Firma Zepter

Príspevok v téme: Firma Zepter
Ka_ta_ri_na

Ahojte, chcela by som sa spýtať či má z vás niekto skúsenosti s firmou Zepter?
Chcem si kúpiť biolampu od tejto firmy, ale jeden náš známy lekár nás odhovoril, vraj sú aj lacnejšie na tom istom princípe a vraj sú pracovníci tejto firmy dosť vulgárny a robia nátlak.
Ďakujem za každú pripomienku, názor.

Odpoveď na blbosti

Asi závidíte, že si nedokážete kúpiť výrobky skvelej spoločnosti a kupujete lacné čínske výrobky.
Zepter nie je podvodná firma, nikomu netreba výrobky nútiť, zákazníci prichádzajú sami. Nech si každý zákazník vstúpi do svedomia o takýchto firma ani nestojí. Nemusíte dávať kontakt, asi to z nás nikto nepotrebuje. Ani jedna firma nemá neobmedzenú záruku ako Zepter.

Podvedená

Ja som si objednala od nich výrobky a aj som ich riadne splácala až kým mi nezomrel manžel a zostala som sama s deťmi a s hypotékou na krku.
Všetko som firme písomne oznámila, s tým, že tovar doplatím, ale v menších splátkach, čiže nie tak ako je to uvedené v zmluve. Súhlasili.
Tovar som doplatila, keď už dlho nič nechodilo, tak som sa ozvala a oni mi povedali, že oni taký tovar už nemajú a ponúknu mi náhradné výrobky. Prišlo mi z čoho si mám vybrať, lenže to boli výrobky, čo ja nepotrebujem, ale oni mi nevyhoveli. Peniaze vrátiť vôbec nechceli, takto sa to ťahalo pekných pár rokov a nakoniec mi tam zostali peniaze.
Odvtedy nikdy viac. Ľutujem, že som ich vtedy nedala na súd, ale teraz mi právnik povedal, že je to už premlčané a u takej firmy ako je Zepter je to zbytočné po premlčacej dobe.
Keby boli seriózny, tak tie peniaze by boli vrátili, však ako mi aj povedali, je to bezdôvodné obohatenie.
Samozrejme vyvolávajú mi dodnes, pozývajú ma na stretnutia a potom sú pobúrený ak ich odmietnem.

Ju_Ha

Zepter, to jest absolútne neseriózna firma, která prepracovaným spôsobom láká, klame a doslova okrádá svojich zákazníkov, a to pravdepodobne celkom legálne.
Poznám pár ľudí, ktorý majú na krku exekútora, za tovar, ktorý ešte nemajú, ale ho už ďalej nevládali splácať, prípadne ich naň nahovorili a veľakrát ani nevedeli a dali sa namotať.
Naletelo im už hodne ľudí, lebo vyvolávajú a zastavujú vás s anketami a lákajú a na darček, ktorý veľakrát predsavuje centovú škrabku na zeleninu a má za následok nekonečné otravovanie.
Robila som pre necelé 2 mesiace a hoci som sa dala zlákať inzerátom ako asistent v kancelárii, skončila som na ulici ako anketár a neskôr telefonista. Vraveli mi, že ak nemám dosť kontaktov z ulice, existuje telefónny zoznam, internet a volať sa dá. Veľakrát som odpozorovala, že vypočítala ľuďom splátku a automaticky pýtali občianku a už aj písali zmluvu a aj home credit.
Cieľom je predať výrobok.
Ja som mala vždy firmu ako veľmi solídnu, ale môj názor sa totálne zmenil. Nie je chyba vo výrobkoch, ale vo firme. Nechcela som tam zostať a predávať predraženú lampu na všetko, robiť sa veľkou, ako im chcem pomôcť so zľavami a vyťahovať cenník s dvomi cenami, lákať ľudí na centové darčeky a robiť nátlak a popritom sa tváriť ako výborne firma prosperuje. Mala som tú česť si vypočuť ako prosperuje a ako treba robiť obraty, lebo je malý a podobne.
Ďakujem, nikdy viac ani ako spolupracovník a ani ako zákazník.

M-Mm

Problém je aj s firmou. Ja som mal pokazenú biolampu, rozobral som ju s jedným známym a bolo jasne vidieť, že čo jej je. Volali sme na firmu, chcel som súčiastky - konkrétne žiarivku a oni, že mi ju nepošlú, lebo je špeciálna a neviem čo ešte. Vraj, ju opravia, treba ju poslať a stojí niečo okolo 20 - 30 eur ak nič iné s ňou nie je.
Naštvalo ma to, rozprával som sa s jedným známym a ten ma vysmial, vraj mali tú istú vadu a za 90 centov si kúpil do nej žiarivku a má pokoj, tak som to vyriešil aj ja.
Je predsa nemysliteľné, aby ma firma viazala nato, aby oni opravovali môj výrobok, ktorý som si zakúpil. Ak si chránia výrobný proces, tak už asi každý vie, že vnútro biolampy má hodnotu asi tak 15 - 20 eur, čo oni predávajú za 500 - 800 eur.

1Partizán

Nie je problém so spoločnosťou a ani s výrobkami, ale s poniektorými ľuďmi.
Už hodne rokov ma informujú o výrobkoch a niektoré výrobky som si aj kúpil a vidno ten rozdiel medzi jednotlivými ľuďmi.
Keď som pre manželku kupoval prvú sadu hrncov, tak som ju kupoval od jedného pána, ktorý bol naozaj profesionál. Bolo na ňom vidno, že hrnce používa aj tak a je presvedčený o tom, že sú to dobré výrobky.
Potom prišla lampa, tá bola od jednej pani, ktorá už pre firmu ani nepracuje, ale tiež to vedela podať. Aj v prvom a aj v druhom prípade sme dostali niektoré výrobky do plusu a do daru som dostal vtedy aj sadu kvalitných nožov, len tak. Teraz čítam, že ich ponúkajú, aby si ich ľudia kúpili.
Teraz som si chcel dokúpiť niektoré nádoby a raz som natrafil na ich pobočku, s tým, že sa poinformujem. Pani bola milá až to doby, kým zistila, že od nej nič nekúpim. Potom už len slovník bol zúžený na hm a falošný úsmev.
Nakoniec ma zavolala druhá pani, do telefónu bola pohodová, nenútila ma na nič. Bol som na stretnutí aj s manželkou a hoci som mal v pláne len drobnosti, kúpil som aj hrniec a aj do plusu. Bola to normálna pani, netlačila, nebola falošná, nechala nám čas na rozhodnutie. Teraz som síce nože nedostal, ale dostal som celkom pekný darček a som spokojný.
Odvtedy viem, že budem kupovať už len od tejto pani.
Čo ma štve, tak to si otravné sms od spoločnosti. Gratulačné blbosti, informácie o tovare, platbe, však nie som analfabet ani postihnutý, aby som si to nevedel odsledovať.

......

Jednoznačne v dnešnej dobe neodporúčam púšťať cudzích ľudí do domu/bytu. Zato, že niekto pracuje pre firmu Z., ktorá už má otrasnejšie meno aj "šmejdi", môže byť kľudne nejaký podvodník. Ak náhodou podvodník nie je tak, veľmi ľahko sa vám môže stať, že sa dotyčného nezbavíte, kým si neobjednáte výrobok, alebo vás na niečo nenahovoria. Dnes už existuje net, takže výrobky si predsa môžete objednať aj tam a za lacnejšie peniaze. Píšem z vlastnej skúsenosti, nakoľko ma jeden známy, ktorý pracuje pre Z. už roky nahovoril na vákuovací systém a to vraj v akcii a ako pozdejšie vysvitlo tak mi predal vlastný "starý" typ, v starej farbe a za 2násobnú cenu ako stála nová sada. Hlavne, že reklamovať nemôžem, lebo firma kašle na svojich podvodníkov a on mi dal faktúru pod svojim menom a firmou. Firme je to asi jedno a mám z nich pocit, že ak sa na firmu obrátite so sťažnosťou, tak sa tvária, akoby práve mňa tam ani nepotrebovali a čo ich asi tak obťažujem ak si nič nechcem kúpiť.
Inak kontakty podľa mňa majú aj z telefónneho zoznamu a určite by som upozornila, že aj mňa nalákali vraj na výhernú anketu a potom sa mi známy vysmiali, že ich podporujem kontaktami. Netreba im dávať nič a hlavne nie telefónne číslo a ak aj, tak naschvál zlé.
Ináč, viem, že majú povinnosť zverejňovať prezentácie na stránke SOI a veľakrát na to kašlú. Ak sa k vám dotrepú a neželáte si ich, jednoducho im povedzte, že ak nezmiznú zavoláte policajtov, alebo ich nahlásite.

Daňková

Prosím, poraďte mi ako sa úspešne brániť voči tejto firme?
Bola som v kúpeľoch, každý týždeň tam boli ľudia z tejto spoločnosti a predávali svoje predražené biolampy za vyššiu cenu ako sú ponúkané na internete. Boli neskutočne dotieraví, ak ste si nič nekúpili, tak boli drzí a navyše ten neskutočný nátlak. Bolo mi ľúto starších ľudí, lebo na tých doslova tlačili. Ja už tiež nepatrím medzi 30 - 50 ročných a deti ma z domu pustili, aby som niečo neskúsila kúpiť a ak aj, tak, aby som im hneď volala a zrušia to.
Prišla som domov a tu mi zastali rovno pred domov. Nie a nie odísť, chceli ma nahovoriť na hrnce, alebo upratovací stroj, len, aby som niečo kúpila. Dnes mi volali už minimálne dvaja od tejto firmy a silou mocou sa dobíjajú k nám, alebo ma pozývajú do ich prezentačných kancelárií. Nato, dnes manžel doniesol ešte aj pozvánku do jednej reštaurácie.
Je to už veľmi veľmi otravné, tak chcem vedieť či existuje nejaká obrana, príp. odkiaľ vlastne majú na mňa kontakt, lebo nikdy som nič od nič nemala. Čo bola zmluva, bola na dcéru, ktorá už má 12 rokov iné meno, iné bydlisko, telefónne číslo. Dokonca sme tu ani nebývali. Ak sa ich spýtate odkiaľ majú kontakt, tak vraj od firmy.

ZuzinaZel

Ahojte,
ľudia ide ma vystrieť. Objednala som si od Z. odšťavovač a dnes som v Lidl-i objavila taký istý, akurát v sivej farbe a aj parametre má také isté. Predpokladám, že tovar už firme vrátiť nemôžem, že? Mám ho už takmer mesiac.

Lenka281

Ja som si biolampu zakupovala v zdravotníckych potrebách na Františkánskom námestí v PO. Stála o nejakých pár eur menej ako u reprezentanta a nikto vás potom nebude otravovať. Takisto 5 ročná záruka a dá sa kúpiť aj na splátky, myslím cez Quatro a lampu máte hneď, nesplácate firme a tŕpnete, či ju vôbec doplatíte a či firma nekrachne aj z vašimi peniazmi.
Mne sa pani síce oháňala, že tam nemám darček, ale môžem sa im vykašľať na darčeky, však mi pripadajú akoby vymetali sklady. Pre mňa sú darček menšie peniaze.
Okrem toho si tam viem objednať aj ten sprej a dokonca aj adaptér na staršiu lampu, lebo moja známa reprezentantka mi nebola schopná ho zohnať ani za 3 mesiace.

Ayres

Nože kupovať? Však v Zepteri sme vždy mali nože ako darčeky, inak boli sakra drahé (boli v kufríku a platil sa kufor). Ako viem, aj teraz ich dávajú ako darčeky, takže to je len o ochote reprezentanta, či chce alebo nie.