Ahojte, chcela by som sa spýtať či má z vás niekto skúsenosti s firmou Zepter?
Chcem si kúpiť biolampu od tejto firmy, ale jeden náš známy lekár nás odhovoril, vraj sú aj lacnejšie na tom istom princípe a vraj sú pracovníci tejto firmy dosť vulgárny a robia nátlak.
Ďakujem za každú pripomienku, názor.
Firma Zepter
Ja som im našťastie nenaletel. 3 roky som bol bez práce a už som sa zmieril s tým, že s 2 VŠ budem robiť obchodného zástupcu. Absolvoval som viac pohovorov na túto pozíciu, všetky boli individuálne, ale poviem vám, ani na jednom odo mňa nechceli, aby som stál na ulici a doslova kradol kontakty. Kradol je to správne slovo, lebo ľuďom by ste nemohli povedať ani to, že ste od spoločnosti Zepter a ani to, že sa nejedná o žiadne žrebovanie a výhry, ale dotiahnutie na prezentácie a nútenie na nákup. Mali ste v ľuďoch doslova vyvolať dojem, že oni tie výrobky potrebujú a mali sa cítiť trápne, že dostanú drobnosť a bez zmluvy by nemali odísť.
Už som podpísal mandátnu zmluvu, dokonca som mal istých ľudí, ktorí výrobok chceli a stretol som bývalého spolužiaka z priemyslovky, ktorý býva na trvalo v ČR. Vyrozprával som mu svoj príbeh, on vytiahol tablet a vyhľadal mi článok, ktorý ma presvedčil, že Zepter je obyčajná firma plná podrazníkov. On pôsobí pre Mostenskú solidaritnú spoločnosť a práve oni vybojovali jednej českej mandatárke provízie, ktoré jej firma nevyplatila, takže ona vlastne robila zadarmo, teda na účet svojho manažéra. Jednalo sa o priamu akciu a bolo o nej počuť aj v BA a v Brne (na nete sa dá nájsť doteraz). Firma sa tvárila, že je hluchá a slepá a problém akoby nebol, im išlo o dobré meno firmy, tak sa hrali na mŕtveho chrobáka. Potom v prípade šaškoval právnik, ktorý bol zjavne väčší podrazník ako firma samá (inak by tam nebol) a ešte sa aj vyhrážal. Nakoniec akcia dopadla v prospech pani a firma spadla na papuľu. Teraz už aj v SR patrí Zepter do Čiech, ak dobre viem, je vedená tým istým vedením, takže ďakujem, ale viem si predstaviť aká je a ako funguje.
Teraz sám podnikám, úspešne a sám som v pozícii keď potrebujem sem tam nejakého spolupracovníka. Zopár ich prišlo, ktorí mali v životopise spoluprácu s Zepterom a boli to všetci ľudia, ktorí doslova nadávali na firmu, lebo tam sa zarobiť nedá, teda iba vo funkcii. Podľa nich sa zarobiť ani nemôže dať, lebo firma tlačí peniaze do honosných všelijakých stretnutí, mega darčekov pre ľudí, ktorí žijú z práce malého reprezentanta. Manažéri potom drbú malých, aby robili, lebo robiť musia a prichádza psychický nátlak. Doslova v nich musia vyvolať dojem, že Zepter je naj a problém čo existuje skutočnosti nie je. Potvrdili mi to minimálne 5-ti. Neprijal som ani jedného z nich, nakoľko podvodníkov neprijímam a mám dojem, že pri firme pracujú len taký.
Výrobok od nich mám jeden, ale telefonujú mi niekedy aj 5krát za týždeň a mútia rozum. To je už obťažovanie zákazníka. Kto má chuť môže si vyhľadať na nete Mostenskú solidaritnú spoločnosť a potom sa slobodne rozhodnúť pre alebo proti Zepteru.
Ja som si dlhé roky objednávala výrobky cez jednu pani od firmy a bola som s ňou relatívne spokojná. Nikdy na mňa netlačila, nič, ale potom začala otravovať s každou blbosťou a keďže vedela, že zakaždým si niečo kúpim, tak bola neodbitná. Po čase som jej zlomila "rožky" tým, že ja si už objednávam cez internet a ona, vraj firma nato nie je súca, aby sa jej výrobky objednávali cez net. Ja jej nato, však asi ich nikto nenanútil zakladať e-shop, či hej? Odvtedy jej surovo vypínam telefón.
Poviem vám, tam mám istotu, že tovar dostanem, že ma nikto nebude otravovať a loziť ku mne do bytu a rečniť o ničom, kým si niečo nekúpim. Zbytočné držať tých drzých ľudí pri firme. Píšete, že pracovníci sú drzí, ja som mala známu, ktorá sa aj pochválila, že robí viac vo firme ako reprezentanta a bola totál pod úroveň, v živote by som od nej nič nezobrala. Takto mám pokoj už aj od tej, ktorá chodila ku mne. Ináč, oni radi zamlčia nejaké drobnosti a potom zistíte, že to, čo ste si objednali, ste si vôbec ani nemuseli, len boli neoblomný.
Mne nech nikto netvrdí, že Zepter je poriadna spoločnosť. Bola som pozvanú na jednu akciu k výročiu spoločnosti na jednu nemenovanú pobočku spoločnosti. Hoci ma nikto nevolal na prezentáciu, nakoniec aj tak bola a okrem toho mi sľúbili darček a aj pre kolegyňu, ktorú som tam doniesla a dostali sme také malinké handričky na okuliare, ktoré nemáme. Nám sa zapáčili magické utierky a pýtali sme sa tej pani, ktorá nás pozývala, že by sme chceli ale len veľkú bielu a ružovú a prípadne mop. Vtedy mi tvrdili, že sa to osobitne kúpiť nedá. Odišli sme, že tak kupovať nebudeme a zrejme kúpim od jednej konkurenčnej spoločnosti, lebo tam je všetko na kusy. Toto bolo okolo 15.00 a na druhý deň ráno mi volala druhá pani, vraj nejaká nadriadená, že ona mi to tak vie zabezpečiť a pre mňa to spraví. Odmietla som a odvtedy od nich nechcem nič. Je to zarážajúce, že sa takto správajú a odvtedy ma už kontaktovalo ďalších pekných pár ľudí, že prídu s novinkami a so šrotovným na biolampu a na prečistenie hrncov a neviem čo všetko. Raz sa ku mne už takto nasáčkovali, vyplnili nejaký papier o neviem akom servise a keď som im povedala, že ja chcem o tom kópiu, tak radšej roztrhali papier. Aj vtedy bolo cieľom len predaj.
Finančná správa to istí: daňový únik = trestný čin, tam vám aj povedia, či vám boli povinný vydať doklad z registračnej pokladnice, inak Zepter má povinnosť (povinnosť nemajú advokáti, notári, lekári, ...) a či bol doklad falošný alebo nie.
Dvom - trom naparia poriadnu pokuty a ostatní sa schladia a bude menej podvodov.
Inak, ako si to môžete nechať, že zaplatíte za bioptron nemalé peniaze a nemajú pokladničný doklad? Viete, že ste spoluúčastníkom na daňovom úniku?! Určite by som to riešila, takto nemáte záruku, nič. Ak to nevyriešite s firmou, tak so súdom a určite upozorniť SOI na túto osobu, alebo FS. Meno sem nepíšte, môže vás zato daná osoba napadnúť. Neupozorňujte danú osobu nato, lebo sa vám pomstí, riešte rýchlo a bez upozornenia.
Ak nie je ešte 14 dní od prebratia tovaru, treba ho jednoducho zbaliť a poslať na firmu. Do tej doby nemusíte ani odôvodniť prečo ho vraciate, po tej doby už odôvodnenie treba.
Inak existuje niečo také ako zavádzanie zákazníka, takže myslím, že takéto niečo by obstálo, hlavne ak si nájdete dobrého právnika.
Zepter už nie je to, čo dakedy bolo. Niekedy prišli za vami, ak ste nič nekúpili, bez slova odišli a boli milí. Teraz za vami prídu, nezodvihnú sa kým niečo nekúpite, prípadne ak aj poviete, že nič nechcete, aj tak budú núkať. Sú neoblomní, doslova drzí a sú schopní vám predať všetko aj keď vedia, že to neslúži nato, načo to prezentujete.
Mne teraz núkali biolampu na nádorové ochorenie, vraj odporúča lekár. Informoval som sa u jedného onkológa, tak mi povedal, že možno to odporúča jeden podplatený lekár firmou, ale nádory a biolampy sú od seba moc ďaleko a potom tu nejaký šašovia budú písať o Hypokratovej prísahe. Ja som sa k týmto príspevkom dostal až teraz, ale to je na zaplakanie. Naozaj by sa spoločnosť mohla zamyslieť nad názorom ľudí a taktiež nad tým kam sa dopracovala. Takisto by stálo zato, aby sa zamysleli aj dealeri, nakoľko sú horší ako šmejdi.
Tiež behám po kúpeľoch, bežne sa tam objavujú, žiadna pokladňa, bločky, ale otravovanie a jednanie ako na trhu. To naozaj netrápi inšpekciu, že šmejdi verejne okrádajú štát? Ja tiež podnikám v službách a ak nedám blok, tak mám na krku daňovákov a obchodnú inšpekciu.
A k tej indukcii. Na indukciu idú iba hrnce ktoré magnetizujú, čiže väčšina dostupných hrncov na trhu, ale Zepter samozrejme nie.
Ja som tiež rozšírila rady nespokojných ľudí s firmou. Pred pár mesiacmi som vyhľadala jednu obchodnú zástupkyňu firmy, s tým, že mám záujem o hrnce, ale nech mi o nich niečo povie a či budú pre mňa vhodné, nakoľko chcem indukčnú platňu.
Ona mi povedala, že to je všetko v poriadku a samozrejme pôjdu aj na indukciu. Teraz som dostala hrnce, indukčnú platňu už mám a hrnce na nej nejdú. Zavolala som panej a tá za mnou doletela a vyvalila na mňa oči, že som jej nepovedala, že indukčnú platňu nechcem od nej!! Už aj vytiahla zmluvu a keď som sa jej spýtala, že čo s ňou chce, tak mi povedala, že asi tie hrnce chcem aj používať keď ma už stáli vyše 1 tisíc eur, tak vraj si mám dokúpiť indukčnú platňu za nejakých 300 eur. Odišla s ovisnutým nosom keď som jej povedala, že indukčnú platňu mám a aj hrnce, síce staršie, ktoré na nej fungujú a tieto radšej vyhodím a kašlem na podvodný Zepter.
Biolampu som využíval v kúpeľoch v Bardejove a tam ju poniektorí aj odporúčali na procedúrach.
My máme od firmy vysávač so žehličkou a to je úplne nahovno. Neohrieva vodu, proste nula za toľko peňazí. Vraj, to mám poslať do Blavy a opravia mi to, ale za také peniaze by to mohli prísť opraviť aj k nám do Čadce. Kašlem nato.
Neplatíš za záruku, to majú jedno z obchodných ťahov. Ja som tak kupovala nedávno a teraz som pozerala, za záruku na 5 rokov mám nulu. Cena je 701 eur, teda pred mesiacom bola a cez net je 680, ale to nie je priamo cez Zepter, ale nejaký Unizdrav a tých 20 eur mi zato nestojí, aby som potom nemala istotu. Ak dobre viem, tak pri internete sa ale platilo za záruku na 5 rokov, ale prever si to.
Ja by som tiež súrne potrebovala biolampu a to už pekných pár mesiacov, lebo ju máme požičanú, ale ja už nemám dôveru voči firme.
Niekedy tvrdili, že originálna biolampa je len jedna a zásadne sa dá nakúpiť len prostredníctvom reprezentantov, ale teraz mám pocit, že firme je to už jedno, či ju predá u číňaňa, alebo na ulici, len nech má z toho peniaze. Kde mám záruku, že ak si kúpim biolampu, tak je to originálny Zepter výrobok? Mám obavy z toho a taktiež z toho, že to už nie je tá kvalita ako bola. Každý tu píše, že väčšina sa vyrába v Kórei a kdekade a presne toto som chcela obísť.
Uvažovala som, že na nete je lacnejšia, ale neviem či je to originál, ale to už vlastne neviem ani u firmy. Takisto sa mi to zdá zaujímavé, že sa platí za záruku. Jedna pani mi nechala cenník a v tom je napísané, že ak chcem k 2 ročnej záruke ešte ďalšie 3 musím si zaplatiť vyše 150 eur. V cenníku sú navyše 3 ceny, takže každý si predáva asi za koľko vie.
To sa ešte tešte, že ste tovar dostali a to hneď pri zaplatení. My sme sa dali zlákať na odšťavovač od nich, stál takmer 500 eur, zaplatili sme ho a namiesto tovaru sme sa dočkali, iba strohého listu, že tovar nám nebude dodaný, nakoľko nie je na sklade a dostaneme ho pozdejšie. To pozdejšie boli takmer o 2 mesiace a teraz som zistila, že je mierne odlišný od toho, čo som si objednala. Okrem toho, moja známa kúpila takmer dizajnovo zhodný od inej firmy, taký istý aj výkonom, ale za štvrtinu ako tento v Zepteri.
Keď som sa rozčúlila na pani čo som od nej kúpila odšťavovač, tak mi odvrkla, že predsa sa mi ospravedlnili a dostala som darček, dokonca pri kúpe a aj za ospravedlnenie od nej a inak sa mám naučiť čítať, lebo na zmluve mám, že majú na dodanie tovaru 150 dní!!! Tak nikdy viac. Platíte firme vopred splátky, potom majú 150 dní na dodanie tovaru, čo je 5 mesiacov a oni obracajú vaše peniaze. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to svinstvo. Ľudia, pred tým ako niečo podpíšete si prečítajte zmluvu a viem, že vás budú súriť, tak im povedzte, že vy máte čas a ak oni nemajú, tak môžu ísť. Každý deň vás budú aj tak otravovať aj 2 - 3 a nemusíte sa báť, že si nebude mať od koho kúpiť výrobok. Inak tie darčeky, čo mi vyhadzovali na oči, bola jedna škrabka, ktorá nestojí za nič (mám od Tupperware a je lepšia) a druhý bola lupa s baterkou, takže niečo smiešne. Mám chuť jej tie smeti vrátiť a aj ten vychýrený odšťavovač, ktorý sa mimochodom vyrába v Kórei.