IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

papierik

ako moc sa ten oficialny test odlisuje od toho online testu na www.mensa.sk ? viem len ze tu je 30 otazok na 25 minut a oficialny trva 40 minut, no neviem kolko tam je otazok a aka je ich narocnost v porovnani s tym online testom.

p.d.

Kamarati si dali spravit IQ testy u psychologicky. Vysiel prvy a krici: mam 70!!! Vysiel druhy a krici: mam 72!!!
Potom sa rozpravali a zistili, ze nevedia, ze co to znamena, tak sa isli opytat psychologicky.
A ona im na to: to znamena, ze ste na urovni debilov:DDD
Aj ja by som chcel taky test, pri ktorom by som mal vysoke IQ. Na strane druhej si myslim, ze ak prezije jednobunkovy organizmus, tak mam asi vacsie sance:)

RNG

Moj syn, jeho zena a dokonca aj moja 6 rocna vnucka su clenovia Mensy.
Vysoke IQ nedava ziadnu zaruku uspechu, ale spravne vyuzite da moznost tvorcej roboty.

Ze mnohi s nizkym IQ a vzdelanim mali uspech v podnikani len odraza skutocnost, ze sa pustili casto bez pochopenia do podnikania a mali stastie, neskor si nasli zamestnancov s lepsim vzdelanim a IQ, ktori za nich urobili robotu.

Aja02

Ja som na takomto teste nikdy nebola, asi dvakrát som si robila taký test na internete a vždy mi vyšlo okolo 110- 115, ale to asi nie je objektívne. Viac by ma zaujímalo to IQ, ktoré sa týka všeobecného rozhľadu. Idem to pozrieť na net. ;)
Koľko si tam mala otázok a aký bol časový limit? Mala si pekný výsledok. :)

whee_ee

Aja, takto oficialne netusim :-) Treba ist do Milionara :-D Btw, ja som cakala iq cca 135, preto som tak prekvapena, navyse som bola v strese :-D

Aja02

A dá sa niekde spraviť IQ test, ktorý sa týka všeobecného rozhľadu, resp. získaných vedomostí? Mňa by skôr zaujímal ten. Chcela by som vedieť, aký by mi vyšiel výsledok. :)

whee_ee

Ja tu nechcem riesit suvislost vysky iq a hodnoty zivota, to by som tu pisala do rana o mojom psych.stave a vnimani sveta :-D taktiez chcem podotknut, ze sa jedna o vrodenu inteligenciu, nie ziskanu (vseobecny rozhlad atd) :-) ale pohybujem sa v IT. Mna skor zaujimal vas nazor na narocnost testu, pokial s nim mate skusenost :-) Kazdopadne dakujem za odozvy!