kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

Aja02

slnovrat, ja ti teda odporúčam cestu zo Žarnovice do Banskej Bystrice ráno, kde budeš vidieť sediacich tridsiatnikov a štyridsiatnikov a neskydnú sa ani ak by mala tetuška 90 rokov a dve paličky. Bežná vec.

kukiii

slnovrat,
ty budes jedna z tych obeznych arogantnych starych vykopavok, ktore v tomto teple cestuju kvoli piatim rozkom v akcii v preplnenej mhd, vsak? mlademu cloveku nad hlavou budes plut a nadavat, aky je sebecky a ty si vylozis tasticku s piatimi rozkami na sedadlo spolujazdca, aby tam nikto nesedel...
yes, milujem taketo...

slnovrat

Aja, Bratislava, plný autobus sediacich studentov, sš aj vš , vidim to každý deň. To je proste fakt. A videla som babky čo ledva stali a prosili ludi aby ich pustili a ešte im aj ti zasrani odpapulovali. Ja odjakživa v buse stojím. Sedím len ked je prázdny. Ale ti mladí si myslia že najdôležitejší su oni. Česť výnimkám, ale toto je bežný pohľad .

flegma

ono pustit niekoho sadnut je pre niektore postarsie zenske skor urazka, minule som jednu chcela pustit a zacal atam na mna hucat na cely autobus, cisi myslim, ze je taka stara, ze musi sediet... tak som jej povedala ze hej...

Laara

ja som asi z tych naivnejsich, ale pre mna je dochovanie rodicov nieco automaticke, nie vynimocne..je to nielen prejav lasky, ale i vdaky, ucty, ze mi dali zivot, starali sa o mna a boli tu vzdy pre mna, aj keby bolo najhorsie na svete..proste su zatial to najcenejsie, co mam a aj ked nie som sama este rodic, viem si predstavit, ze raz budem niekoho bez vyhrad lubit a nikdy sa nebudem vyjadrovat v style..uz som sa starala dost, teraz si budem uzivat a nebudem sa s tebou delit o svoju vyplatu..lebo je len MOJA!

Aja02

slnovrat, trochu objektivity prosím. Ja cestujem každý deň autobusom a ja aj iní mladí sa poväčšine vždy postavia a keď sme už my stáli a išli starí ľudia, tak tridsiatnici ani štyridsiatnici sa pretrhnúť teda nešli a sedeli tam ako blbí. Nemám rada to nadávanie na mladých, ako keby všetci starší boli slušní, nenadávali, neboli arogantní a všetkým uvoľnili miesto. Kecy. Mnoho starších tie svoje zadky nezdvihnú, aby pustili sadnúť nejakých dôchodcov aj keď všetci mladí stoja.

MultiLevel

AfterEight, ved pekne pises...a tak by to aj malo byt, ze rodicia maju aj svoj vlastny cas a program. Nesuhlasim absolutne s tym, ze rodic ma byt nieco ako tazny kon a ze jeho svatou povinnostou je starat sa o deti a vsekto im davat...nesuhlasim! A ani ja tak zit nemienim...Je rozdiel podporovat dieta, starat sa onho a nemat inak ziadny zivot, alebo starat sa o dieta a mysliet obcas aj na seba :)
A je super, ze aj ty premyslas nad dochovanim rodicov. Ja to beriem ako uplne normalnu vec za to, ze ma neustale podporovali a nikdy nefrflali