IQ (Mensa)

Príspevok v téme: IQ (Mensa)
whee_ee

Ahojte,

chcela som si splniť môj dávny detský sen a absolvovala som IQ test Mensa. Nedávno mi prišli oficiálne výsledky, kde stojí, že moje vrodené IQ je 152. Mne však test prišiel naozaj veľmi jednoduchý, väčšina z otázok sa dala vyriešiť v priebehu pár sekúnd, preto som nemala problém ani s časom, ako (súdiac podľa vravy po teste) väčšina zúčastnených. Mám tendenciu sa podceňovať, a preto neviem, či môžem daný výsledok brať vážne (pretože podobné IQ má vraj tuším cca 0,5% populácie), či sú seriózne tie úlohy náročné a "bežný" človek ich nezvládne?

Nechcem, aby to znelo, že sa povyšujem, ale vážne stále nad tým premýšľam. Pretože si myslím, že taký výsledok pri tomto teste by mohol mať vážne každý.

Mám aj problém vyjadriť svoje myšlienky tak, aby boli pochopené správne, tak dúfam, že toto nebude ten prípad :)

Ďakujem za názory!

whee_ee

Darijaja, ano, myslím, že je to 3 ... Rozdelíš si to na 18147 a 070 ... , v druhej pätici je postupnosť cifier o jedna menších ako v prvej.

darijaja

tb5 - dobrý postreh, myslíš, že si to zvyknú všimnúť aj deti? Keď som sa na to pozrela z pohľadu detí vyšlo mi z toho len to, že ten bus na obrázku stojí.. tak hádam nám eddings aj napíše správne riešenie.

jedulka

edings, myslím si, že jsi trefil hřebík na hlavičku. My dva si normálně rozumíme. Obdivuju ho za to.To co já mu vysvětluji mnoha slovy on shrne do tří vět.Vždy mi to imponovalo a imponuje nadále.Stále si máme o čem povídat i po 15 letech života.S těma ajťákama jsi mi dostal, musela jsem se smát,patřím mezi ně.Ted mám nový koníček a potvrzuji,že z počátku jsem koňákům nerozuměla ani slovo.Mají svůj jazyk.Tak jako všechny odvětví.Použitelnost nebo nepoužitelnost,tomu moc nerozumím, to co já udělám hravě za dvě hodiny on za dva týdny.
Jestli mají tyto dvě skupiny potřebu si povídat, to je opravdu zlí.Pocházím z okresu,kde žádný intelektuál nešel jen za trest.(životní prostředí)Zažila jsem na vlastní oči když se chlapy u stolu bavili o eurech a on jim okamžitě vypočítal výsledek.Já mu rozuměla,protože s ním žiju ale jeden z nich se k němu naklonil a říká:to je jedno i tak ti nerozumíme.Druhý odpovídal:to je normální jen mu to odkývej a je to!

darijaja

Ozaj a aby to nebolo skreslené.. Ten výsledok 3 k mojej logickej hádanke som našla na nete.. neprišla som na to sama.. Bola som zvedavá, či to riešenie, že je to číslo 4 (čo som si pôvodne myslela a aj v príspevku spomínala) je správne. A vlastne som len chcela vedieť, či má logiku vysvetlenie, prečo je to tá trojka.

darijaja

:-) to je dobrá úloha s tým autobusom. To by som fakt chcela vedieť, čo odpovedajú deti.. Podľa mna ten autobus nejde na žiadnu stranu, elbo stojí.. či?

darijaja

Ahoj eddings,

si ma ale sprdol.. Tomu prvému riešeniu, ktoré opisuješ nerozumiem, ale hneď ako som videla ten príklad tak som rozmýšlaľa tak ako opisuješ pri tom druhom riešení..Ale niečo tomu chýbalo a tak som sa na to pozrela ešte z inej stránky.. A zistila, že keď vezmeš vždy poslednú a prvú alebo prvú a poslednú číslicu (to je jedno) napríklad 0 a 1 a potom 7 a 8 a potom 0 a 1 tak vidno, že je tam súvis a tak musí logicky nasledovať k číslu 4, číslo 3 a preto som napísala: 01,78,01,34

.. Vysvetlenie som na nete nehľadala. Preto sa pýtam tu, či toto má logiku, podľa mňa áno.

eddings

Mam pre vas lahsiu ulohu. Deti ju vacsinou vyriesia skor ako Vy, podla casu potrebneho na riesenie sa ukaze, nakolko zbytocne zlozito sa rozbiehaju Vase myslienky pri rieseni trivialnej ulohy :)

Otazka: Na ktoru stranu ide autobus na obrazku?

www.nessuni-limiti.estranky.sk