keby si mala obezitu, tak chapem, ze je to riziko pre zdravie, ale ty nemas ani len nadvahu. Neber si priklad z tu niektorych slecien, nesnaz sa zas vyhladovat na nejaku musiu vahu. Niekto sa moze stravovat ako chce a nepribere ani deku, na niekoho sa kila lepia. Nejaka baba moze mat 49 kg a stravovat sa relativne normalne, zdravo, neprejedat sa, ale ani ziadne hladovky. A niekto ma proste geneticky dane, ze taky nebude, niekto by musel drzat cely zivot drasticku dietu aby tolko vazil. Bud taka, aby si sa sama citila dobre, sportovat mozes, to je dobre nielen na chudnutie, ale aj celkovo na psychiku. Nie kazdemu chlapovi sa paci mat babu s velkostou XXS a v posteli hrkajuce kosti, takze z tohto si urcite tazku hlavu nerob. Su muzi, ktori maju radi ked je zenu za co chytit a nie je ich az tak malo.
Dôležitý je aj pohyb, aj strava (70%!). Niekedy stačí naozaj len malá zmena, postupne prejsť na nový životný štýl :) prestať so sladkosťami, sladkými vodami, trošku sa obmedziť v porciách (nejesť do prasknutia :D ), správny výber potravín, šetrnejšia príprava (namiesto vyprážaného dusené a pod..)postupne si na tento štýl tak zvykneš, že sa stane samozrejmosťou. A s tým pohybom? Hlavne si nájdi to, čo ťa baví :) uvidíš, stane sa tvojou drogou, je to skvelý pocit, endorfíny !
0vecka a to máš odkial že beh nie je taký účinný? máš to odskúšané na vlastnej skúsenosti?? pretože ja áno a prdstav si že to som behávala až 5x do týždňa a výsledok? -8kg na váhe...
a ďalšia vec, BMI je skoro taká hovadina, ako to čo si práve napísal.. úprimne, podľa mna by mala dievčina schudnúť už len pre jej lepší pocit, pretože človek, ktorý je fit, žije šťastnejší život a sama som príkladom..a nič v zlom, ale ked jej to povedala aj jej mama,...
ďalšia vec, ja meriam minimalne o 5cm viac a to vážim 49kg..som štíhla, aká som vždy chcela byť, hlupe BMi mi síce ukáže podváhu, ale to je mi fuk pretože ja sa teraz cítim skvele vo svojom tele, som zdravá a túto váhu si držím už viac než rok zdravšou stravou a už len sem-tam si idem zabehať, alebo si doma pocvičím nejaké spevňovacie cviky..toť vše!!!
A nepride mi ze si taka tlsta. Akoze kilecko dat dole ti neuskodi ale v 15tich je to podla mna jedno. staci ak si tuto vahu udrzis. Podla BMI si tiez v pohode takze hlavn eneblbni nejakou drastickou dietov, ked si odopriec to sladke tak z teba neubudne a mozno si premysli ked sa napchavas ze ci si naozaj hladna alebo ci uz do seba tlacis ale urcite neostavaj hladna.
zase beh pomaha ale nerobi zazraky 4x mi pride zbytocne vela
pardon: efektu...fektu..to je tak smiešne :DDD