kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

Laara

ale je rozdiel bavit sa o rozmaznanych spratkoch, ktori skacu po hlave aj vlastnym rodicom a rozdiel ked ma za mnou v lietadle sedadlo male dieta a nedopatrenim ma parkrat kopne..coho mam zabit? alebo napadat hned jeho rodicov, ako ho maju zle vychovane? ak ide zjavne o maleho hajzlika, ktory rodicom prerastol cez hlavu a obtazuje ma nepatricnym sposobom..tak sa ozvem..chapem..ale co ma ona s tym, ze niekto svojmu decku kraja masko, nedovoli mu pit bublinky, chce aby poobede spalo atd.

proste cely ten prispevok bol zamerany neviem proti comu, komu a co nim chcela povedat??? mne z toho vychadza jasna alergia na deti ako take..lebo nechapem preco ona riesi cudzie deti (male deti ako som vydedukovala z jej prispevku), ked sama ma uz dospelu dceru..tak co jej teda vadi? deti jej vadia, cudzie, vlastne..pripadny potomok jej dcery..ved sa jej vyhrazala, ze bude musiet mat au-pair, kedze ona nema chut sa babrat zasa s plienkami apod. no neviem, mne to vychadza tak, ze je zakladatelka velmi frustrovana a ma pocit, ze nieco v zivote prepasla a dieta ju neobohatilo (snad duchovne hej), skor naopak financne ruinovalo..lebo jej nemal asi kto pomahat a bola nan sama..cize ju na jednej strane chapem

Agnes998

Laara: nemyslim ze ma averziu na male deti a ja s nou suhlasim, samozrejme ze deti su zive, samozrejme, ze ked decko kope do sedadla ci vrieska, tak za to nie je zodpovedne ono samo, pretoze deti su proste take, v podstate vsetky. Je to chyba tych rodicov, pretoze ked vidim, ze moje decko kope do sedadla nejakeho cloveka, tak mu razne poviem, aby prestal. Samozrejme aj my sme boli deti, ja som bola tiez decko a tiez som kopala do sedadla, ale moja mama ma hned zahriakla. Tymto sposobom to decko vychovas v dobreho cloveka, ktory je ohladuplny k inym a nie v nejakeho egoistu.

Aja02

Laara, s celým príspevok súhlasím. Vystihla si to. Tiež z nej cítim frustráciu. Žiaden materinský cit. Nič.

Agnes998

Ja si myslim ze to s dcerou robis dobre, preco by si sa ty mala nejak extremne uskromnovat a nikam nechodit len preto, ze dcera chce ist na diskoteku, dcera chce nove drahe saty a pod. Tymto jej vlastne tiez urobis velku sluzbu, lebo ju naucis, ze ak nieco chce, tak si na to musi zarobit. U mna neobstoji ze mlady si nedokaze najst za roky ani len brigadu, ani pracu a mama daj, mama zaplat, mama ziv ma. Take decko sa casto stane ze aj v 30-tke je rodicom na krku, nikdy poriadne nerobilo, odvsadial ho vyhodia prip. odide samo lebo nikde nie je dobre. Kto je sikovni, brigadu si najde, kolko mladych chodi cez letne prazdniny brigadovat aj za hranice, je to pre nich super skusenost, zdokonalia sa v jazyku, nieco si zarobia, naucia sa samostatnosti, naucia sa hosporadit s peniazmi. A nie furt len mama daj, mama zaplat, ja si nemozem nic najst, to sa neda, atd. Prace je dost, ked nie v mojej dedine tak v okresnom meste, to je jedno, len netreba byt lenivy.

Aja02

Prezývka, ja žijem v banskobystrickom kraji. Je tu druhá najvyššia nezamestnanosť. Tu nie je ani normálna práca, nie to ešte brigáda. Ja som chodila do podnikov, či by som nemohla robiť čašníčku, tiež som si nespočetne veľakrát dala žiadosť do Tesca v dvoch mestách, taktiež aj do Kauflandu. Nič. Každý sa všade dostane iba cez známosti.
Od septembra idem preč (buď Bratislava, Trnava alebo Košice). Tam si určite niečo nájdem. Je tam viac ponúk ako v tomto zapadákove.

Laara

no pripada mi to tak, ze zakladatelku existencia jej dcery priam obtazuje..lebo ved cely zivot ta len vyciciavala, ci uz finance, fyzicky alebo psychicky..omg :D dakujem uz po miliontykrat za svoju mamu..mne to skor pripada tak, ze si na nu sama, hlavne po financnej stranke..a to ta serie najviac..lebo ty si chces uzivat a bodol by ti este jeden plat (muzov?)

a to co si vypisala o tych detoch bolo fakt dojimave..co ty si v minulosti nebola male decko? ci ty si bola dokonala a nikoho si svojim vreskotom a placom a pritomnostou nikdy neobtazovala? s takouto averziou na male deti sa stretavam, ale vacsinou to ide od ludi, co sa ani netaja tym, ze deti mat nechcu..co je uplne legitimny pristup a nazor..mozno si nemala mat deti..vies kolko si si mohla teraz uzivat? :)

Prezývka55

111monnika - tak k tomu poslednumu ti tak poviem, ani ja neznasam ked deti robia bordel najhorsie v dopravnych prostriedkoch ale aj hoteloch restauraciach atd.
inak ja som neznasal spat poobede a nie preto ze som bol rozmaznany ale sorry nemam hlavu na gombicku ze ked si niekto zmysli ze mam spat tak zaspim, tak som si miesto toho kreslil.
sedenie a stanie v dobravnych prostriedkoch tak tu je to 50/50. tiez niektore stare puce by im nezaskodilo keby sa prisli miesto toho so svojimi 50tonovymi postavami sa prevazaju v elektrickach, alebo take puce co cestuju 2 zastavky ale aj tak musia niekoho zdrbat ze ich ma pustit si sadnut lebo by im tie stare nohy uz docista odumreli, v podstate im ide len o to niekoho zdrbat. Tiez drzost niektorych dochodcov nepozna hranic, nevedia podakovat, poprosit. Myslia si ze ked su starsi maju vsetko dovolene.
Nevravim zeby deti mali sediet a stari stat. Ale spravanie niektorych starich tiez neni OK.
Nadavad nema nikomu ani svojim rovesnikom.

Aja02 no neviem neviem ja som si mohol vzdy dokonca vybrat kde pojdem. Len netreba vymyslat a hlavne trebalo si obehat podniky do kuchyne ci letaky, hocco sa naslo to trebalo brat. A nebol problem.

ni-ka

monika
to co si pisala ale nie je chyba tych deti, ale vsetko je vina ich rodicov...ak ich nevychovavaju a neucia ich co sa moze a co nie tak potom to tak vyzera...

slnovrat

Ked som videla nadpis, napadlo mi, že to píše dvadsiatka čo ešte nechce deti a chce si to odôvodniť. Zmysel tejto témy nechápem a už vôbec nie to že ju založila matka dospelej dcéry. Máš pocit viny že sa chceš venovat sebe? Nemaj.