IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

lampaaaaaa

zaujimave je, ze iq nad 130 ma len okolo jedneho percenta ludi, ale ked dojde na diskusiu "kto ma ake iq", tak ma iq nad 130 minimalne 70% diskutujucich... :D

Meretseger

Všetci mi hovoria, aká som nadpriemerne inteligentná a pritom sa, ako píše luciano, cítim ako totálny idiot. IQ testy som si nerobila, lebo to skrátka viem, tak načo vyhadzovať peniaze na niečo, čo mi to len potvrdí. Ale ako ľudia už po 10 minútach rozhovoru spejú k názoru o mojej vrah (ha!) vysokej inteligencii je vec, ktorú som doteraz nepochopila :D
Okrem toho ťažké hypoglykémie znižujú IQ, takže po tej blbosti, čo som spravila pred pár dňami, ho mám takmer iste znížené, otázne len je, o koľko. Niežeby bol vidieť nejaký rozdiel :D

whee_ee

shy, hahaha :D Možno naopak :D Vravím, tam vôbec nejde o nadobudnuté vedomosti, príprava je nulová :) Ja som tam šla hlavne preto, ako som písala vyššie, aby som si splnila taký detský sen -> stať sa členom Mensa. Už len uhradiť členské :D Keď viem míňať na hlúposti, tak prečo nie na sen, všakže :)