IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

detox-girl

teraz som nepochopila. kto ma teda to vysoke IQ, ty alebo tvoj priatel? lebo moja spoluziacka nepotrebuje na riesenie prebehnut celu zemegulu, vie ho okamzite.

jedulka

..ještě dodám, že se stává velmi často,že vidím řešení okamžitě,prostě jednoduchý selský mozek a on nad tým dumá a když chci aby dumal na hlas, tak mi vylézají oči z důlků, kudy na to jde?Obejde zeměkouli než se dostane tam kde je to vidět na první pohled.

jedulka

mě to celkem zaujalo,žiju s přítelem z SVK s vysokým IQ.často se dostáváme do situace když je zapotřebí něco řešit, že mu vůbec nerozumím a ani jeho přátelům.Oni tvrdí se slušností většiny slováků, že to není moje chyba,když jim nerozumím ale jejich, když mi to neumějí vysvětlit.Když si teda potřebuji s přítelem něco většího vysvětlit, tak jsem se naučila používat tužku a papír, to co on nechápe, tak nakreslím.V tom mi to vysvětli on po "svém" a na tom papíru nám vyjde, že oba mluvíme o jednom a tom samém jen on prostě nějak jinak.Mě vždycky přijde jako by se škrábal pravou rukou za levým uchem.Jak to tady vidíte vy?

detox-girl

treti rok studujem na vs v blave. chodi s nami aj kocka, ktora skoncila skolu pre nadane deti, takze urcite ma iq vysoke, lebo viem ze tam je nejaka podmienka studia tusim nad 140 iq. no a musim povedat ze je uplne ina ako my ostatni. vela toho nenahovori ale ked nieco povie tak jej niekedy az nerozumieme. zase ale ked je treba nieco riesit okamzite vie ako na to. je velmi bystra a ma take nejake ine myslenie. aj ked ma tolko rokov co my tak je ovela serioznejsia a scitanejsia. alebo je to len tou inteligenciou? neviem to posudit, ale pre nu to musi byt dost na figu, lebo sa nedokaze tak odviazat ako my a je dost osamela. takze si myslim ze to bohvie aka vyhoda ani nie je ked ma clovek to iq take vysoke. medzi tou vacsinou, ktora je sotva priemerna, sa taky clovek musi citit strateny.

whee_ee

Platí sa cca 20€ na rok. Pokiaľ dosiahnete požadovanú výšku IQ, neznamená to, že sa automaticky musíte stať členom, je to čisto na Vás. Mensa Slovensko patrí pod Mensa International, takže si nemyslím, že by zámerne klamala, no keďže je to neziskovka, ktorá vydáva časopisy pre členov atď, organizuje stretnutia, výlety, tak musia z niečoho žiť :D Keď budem v BA, chystám sa na nejaké stretnutie, veľmi ma zaujíma, či diskusia bude na inej úrovni (tým nemyslím nižšej, pretože sa viem samozrejme aj s "nemensákmi" dobre porozprávať a určite ich nepovažujem za hlúpych alebo menejcenných, ale proste inej) ... alebo radšej takto .... zaujíma ma, či diskusie budú proste iné ako keď sa rozprávam s rovesníkmi atď. Niekedy mám otázky, ktoré považujú za hlúpe, resp. ľudia sa čudujú, prečo sa takými vecami zaoberám, no mne nedajú spávať a možno sa v tejto komunite nájdu ľudia, ktorí budú premýšľať rovnako a možno ma to akýmsi spôsobom obohatí. A možno nie. Kým nemám skúsenosť, nemôžem to povedať :) Každopádne ja to beriem ako splnenú úlohu v todo liste, a to je príjemný pocit :D Hlbšiu podstatu pred testovaním som neriešila, nebola to pre mňa priorita, proste som cca od 6 rokov chcela skúsiť oficiálny test, tak som tam šla :) Ale ako vravím, ak sa mi podarí prekusnúť socfobiu, tak sa stretnutia zúčastním a uvidím, či sa tam konečne nájde niekto, kto pochopí moje myšlienkové pochody aj bez únavného vysvetľovania, ktoré aj tak väčšinou končí neúspešne alebo rezignáciou :D

Aja02

Pár otázočiek.

1. V Mense sa platia príspevky? Koľko?
2. Mensa je združenie, ktoré má združovať ľudí s nadpriemerným IQ, nie? Čo iné je jej úlohou, aké nadčasové a inovatívne riešenia tá organizácia priniesla?
3. To sa fakt nájdu ľudia, ktorí majú nadpriemerné IQ a dobrovoľne vstúpia do takejto organizácie, kde za svoje IQ musia platiť? :D
4. Čo máte z toho, že ste v Mense? Ako člen máte nejaké možnosti, výhody?

darijaja

Aj ja gratulujem k takemu vysledku. Myslim, ze testom Mensa sa da dôverovat, ved z akeho dôvodu by im malo zalezat na tom, aby sa členmi Mensy stali aj ludia, ktori iq nad 130 nemaju?? Len kvôli členskému príspevku? IQ je o rychlosti myslenia, vynaliezavosti a videni roznych súvislosti.. Pokial je dokazané, že takto zmýšľajú prevažne ludia s vyšším iq ako 130, tak je pre Mensu lepšie si tam držať len takýchto ludí a nie len kvôli členskému podsúvať kadekomu falošné výsledky testov s vyšším dosiahnutým iq..Len tak ako organizácia dokážu to, o čo sa snažia a to priniesť svetu nadčasové a inovatívne riešenia a prispieť tak k rozvoju ľudstva.. Tým nechcem podceniť ľudí, ktorí majú nižšie iq, ale dobrý nápad je dobrý nápad.

p.d.

Staci byt len trochu kreativny a vsetko bude ovela lepsie. Len hlupaka napadne, ze najlahsie pride k peniazom tak, ze bude kradnut.