111monnika ...to je šrumec co? :D:D:D
Neboj nic, mít odvahu otevřít takové téma, už mluví samo o sebe.
děti řvoucí a kopající - chudinky malé-je to o výchově.Pamatuji si tři i více hodinové sezení po doktorech s dětmi.Jaké dítě to vydrží v klidu.Měla jsem na to metodu, musíme to vydržet a když vydržíte, půjdeme do krámu a na co ukážete to koupíme.To bylo za komunistů, výběr nebyl tak velký,tak jsem se neměla čeho obávat.Výsledek byl ten, že jsem měla nejhodnější a nejvychovanější děti, když byli malé.Každý mi záviděl.:-)Nemusela jsem se s nima stydět jít kamkoli, byla jsem na ně velmi pyšná.Také je od malička důležité dítě učit nebát se lékařů.Když to vidím dneska, ty hysterické děcka, když se jim nedej bože potřebuje odebrat krev.To by mě zabilo.Když jsou malé je to brnkačka,protože tvoje slovo a rady vždy sledují a pozorují.Když se ztotožní s tím, že máš pravdu, chovají se dobře.Mě nastali potíže s dětmi až v pubertě, jejich samozřejmě:-)Tam jsem to nezvládla, myslela jsem si když mají dobré základy, tak už není zapotřebí vyvíjet nějaké výchovné taktiky.To byla velká chyba, velký omyl!
Kdybych měla "dítě" na VS a ono by přistupovalo ke mě tak jak tady popisují někteří, že je pro ně normální, doma navařit a uklidit,prost a jednoduše ohleduplnost a takt.Neváhám a solím peníze!Takové "děti" si to zaslouží.Ale takových zase není moc, co si budeme nalhávat.Stále jen mít nataženou ruku a brát a brát, je velmi špatné.Co tím vlastně získáme když jim všechno dáváme bez rozmyslu.Nic!Jen zklamání.Pobavil mě příspěvek od KAJÍKA, nebo jak byl ten nick.Naprosto přesně, výstižně a pravdivě!Jediný velmi rozumný příspěvek.Pustit nebo nepustit si někoho sednout.To je otázka!Naši důchodci mají nožky jak kozenky,polétají půl města, kde je jaká akce,dvě hodiny vykecávájí ve městě rozumy, ale jak vejdou do MHD,musejí sedět.:-)byla jsem těhotná 9 měsíců, když jsem se kymácela tramvají,přede mnou seděl asi 30 letý muž a díval se z okna.Srala jsem na něho:-)Hups, tramvaj zakolísala a s takovým pupkem těžko udržíte rovnováhu, tak jsem spadla na něj.Odřel si hubu o sklo:-)Málem mě zabil pohledem.Tak mu říkám:co čumíš frajere, neměl bys odřenou dršku, kdybys vstal :-)))Taky jsem si raději sedala na schody, a kašlala na to jestli mě někdo pustí a nebo ne.To nemá smysl.
Školičky a ty šílené mamičky.No to mi povídejte.Moje dcera je úplná fůrie,seřve každého, kdo by se jen špatně podíval na její děcko.Ale učit jí,poděkovat,poprosit si,rozloučit se jsem musela já.To si pište, že se to ani jedné z mých dcer velmi nelíbilo - jedině u tebe to musejí dělat, nikde jinde se jich na to nikdo neptá.Jinde at si dělají co chtějí u mě je alespoň základní slušnost bez debat!dnes je mým dvou vnučkám 7 let a jaké je to potěšení, když se ti vrhnou kolem krku a volají ahooooj babíííí :-)