IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

Snapadom

Whee_ee, nie si nahodou v Blave? Hladame niekoho, kto by nam dokazal vyvinut soft na obsluhu v restikach. Malo by to fungovat v tabletoch. Ak by si mala zaujem, napis mi na p_tkac@yahoo.com napisem podrobnosti.

RNG

Jednym z kriterii inteligentneho a vzdelaneho cloveka je, ze vie, ako malicko vlastne vie.
Len naozastni hlupaci si namyslaju, ze vedia vela.

Filipova

Zrazu v tejto téme zistíme, že každý druhý je na Slovensku génius s IQ nad 135 :D

Fuuuha... nieco tu nesedi... ;)

luciano

Aj ja som si dal urobiť IQ test v mense a vyšlo mi 166 bodov. Takže som akože génius. To samo o sebe dokazuje, že tieto testy sú nanič, pretože ja sa považujem za hlupáka.

whiteamerica

p.d.

mne povedala ze sa hodim za pas..
hovori sa ze IQ test nemozes ovplyvnit.
ehm, nikto iny z triedy nedostal 75 bodov :D

p.d.

Mna jedna psychologicka priam donutila, aby som si dal spravit IQ test. Ja som nikdy nechcel poznat svoje IQ. Odvtedy beriem Lucetam na prekvrenie mozgu:)))