kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

xxy

dobre, tak pre teba je luxus chodit peso, ja ti to neberiem, neviem kde zijes, co robis a podobne. taktiez beriem, ze vo velkomestach sa velmi pesi chodit neda. to prudke zabrzdenie, ako ja neviem, ale ked sa drzis, tak neviem, preco by si mala spadnut, akoze to uz mozes rovno riesit, ze ta na ulici moze zrazit auto a potratis. na tej poste si sa mala vybodnut na radu a ist dopredu a hovorit s pracovnickou posty nech ta urgentne vybavi, ze si tehotna a je ti zle, normalne to tak zenske robia.

GoFruit

Slnovrat toto nevysvetlis ludom co nevedia ake je ked si tehotna a zrazu ti pride strasne zle a veru mozes spadnut aj na rovnom. Alebo ze autobusar moze prudko zabrzdit a poletis.

slnovrat

Pre mňa JE luxus chodiť pešo, lebo na take srandy nemám čas. Spadnúť môže pri prudkom zabrzdeni, čo sa stáva dosť často. A fakt neviem, kde sa v ľuďoch berie toľko neohladuplnosti. Stala som v rade na pošte, s obrovským bruchom, bolo mi zle, že som si musela cupnut, a nielenže ma nepustili, ešte ma jedna predbehla, a ked som sa ohradila tak ešte bola oprskla.

xxy

luxus chodit peso? podla mna je skor luxus mhd, nie? a neviem, preco by mala zena v mhd spadnut? sak ked je tehotna neznamena, ze sa nevie drzat. za dalsie spominala som, ze akceptujem vyssie stadium tehotentva, berem, ked maju zeny opuchnute nohy, takisto ako nepriaznive pocasie ked je velmi hic a zenam JE ZLE. je to lahko rozpoznatelne, ze niekomu nie je dobre. takisto ako aj zdravemu mlademu cloveku moze prist zle a potrebuje pomoc. takisto som povedala, ze koho nebavi mhd, moze ist inac. nemyslela som, ze tehotna zenska ma vysadnut na bicykel a slapat do pedalov. to tam ani nepisem.

slnovrat

Xxy...no pekne názory máš. Za prvé, ked stojí tehotná v buse a spadne, dieťa si môže vazne ublížiť. Za druhé, tehotnym ženám býva často zle a nosiť desať pätnásť kíl navyše neni sranda. A že môže ísť peši, milé, a ked musí ísť busom tak čo? Mám si privstať o hodinu aby som šla peso do práce? O iných povinnostiach ani nehovorím. Niekto tu ma asi priveľa času ked ma ten luxus chodiť pešo.

xxy

koho nebavi mhd, moze ist pesi alebo bicyklom. ja neverim, ze by tehotne nevydrzali v mhd stat (okej, berem vynimocne pripady a vyssie stadia tehotenstva), kedysi tehotne normalne robili na poli a dnes nemozu postat 15 min v autobuse, no cudne. je mile, ak niekto niekomu uvolni sedadlo, ale nie je to nikoho povinnost. tak isto ako moze uvolnit sedadlo 20tka, to moze spravit clovek, co ma 30 alebo 40, 50 tiez, ved ludia v 50tke tiez nie su na pokraji smrti. tych 60 a vyssie by sa zo slusnosti malo pustit si sadnut. ale vseobecne zalezi ako ten clovek vyzera, ked vidim, ze sa ledva drzi tycky, tak pustim, ak vyzera vitalne, nech postoji. z mojej skusenosti v zahranici vacsinou stari ludia drzia hubu a nik necaka, ze ho niekto pusti si sadnut.

Blondula

prezyvka ... :D :D ja som aj pocas tehotenstva bola stihlunka jak lan a brucho co som mala pred sebou vobec nenaznacovalo tucnotu :D :D v uradoch a u lekarov ma normalne pustali dopredu...ale je to tak...ludia radi sedia,co sa budu handrkovat postojacky :D

slnovrat

Prezývka, ale starí ľudia su opotrebovani a nevladzu toľko čo mladí. Tebe úcta k starsim absolútne nič nehovorí.

GoFruit

Stat s dietatom na sebe v mhd je nebezpecne ak by autobusar silno zabrzdil da sa ublizit si adietatu. Inac je satka nieco uzasne. Ale ano nemala som chodit v mhd vsakze. Radsej vsade peso. Ok. Ved v poho.