kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

Prezývka55

kazdemu byva zle ked dlho stoji, preto vsetci asi chcu sediet

btw: mohli si mysliet ze si tlsta, tlsty ked bezia minuty tak sa spotia tak to mozno vsetko zapadalo dokopy

GoFruit

Mna pustali len babky. Hlavne ked som satkovala. Len stare panie. Mladi cumeli radsej z okna von len aby ma nevideli.

Blondula

slnovrat....aj ja si nasilu sadam na sedadla,kde maju ludia poodkladane tasky !! a ani sa nepytam,ci je volne miesto...lebo ja ako cestujuca co si kupim listok mam pravo si sadnut hocikde !! :D

Blondula

ja som takto pred 3 rokmi v deviatom mesiaci cestovala v rovnakom teple v buse a tiez plny autobus skolakov (bol september) ja som ledva nastupila,spotena jak prasa,bordova... a tiez ma nepustili sadnut !! kedze som sa nikomu nenukala,ze mi je zle a necitim sa dobre,sadla som si na schody pri dvere.jedna stara pani sa rozculovala a pustala ma sadnut,ale hovorim jej,ze 2-3 zastavky mozem sediet na schodoch a ked sa uvolni miesto sadnem na sedadlo :-)
ale ja tiez pustam sadnut niekoho len vo vynimocnych pripadoch,lebo ja ked dlho stojim,byva mi zle :-( vsade kam chodim,pozeram,kde si pocas cakania mozem sadnut...

slnovrat

Ked som bola tehotná, pustili ma vždy len ženy 35+. Raz som stala s megabruchom nad skupinkou teenageriek a po piatich zastávkach na mňa pozreli a spýtali sa !, či si chcem sadnúť. S kocikom som radšej do busu ani neisla..

Aja02

Tridsaťročná žena ide písať o nevychovanej mladej generácii. :D Myslela som si, že máš aspoň po 40, keď si tak písala.

slnovrat

Nie, mám 30 a vážim 55 kíl. A nevozim sa hore dole. Čo som si vsimla, tak kabelocky a ruksaky si pekne vedľa položia ľudia do 25, aby si náhodou niekto vedľa nesadol. No a ja som tá , čo si vedľa just sadne, aby si slecinka zmalovana jak ruske vajce mohla tu kabelocku znechutene zobrať na kolienka.

Laara

dieta v satke? to neznie dvakrat bezpecne a pre dieta pohodlne uz vobec nie..ale co sa ja staram, ked este nic nevychovavam, ze? :D

Prezývka55

GoFruit tak ho neber do satky ked je to nebezpecne ne?
Zena je schopna sa este urazit, nahodou nebude tehotna len tlusta a je ohen na streche.

GoFruit

A tehotne? A mamicky s detmi v satke? Mna za cely cas pustli asi 3x sadnut. Stat s dietatom v satke je dost nebezpecne ale verim ze kazdemu sa vsetko raz vrati.
A k teme: monika drzim palce. Preco by si mala dcere plnitnadstandardy? Nech sa trochu aj ona stara . No a co ze znies frustrovane? tie co sa tu pohorsuju nad tebou asi este nemaju deti inac by vedeli ze vychovavat dieta moze byt velmi frustrujuce. A hlavne ak nemas pomoc a si sama.verim ze chces uz aj nieco pre seba. Moj syn ma len 2 pol roka a uz by som najradsej mala od neho aj oddych.