kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

jedulka

Monnika, jak píšeš tak i dělej!Velmi pěkně jsi to napsala.
Ani mě by ani mžikem nenapadlo, někdy o něco požádat mámu.Já jsem ji i z toho mála při výchově dětí finančně vypomáhala jak jsem mohla!
Děti viděly jak se chovám a co se sluší a patří,ale všechno padlo na neúrodnou půdu.Moje chyby.Moje škoda.
Tady končím,kdybych měla psát celou pravdu a né jen útržky, poslali by jste na mě někoho se svěrací kazajkou:-))))No prostě kráva, co naděláte :-))))

111monnika

a ze dcerenka ma naroky? sny? ciele? ze vidi, co vsetko by mohla mat? tak nech sa snazi, je to uz len na nej, nie na mne

111monnika

aj u mna mala odtial potial, kde je vsak ta hranica? zili sme iba z mojho platu, bez vyzivneho, takze v ramci mojho jedneho platu mala viac ako dost, ale v porovnai s okolim nic nadramec, takze kde je hranica? viac som sa orientovala na zazitky, my mame dobry vztah, a prisiel cas, kedy moj plat ide uz na moje zazitky,

Agnes998

Podla mna to robis dobre, ziaden extrem nie je dobry. Teda ani decko moc rozmaznavat, dat mu vsetko, ani byt nanho svina a nedat mu nic, pokial este studuje. Ked sa chce mlada pekne a moderne obliekat, ked chce ist s kamosmi na drink, nech ide na brigadu a nech si zarobi. Ty jej davas na jedlo, osatenie, na zakladne veci. Niektori rodicia nedavaju ani to. Moj brat ked bol na vojne, vzdy ked odtial prisiel domov, ked mal dovolenku, matka len lamentovala a nariekala, ako ju vyjeda a nic nezaplati. Pritom ked bol na vojne, jasne ze nezarabal a nemal z coho platit. Bolo to od nej dost sebecke. Tvoj pristup sa mi paci a povazujem ho za adekvatny.

ebi777

ja som bola ináč vychovávaná, všetko som dostala, ale v medziach odtiaľ - potiaľ a nebolo mi treba ani takéto výchovné lekcie

111monnika

byva u mna, ma to zatial dovolene,

studuje druhy rocnik VS denne,

a vie, ze ak sa rozhodne ist do podnajmu, ze to budem respektovat, ale nie platit

111monnika

no vidis, vysledok aktivneho venovania sa dietatku, kruzky, vikendy, aktivity, sporty, zaujem o studijne vysledky, podpora, aby stihla byt aj v skole, aj na sutazi, a este sa tihola aj najest,

preto zasadne DOST,

ebi777

pre mňa toto je silná káva,
pýtať auto od rodičov, aby mi kúpili, už len sa niečo také opovážiť, pre mňa nepredstaviteľné