IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

whiteamerica

whee_ee

vidis, presne odtial to mam ;)
(to mam z depiek :D )

ved pisem, staci vidiet a riesenie mas v hlave :D

whee_ee

Ale mám hnací motor ... už niekoľko mesiacov (dávno pred testovaním) mám pocit, že som nevyužila svoj potenciál, dosť ma to zožiera a jediná cesta, ako to napraviť je využiť ho, kým sa ešte dá :D

whee_ee

whiteamerica, no veď ako sa hovorí - človek sa učí na vlastných chybách :D Ďakujem! Sú síce okolnosti, ktoré ma príliš brzdia, ale pracujem aj na tom.

Btw, vždy, keď Ťa zočím -> www.youtube.com :D

whiteamerica

pokus-omyl je best, clovek sa nie len uci ako na to, ale ako to funguje a princip existencie :D
no jo, inac drzim palce, vyzera ze mas zaujimavu buducnost :)

whee_ee

No, neskočí vždy úplne hneď (iba väčšinou), niekedy sa treba trochu zamyslieť :D V niektorých úlohách je dôležitá aj priestorová predstavivosť atď :)

Momentálne sa najviac venujem html/css, grafike, jave atď, chcela by som popracovať aj na vývoji aplikácií ... Z VŠ som si síce odniesla veľa teórie, čo mi síce pridalo na rozhľade a vedomostiach, ale treba to vedieť zúžitkovať a použiť. Preto sedím, čítam, skúšam, kódim ... formou pokus-omyl sa učím najlepšie :D

papierik

takze asi cosi ako fmfi.. no to nebolo moc originalne :D
a teda zrejme vykazujes aj znamky fyzickej pritazlivosti ked nesedis do sablony.. :D tak to je potom cisty win-win:)
a comu konkretnejsie sa venujes v IT? len nejaka algoritmika, formalna gramatika a podobne divociny? :D