kult materstva - je precenovany?, alebo nie?

Príspevok v téme: kult materstva - je precenovany?, alebo nie?
111monnika

mam pocit, ze materstvo a vychova deti je kultom, a nie normalnym zivotom, a to sme prezili ako ludstvo az do nasho tisicrocia aj bez priruciek,

sama mam dceru, a pohodovy zivot, samozrejme, tiez som si presla nevydarenym vztahom, konecne si mozem uzivat, realizovat sa, splnat si sny, kedze dcera je uz dospela, slobodna, aj ked studujuca, ja jej poskytujem moju podporu, lasku, byvanie, osatenie, stravu, a konecne sa venujem samam sebe, myslim fakt viac na mna ako donedavna, aj ked dcere sa to velmi nepaci, chcela by viac, ale ak chce, nech si zarobi :)

111monnika

chcem chodit po kulturnych podujatiach, uplne jedno akych (koncerty, divadla, festivaly, kina), nemusim zohladnovat, ci sa to paci aj dcere, chystam sa na par dlhsich ciest, aj poznavacich, aj pobytovych, chodim cvicit, staram sa o seba, paradim sa, ucim sa zabudnuty jazyk, realizujem sa v praci, konecne robim to, co ma bavi,
dokonca aj zmurkam na fesakov :) :) :)

Prezývka55

Ja by som sa hanbil od rodicov si i len poziciat nie ze zobrat.
Ale tie tvoje deti musia byt riadne socky, pretoze v dnesnej dobe deti skoro vzdy zarabaju viac ako rodicia.

111monnika

jedulka, zacni minat na seba, je tolko krasy na svete, budes spokojnejsia,
a hned sa ti budu problemy zdat mensie

jedulka

Ano souhlasím s navrhovatelkou témy. Hustíme do dětí od malička jak si mají vážit hodnoty, věcí,vztahů atp.Přitom děláme přesný opak.Ošetřujeme je, staráme se,div jim nepředkusujeme jídlo a hele ono už je to dospělé a stále natahuje ruku? A proč by jí nenatahovalo, vždyť jsme jí nenaučili jak to v životě skutečně chodí.Jen řečí a řeči.Dětem to jde stejně jedním uchem dovnitř a druhým ven.A aniž by jsme si to uvědomili, vychovali jsme si snoba,který chce všechno a hned ted!!! Já jsem takhle přistupovala při výchově dětí a nezastavila jsem se ani když už byli samostatní a sami vydělávajících.Oni museli mít lyžovačku v Alpách a mami ....:-)Máma kráva zase dala,ale už chtěla nastavit nový režim, nedám půjčím!
Nechtějte vědět sumu kterou mi dluží!Při veškeré mé snaze a skromnosti se z nich stali snoby.Bože, jak mě se tohle hnusí!Ale jaké jsem si je vychovala, takové je i mám.
Měla jsem včas se naučit říct NE!

111monnika

mojej dcere som dala vsetko, co som mala v moznostiach,

venovala som jej kazdu chvilu, robila som jej kruzkoveho managera, pracovala som tak, aby som mohla cas prisposobovat jej aktivitam, nechodila som nikam von bez nej, snazila som sa jej ukazat hodnoty, ktore sa nedaju kupit, a teraz je len na nej, ako svoje veno vyuzijem teraz sa chcem venovat mne,

co je na tom zle?

ebi777

užívať si život na úkor svojho dieťaťa??? a ešte aj provokovať aha ako sa mám dobre,,, ale ty nie, lebo ti nedám ("nie preto,že nemám, ale ti nedám")

príde mi to nanajvýš sebecké

áno, netreba deťom všetko dopriať, odtial - potiaľ, ale toto sa mi zdá skôr sebectvo, ako nejaká výchova pre uvedomenie si hodnôt

som z toho zhrozená