IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

whiteamerica

podla mna to je tiez tak, ze clovek vidi ulohu a hned mu skoci do hlavy riesenie..
bud dobry postreh, alebo proste inteligencia :D

whee_ee

Natrénovať sa to podľa mňa nedá, buď vidíš alebo nevidíš :) O vstupe do Mensy som snívala odmalička, vždy ma bavila matika, logika, počítače, a zhodou okolností som sa dopočula o nastávajúcom testovaní, tak som si povedala, prečo nie? :) Onedlho budem mať 22, venujem sa IT (aj keď ľudia ma na to vôbec neodhadujú, fyzicky im nesedím do šablóny, ach, tie predsudky ;)) a tak :)

papierik

whee
fuha, za 10 minut? to aj mas nejak natrenovane tie testy, alebo si sa o tom proste dozvedela kdesi, ze nieco take existuje a uz ti to slo tak rychlo? ja kym si uvedomim vsetky suvislosti tak mi to chvilu aj trva.. :D
a este by som sa chcel spytat ze kolko mas (cca) rokov a co studujes, alebo kde pracujes (aspon okruh;))? to len tak zo zaujimavosti ze co robi clovek s iq 150 :D

whee_ee

Filipova, s tou dobrotou súhlasím, no toto je akosi zvláštna doba, nepáči sa mi, z hľadiska medziľudských vzťahov určite nie ...

whee_ee

Papierik, v oficiálnom boli úlohy 3x3 a na výber zo 6 (alebo 8?) možností. Neviem posúdiť rozdiel náročnosti, obidva mi prídu relatívne jednoduché a rýchlo zvládnuteľné (tento na stránke som práve spravila za cca 10min), ale ten oficiálny bol asi o niečo náročnejší, no možno to tak vnímam len preto, že som bola predsalen unavená z cestovania atď, a teraz ležím v posteli :D Čas však nehral pri hodnotení rolu. Či zvládneš na mieste za 10 alebo 40 min, nezaváži to :)

Filipova

A úplne najviac by sa dnes mala vážiť (zlatom) ľudskosť, dobrota (nie hlúposť), férovosť.

..ale to už patrí do inej témy.. prepáčte, nechala som sa uniesť :-)

Filipova

Inteligenčnému kvocientu sa dnes prikladá prehnaná dôležitosť.

Za asi najčastejšiu (slušne vyjadrenú) nadávku sa dnes používajú vyjadrenia typu "IQ hojdací koník", neinteligentný, atď.. pričom najčastejšie sa na tú údajnú inteligenciu odvolávajú ľudia, ktorí ňou až tak neoplývajú.

Inteligencia nie je všetko a často je práve tento "druh" nešťastný..

"Priemerný človek s jasne vytýčenými cieľmi predstihne génia, ktorý si nie je istý tým, čo v živote chce." -- Dan Miller

papierik

aha, tak sorry otazka na pocet uloh je uz zodpovedana nizsie:)
stale by ma ale zaujimala ta uroven obtiaznosti v porovnani s tym online testom...