kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

Aja02

Pri takýchto témach som rada, že moji rodičia sú takí akí sú. Teba by som nechcela za matku ani ak by mi mali platiť. :D
Dať dieťaťu jesť, venovať sa mu, športovať s ním, atď. je normálna starostlivosť každého rodiča. Ja som si brigádu hľadala aspoň 1000x od 16- tich a nikdy sa mi neozvali. Nehľadala som len v našom okrese, ale v celom regióne a nič z toho. Moji rodičia mi občas dajú peniaze na oblečenie aj keď chcem ísť von (čo nebýva často) a nemajú s tým problém. Nikdy mi to nevykrikovali.

Z celej tvojej témy mám pocit, že si svoju dcéru neplánovala a bola to taká neplánovaná nehoda. Z povinnosti si ju nejak vychovala a teraz tu tie tvoje nezmysli, ktoré si popísala máme velebiť, pritom si nespravila nič výnimočné. Žiadna špeciálna staroslivosť.

111monnika

ni-ka,

- vrieskajuce dieta sediace za mnou v lietadle, mna to obtazuje, celu cestu trpiet kopanie do mojho sedadla, a moje usi, ale musim cusat, lebo ved dieta
- disciplina v skolke, skole? jaj len to nie, chudak deticky, vsak ich tym tie uciteky tyraju,
- maju spat poobede? v ziadnom pripade, nech narusaju skolkarsky rezim, vsak su to deticky, tie mozu
- sediace decko v autobuse vedla jeho stojacej mladej babicky, ale musim cusat, ved je este male, musi sedkat, nevladze
- treba mu nakrajat masko na tanieriku, lebo ved nevie same jest, aj ked ma 6
- nesmie pit bublinkove, lebo hrdielko, aj ked je inac zdrave, pani ucitelka asi nerozumela, treba ju pokarhat
- nadalo vlastnej matke, ale ved sranda, zatial male..

ni-ka

prezyvka-to ani netvrdim...a ani to v reale nie je mozne-kedze skola,zamestnanie...
ale to s temou nema nic spolocne,lebo autorke nevadi mat dceru pri sebe ale delit sa s dcerou o vyplatu...

jedulka

Monnika...ale jen jí řekni, někdo už sem musí vzít i takové myšlenky které se "nepáčí", aby měli ti co na to "mají" o čem přemýšlet!

ni-ka

tato tema nie je o kulte materstva,nema s materstvom nic spolocne,vobec nechapem jej zmysel...zakladatelka tu akurat vypisuje ako sa venovala dcere-pricom pod pojmom venovala rozpisuje kruzky, aktivity, vikendy, sport...
ja sa venujem synovi inak-nemame miliony,nema kazdu hracku aku chce,ale snazim sa mu venovat maximalne ako sa da-nie hodit ho na kruzok ale ist s nim von,plavat, na bicykel, chodime stanovat, na vylety, do zoo...vecer rozpravka pred spanim a tulenie a rozpravanie...
tato tema je akurat o peniazoch-nie o materstve...

111monnika

a moj postreh:

dnes velmi decka rozmaznavame, (vratane mna),

za co mnohi z nas este budu ronit slzy,

z toho moj nazov - kult

111monnika

jedulka, nic si nevycitaj, mam kamosky, co maju dve deti, rovnaky pristup, rovnaka vychova, a predsa, jedno vydarene, a druhe hanba,

najsilnejsie su geny a vplyv vonkajssieho prostredia, niech robis, co robis, vysledkok nie je isty, ale

ak si spravila vsetko tak, ako si najlepsie vedela a chcela, netrap sa, je to zivot dospelych ludi, a ty si konecne zariad aj ten svoj